Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Tízezrek látogattak ki az Állattenyésztési Napokra

Hódmezővásárhely - Tízezrek választották a vásárhelyi állattenyésztési napok rendezvénysorozatát a hétvégén. Az 1200 kiállított jószág közül az 560 kilós disznó, Béla és a 22 kilós óriásharcsa környékén tolongtak leginkább a gyerekek.
Tízezrek tolongtak a Hód-Mezőgazda Zrt. Kutasi úti kiállítási centrumában pénteken és szombaton. Tegnap a hideg és az eső miatt kisebb volt az érdeklődés. Az első két napon a kocsisor szokás szerint a Kálvin térig torlódott, pedig aki csak tehette, kerékpárral indult a XVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra.

A kiállítási tér immár majdnem a pusztába nyúlt, a látogató, ha mindent meg akart nézni, kilométereket is sétálhatott. – Nagyon tetszettek a lovak és az óriássertés is – árulta el a 15 éves Balogh Edina, aki családjával Körmendről érkezett. – Semmilyen állatot nem tartunk, de van néhány hektár földünk, azon gazdálkodunk. Először jöttünk el, mert az ismerőseink sokat meséltek róla. A békéscsabai rokonokat is meglátogattuk – mondta édesapja, Balogh Ferenc (44).

Míg a gazdák, gazdálkodók szakmai programokon vettek részt, üzletet kötöttek, az érdeklődők az állatokban gyönyörködhettek. A legkisebbeknek Béla, az 560 kilósra hízott disznó tetszett leginkább. A másik kuriózum az idén először látható élőhal-bemutató volt. Nemcsak a sátorban lévő akváriumok halait próbálták gyorsabb mozgásra bírni a kicsik, de a szemfülesebbek a bejárat előtti mesterséges tóban meg is pillanthatták a jobbára csak a mélyben meghúzódó 22 kilós, 1 méter 30 centiméteresre nőtt óriásharcsát.

Felvonultatták a szebbnél szebb magyartarkákat, lovakat, holstein-frízeket rendeztek agár-, főző- és juhnyíró versenyt. Fotó: Karnok Csaba
Felvonultatták a szebbnél szebb magyartarkákat, lovakat, holstein-frízeket rendeztek agár-, főző- és juhnyíró versenyt. Fotó: Karnok Csaba


Felvonultatták a szebbnél szebb magyartarkákat, lovakat, holstein-frízeket, kecskéket, sertéseket, rendeztek agár-, főző- és juhnyíró versenyt, tenyészménparádét. – Marha jó ez a hétvége! – mondta a szinte valamennyi lovat megszemlélő Farkas Mátyás (35). A pécsi fiatalember elárulta, maga is szeretne egyszer egy saját paripát, s nagyon tetszettek neki a Vásárhelyre jellemző Furioso-North Starok.

– A huszárok szemkápráztatók voltak, a csikósok és az agarak olyanok, mint a filmekben – összegzett Tóth Ferenc (71), sűrűn pödörgetve kackiás bajszát.

Fagylalt- és édességárusok, kürtőskalácsosok, s más csemegék standjai szegélyezték a szürkemarhák és a bikák kiállítóteréhez, illetve a mezőgazdasági gépkiállításhoz vezető utat, sokan kóstolták a finom réteseket is. Dél körül alig lehetett ülőhelyet kapni a pecsenyesütők asztalainál.

Olvasóink írták

 • 11. pixelplus 2011. május 11. 11:52
  „kb. 15 éves saját poén. kit kell megvádolnom plágiummal?”
 • 10. Zebra 2011. május 11. 11:23
  „Nagyon édes, de legközelebb ne a Showder Klubból lopj poént, hanem próbálj meg saját gondolatot leírni.”
 • 9. pixelplus 2011. május 11. 11:02
  „8.
  nem mentem ki. ahogy írtam is tavaly voltam kint, és mivel csalódtam. meghagyom az élményt a hozzád hasonlóknak. de sapka nélkül ne menj a disznók közé mert nem találnak meg;)”
 • 8. Zebra 2011. május 11. 10:37
  „6.

