Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Tizenkét diáknak még mindig tart a hószünet

Mártély - A tanyagondnokok a rendkívüli hidegben is naponta látogatják traktorral vagy terepjáróval a külterületen élőket. Mártélyon, Mindszenten és Székkutason is soron kívül osztják a tüzelőt. Mindszenten a tanyán élő gyerekek még nem járnak iskolába.
A sarkvidéki hideg beállta óta naponta egy-két család kér rendkívüli segítségként tűzifát Mártélyon. – Továbbra is soron kívül bírálja el a szociális bizottság a kérelmeket. Fejenként 5 mázsa fát tudunk biztosítani – mondta Balogh Jánosné, a falu polgármestere. A tanyagondnok és a polgárőrök folyamatosan járják a Mártély környéki 25 tanyát. Élelmiszert, ivóvizet juttatnak el a lakóknak. Ma ismét összeül a védelmi bizottság,

hogy átbeszélje a feladatokat – hallottuk a mártélyi polgármestertől. – Nálunk egy négytagú családot kellett kisegíteni fával – mondta Munc Lilla mindszenti tanyagondok, aki naponta 60 tanyát jár végig – A hét elején traktorral, terepjáróval vittek ki. Két napja már kisbusszal vágok neki a külterületnek. Előre bespájzoltunk a kint élőknél. Kenyér, zsír, burgonya. Még a mínuszok beállta előtt bevásároltam, és kivittem nekik – magyarázta a tanyagondok, aki 2007-től végzi a feladatot. – A hidegnek és a hónak a külterületen az a 12 gyerek örül a legjobban, akinek csak hétfőtől kell iskolába mennie – jegyezte meg Lilla.

A tanyán élők jobban felkészültek a mínuszokra – osztotta meg az elmúlt napok tapasztalatait Szél István székkutasi polgármester. A település környékén 250 tanya található. A tanyagondok naponta látogatja a külterületen élőket. Viszi az ebédet, gyógyszert, ami szükséges. A főbb mezőgazdasági utakat is sikerült letakarítani – mondta a polgármester. Székkutason az elmúlt napokban 35 család kapott tüzelőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élet a menedékszálláson

Egy nő és hat férfi kért és kapott menedéket az egykori Kossuth-szakközépiskola tornatermében hétfőn megnyílt átmeneti szálláson Vásárhelyen. Tovább olvasom