Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Tizenötezret is elvisz a derítő havonta

A korábbi öt helyett most csak egy esztendőre kötött szolgáltatási szerződést a mindszenti önkormányzat a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft.-vel. Akad olyan porta, ahol havonta kell szippantatni, és egy alkalom már tíz-tizenötezer forintba kerül. A megoldást a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése jelentené, de ehhez a városnak új tisztítóművet is kellene építenie.
– Havonta ki kellene szippantatni a derítőnket, de az sajnos csillagászati összegbe kerül. Nincs pénzünk majd húszezret csak ezért kiadni. Inkább máshogy szabadulunk meg a fölöslegtől – mondta lapunknak egy mindszenti polgár. Nem véletlen hallgatja el a nevét, hiszen tudja, szabálysértést követ el, amikor – kényszerűségből – búvárszivattyújával a kert végébe nyomatja ki a szennyet.

Példája nem egyedi, nagyon sokan választják ezt a megoldást, vagy hívnak más településről feketén dolgozó szolgáltatót. Mindszenten ugyanis csak a belváros magas házas övezetében van szennyvízcsatorna.

A szennyvíz szippantása és elszállítása az elmúlt öt esztendőben a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. feladata volt. Az önkormányzat ugyan a szolgáltatást újra megpályáztatta, ám csak egyetlen cég indult: ugyanaz, amely eddig is szolgáltatott. A helyi képviselő-testület tagjai nem tehettek mást, megszavazták a szerződéskötést, e szolgáltatás biztosítása ugyanis a kötelező önkormányzati feladatok közé tartozik. Az új szerződés szerint a szolgáltató 2 köbméterig köbméterenként 3206 forintot, 2,1 és 5 köbméter között köbméterenként 2980 forintot, 5,1 és 8 köbméter között köbméterenként 2643 forintot számláz. Egy 8 köbméteres derítő tartalmának eltávolítása már 17 ezer 600 forintjába kerül a tulajdonosnak.

A testület éppen ezért sürgősnek tartja egy új szennyvíztisztító építését, mivel a régi, melyet nem lehet bővíteni, csak a belváros egy részében meglévő csatornában összegyűjtött szennyvizet képes fogadni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az újvárosiak otthon külön gyűjtik a papírt és a flakont

Júniustól 120 literes műanyag zsákban gyűjthetik a papírhulladékot és a műanyag üdítőspalackot… Tovább olvasom