  "és mit kaptunk ezért? lovak meg disznók között mászkálhattunk"

  Pisztollyal a halántékodon kényszerítettek, hogy kimenj.

  Ja hogy amikor még ingyen volt meg előadók is voltak, akkor jó volt. Érdekes.

  Ha ingyenes lenne, te biztos tudnál akkor is szidni rajta valamit, ha meg beszüntetnék, akkor is kárognál.”
 • 7. Jorgosz 2011. május 09. 22:18
  „Sajnos pixelplusnak igaza van sok mindenben. Mélyen zsebbe kell nyúlni a belépőért. Ma már nem minden vásárhelyi engedheti meg magának a nézelődést. De hát a rendezőknek bejött a fizetős szisztéma. Igaz, hogy a vendégek 60%-a nem vásárhelyi. De azért szuper rendezvény.”
 • 6. pixelplus 2011. május 09. 14:45
  „egy nagy lehúzás az egész. akkor amikor még ingyen lehetett bejárni meg előadókat hívtak akkor valóban jó volt, de ez már megkopott. tavaly voltam kint. 1000HUF-ért áltam meg egy mező közepén 1km-re a helyszíntől. 2000-ért bementünk ketten. és mit kaptunk ezért? lovak meg disznók között mászkálhattunk.
  fura azért, hogy ezeket a napokat állandóan veszteséggel meg esetleg nullásan zárják.
  a hódmezőgazdának lényegében nincs költsége, hacsak nem a külföldi nagyfejű delegációk a gingko-ban történő elszállásolása meg egy hétig tartó etetése-itatása azért hogy majd ők is kimehessenek franciába meg a fene tudja hova dőzsölni.
  a helyszín adott, a kiállítók töltik meg a saját maguk által odaszállított, állatokkal és ezért kemény pénzeket fizetnek.
  ez a kiállítás már nem a régi, bár vásárhelyi viszonylatban tényleg komoly megmozdulás.”
 • 5. kaktuszkom 2011. május 09. 14:42
  „Ez a rendezvény még soha nem okozott csalódást :) Még a szakadó esőben is élvezhető volt vasárnap :) Gratulálok, így tovább! :DDDD
  ((Egyébként a halakkal szemben lévő standnál, az élő disznóvágás mellett a sült hurka-kolbász ára 1000 Ft/kg volt, és hihetetlenül finom!!!!!!!!!!! Máskor érdemes mindenhol szétnézni, mert az 5500 Ft-os ár tényleg rablás))”
 • 4. fles2 2011. május 09. 13:37
  „nagyon tetszett a kiállítás azt leszámítva,hogy minden drága volt pl:sült ételek 5500FT/kg.
  Nyáron minden hónapban kellene hasonló kaliberű rendezvényt szervezni ami a városunknak hozná a pénzt.
  Jó volt látni,hogy ebben az elöregedő városban élet is volt!”
 • 3. halom 2011. május 09. 12:52
  „De a cikkre vissza térve az Állattenyésztési Napok programja nagyon jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. halom 2011. május 09. 12:50
  „Finom rétes hát igen lehet,hogy az lett volna,ha megsütik,eleget sütnek és az eladó anélkül is tudta volna milyen rétest árul,hogy egyesével megnézegeti,körbefogdossa...........Ja és nem kell fél órát sorba állni azért hogy a végén mire odakerül az ember már csak 2 db legyen.”
 • 1. booo 2011. május 09. 12:19
  „Ez valóban egy értelmes, jól megszervezett rendezvény volt!
  És mindenki jól érezte magát!
  Jövőre ismét !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TramTrain: kiírták a megvalósíthatósági tanulmányára a közbeszerzést

Villamos járhat Hódmezővásárhely és Szeged között. Az ajánlattételi felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Tovább olvasom