Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Tizenöt másodperces telizöld Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Több vásárhelyi csomópontban, helyszínen akarnak változtatni a szakemberek a jelenlegi közlekedési helyzeten. Az ok: megnövekedett a forgalom. A Deák Ferenc, a Lázár és a Dr. Rapcsák András utca kereszteződésében például csupán 15 másodpercig tart a telizöld jelzés. Emiatt autók ragadnak a pirosban.
Túlhaladta a gépjárműforgalom a vásárhelyi Deák Ferenc, a Lázár és Dr. Rapcsák András utca kereszteződésében lévő jelzőlámpa 15 másodperces telizöldes jelzését. Itt az autók a szabad jelzésre egyszerre kanyarodhatnak és haladhatnak egyenesen, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Deák Ferenc utcáról a Kossuth tér felé, azaz a balra kanyarodni kívánóknak csak egy része fér át egy zöld jelzés alatt a szemközt érkező és egyenesen haladó autók miatt.

Tegnap délután 2 órakor megszámoltuk, a Deák Ferenc utca torkolatában állók közül egy busz és két autó tudott átmenni a zöldön, négy személygépkocsi a pirosban maradt, míg szemből hárman érkeztek. A következő tizenöt másodpercnyi zöldben a Lázár utca felől csak ketten érkeztek, a Deákról a Kossuth tér felé most is három jármű fért át, s most ketten várakoztak a következő szabad jelzésre. A helyzet jó néhány éve fennáll, csakhogy ma már valamivel több mint tizenhétezer gépjármű, köztük több mint tizenkétezer személyautó van a városban. A forgalomszervezők átgondolják, van-e arra lehetőség, hogy valami módon meggyorsítsák itt az átkelést.

Kinőtte a forgalom a 15 másodperces telizöldet a Deák Ferenc, Lázár és Dr. Rapcsák András utca kereszteződésében. Feltartják egymást a járművek. Fotó: Tésik Attila

Szintén akadozik esetenként a forgalom a Táncsics Mihály utca Kálvin János tér felőli szakaszán. Már lakossági fórumokon is jelezték, hogy az utca elején lévő sportcentrum közelében parkoló autók miatt nehézkes a behajtás az utcára. Főleg akkor, ha valaki az Andrássy vagy a Bajcsy-Zsilinszky utca felől érkezik, s teherautó áll a balra kanyarodó sávban. Ide olyan táblát helyeznek ki, amely megtiltja a megállást a vadásztársaság székházáig.

Mindemellett meghosszabbítják a Táncsics sarkán álló jelzőlámpa zöldjét is, ugyanis az csak kevés járművet enged egyszerre átmenni a Bajcsy-Zsilinszky utcára.

Egy másik helyszínnel kapcsolatosan Dezső József városi rendőrkapitány azt javasolta, hogy helyezzenek ki stoptáblát a Szent László utca Jókai utcai végéhez. Itt ugyanis korábban több halálos baleset is történt.

Olvasóink írták

 • 4. Gyuro 2008. február 21. 14:27
  „A forgalomszervezésről annyit,hogy tudomásom szerint tervbe vannak véve olyan elképzelések kint pl.: a Kaszap utca és Tóalj utcai, valamint a Szőnyi és a Tóalj utca kereszteződésének körforgalmasítása. ami nagyban elősegítené a továbbhaladást.
  Az elkerülő út továbbfolytatása is nagyban segítene a Bellváros nyugalmának kialakításában. valamint jó lenne ha a Bocskai utca felől az Ormos Ede utca irányéban a köfal melletti keskeny kis utan kiszélesítenék ez kb össz-vissz kb 1,5-2 m engedne de talán nagyban segítene az esetleges balesetek megelőzését. eddig tudomásom szeint nem volt komolyabb személyi sérüléses baleset ott de ha továbbra is ez a helyzet marad szerintem sok szgk. törés kocc és balesetnek nézünk elébe. Nem is beszélve a hétköznap az Általános iskolásokról akik mit sem törödve saját és mások testi épségére felelőtlenül rohangálnak át az úton a buszpályaudvar irányába.....”
 • 3. szakreferens 2008. február 21. 14:24
  „Vásárhelyen hírhedten béna a közlekedés szervezés. Még a KRESZ táblákat sem ismerik az illetékesek (a kórháznál hónapokig fel volt cserélve a szembejövő forgalom elsőbbsége táblák).”
 • 2. Beth 2008. február 21. 10:20
  „Végre tényleg csinálhatnának valamit a lámpákkal, mert szörnyen kevés kocsit engednek át a zöld jelzésen. Ideje volna már az egész város forgalomszervezését átgondolni.
  Köszönjük!”
 • 1. karlvonbanhoff 2008. február 21. 09:01
  „Ugyanilyen érthetetlen a laktanya előtti lámpa hangolása is.Szegedről jövet az egyenesen haladóknak szinte alig van zöld,míg a balra menőknek akár 1,5-2 percig is adja a zöldet.Okés,de amig arra van zöld miért nem lehet egyenesen a kikerülő úton továbbmenni? Így nem választaná a sok nehéz jármű a fürdő felé kanyarodást!Én is úgy szoktam sorolni,hogy merre van zöld,ha csak balra akkor arramegyek,de ha épp elcsípem az egyenest akkor arra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinőtte a forgalom Hódmezővásárhelyt

Hódmezővásárhely - Hamarosan több helyszínen is változtatnak a forgalmi helyzeten Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom