Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Tízezrek ünnepeltek Vásárhelyen

Sokszínű és érdekes programok mozgatták meg a vásárhelyieket az idei ünnepen. Nagyon sokan eljöttek a Száztagú Cigányzenekar koncertjére, ahol elhangzott a polgármester nótája is. A csúcspont a szombati tűzijáték és a lapunk által is támogatott vasárnap esti Ákos-koncert volt.
A Száztagú Cigányzenekar tömegeket vonzott Fotó: Karnok Csaba
Minden eddiginél több vásárhelyit mozgatott meg az idei, augusztus 20-i ünnepségsorozat, mely már pénteken délután megkezdődött. Az első vásárhelyi borfesztivál megnyitóját követően koncertet, nemzetközi néptáncbemutatót láthattak a Kossuth térre sereglő ezrek. Sokan csak aludni mentek haza a térről.

– Nagyon élveztük a párommal a Száztagú Cigányzenekar műsorát – mondta Lukács Lajosné, akinek különösen tetszett, hogy a banda még Lázár János polgármester nótáját is elhúzta. – Felszerelkeztünk a szombati operett- és musicalvarázsra is. – mutatta az élelmiszeres kosárkát. A Fekete Sas mellett felállított színpadon neves művészek léptek fel – nagy sikerrel.

Szombaton délelőtt a Szent István templomban Gyulay Endre megyés püspök celebrált misét, majd az ezt követő kenyérszentelési ünnepségen Lázár János polgármester hangsúlyozta: Szent István király nagyságának titka: felismerte a hamisságot és az igazságot. Tőkés László királyhágó-melléki református püspök a város tiszteletbeli polgárainak nevében szólva a népünkhöz való örök hűséget jelölte meg a magyarság megmaradásának zálogaként.

Fehérvári Zsoltnak a legjobban a vasárnapi országos íjásztalálkozó megnyitója, majd az íjászfelvonulás tetszett. Mint mondta: páncélt, élő emberen igaziból itt látott először, s a három napot királyi szórakozásként élte át.

– Nagy élményt jelentett Oszvald Marika fellépése a Kossuth téri színpadon, s nagyon szép volt a Rómeó és Júlia Szinetár Dórával és Dolhai Attilával, de legjobban a vasárnap esti Ákos koncertre készülünk – mondta Kiss Borbála, Török Ivett. Nagy Éva, a lányok barátnője szerint ilyen hétvége kellene minden hónapban legalább egyszer.

– Ez egy közel másfél éves koncertsorozat utolsó állomása, nagyon fontos esemény a számomra – mondta lapunknak az esti koncert előtt Ákos. A koncertre több ezren voltak kíváncsiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz az Emlékpontban?

A vásárhelyi közgyűlés mai ülésén dönt a helyi Emlékpont építészeti munkáival kapcsolatos nyilvános… Tovább olvasom