Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Tízezernél is több tiszteletbeli polgár

Már több mint tízezer határon túli magyar kapta meg a vásárhelyi tiszteletbeli polgár címet. Legutóbb a Székelyföldön 1500 oklevelet adtak át. Tőkés László király-hágó-melléki református püspök szerint a tavaly december 5-i népszavazás a nemzeti önrendelkezésen ejtett csorbát. A vendég azt mondta: kérjen bocsánatot a miniszterelnök, s azok is, akik a nem szavazatra buzdítottak.
Meghaladta a tízezret azoknak a száma, akik vásárhelyi tiszteletbeli polgár címet kaptak eddig – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Tőkés László király-hágó-melléki református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Elismerően beszélt Vásárhely cselekvőkész magatartásáról, a tavaly december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás jóvátételére irányuló kezdeményezésről.

A szavazás egyéves évfordulóján a vásárhelyi városvezetéssel közösen Nagyváradon adnak át tiszteltbeli polgári státust tanúsító igazolványokat. A nemzeti tanács elnöke szerint a népszavazás a nemzeti önrendelkezésen ejtett csorbát – mondta Tőkés László.

Az erdélyi magyarság autonómiájának megszerzése érdekében indított politikai kezdeményezésről elmondta: olyan autonómia-tervcsomagra van szükség, amit egységesen tudnának képviselni az erdélyi magyar pártok, egyházak, s a civil szervezetek, mégpedig a magyar kormány támogatásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Betonutat bízták meg a városi útépítésekkel

A Betonút Rt. újítja fel a vásárhelyi belterületi utakat – döntöttek egyhangúlag pénteki zárt… Tovább olvasom