Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Tízezreket várnak a vásárhelyi állattenyésztési napokra

Hódmezővásárhely - Hét ország több mint kétszáz kiállítója vesz részt a XV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok ma nyíló, három napig tartó rendezvénysorozatán, amelyre tízezreket várnak a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumába.
Ma délelőtt 9 órakor nyitja meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvénysorozatát a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb eseményét az idén tizenötödik alkalommal rendezik meg Vásárhelyen. A kiállítókat és a látogatókat Marek Sawicki lengyel mezőgazdasági miniszter, Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti.

A háromnapos ünnepen összesen 220 kiállító mutatkozik be. A hazaiak mellett jönnek belga, osztrák, szlovák, olasz és szerb kiállítók is, a díszvendég idén Lengyelország lesz. A látogatók megannyi mezőgazdasági gépet és állatot láthatnak majd – a baromfiktól a kecskéken és sertéseken át a hús- és tejelő marhákig. A sok száz állat között csak lóból ötvenet, míg tejelő marhából százhuszonötöt vonultatnak fel.

Tenyészbika a zöld kifutón. Hasonló látványosságokra idén is számíthatunk. Fotó: Tésik Attila
Tenyészbika a zöld kifutón. Hasonló látványosságokra idén is számíthatunk.
Fotó: Tésik Attila

A rendezők idén is tízezreket várnak a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumába. A mezőgazda napokat belépővel lehet megtekinteni. A 800 forintos jegyet csak a 18 éven felülieknek kell megváltaniuk, a fiatalabbak továbbra is díjmentesen vehetnek részt a programokon, amelyen többféle érdekesség is látható. Ma a tenyészállatok show-ját és bírálatát láthatják napestig az érdeklődők. Szombaton délelőtt 9-től pedig a 2003-ban kézi juhnyírási Guinness-rekordot felállító Marton János kezdi kivetkőztetni gyapjukból a birkákat. Idén is lesz csikósbemutató, tenyészménparádé, fogatkarusszel és a pusztaötös, valamint vadászkutya-bemutató és agárverseny.

Szép állatokban tavaly sem volt hiány. Fotó: Tésik Attila
Szép állatokban tavaly sem volt hiány. Fotó: Tésik Attila

A korábbi esztendők tapasztalatai alapján várhatóan hosszú kocsisor kígyózik majd a hétvégén a városközponttól a kiállítási központig vezető öt kilométeres szakaszon, amit 30-40 perc alatt lehet majd megtenni. A szervezők szerint a kijelölt parkolóban korlátlan mennyiségű autó elfér.

Buszok az állattenyésztési napokra

A hódmezővásárhelyi állattenyésztési szakkiállításra szombaton és vasárnap közvetlen céljáratokat közlekedtet a Tisza Volán Zrt. A buszok a mezőgazdasági főiskola és a kiállítás helyszíne között óránként közlekednek. A főiskola elől 9–18 óra között indulnak óránként, visszafelé pedig 9.30 és 18.30 óra között veszik fel az utasokat. A céljáratok az autóbuszon váltott helyi járatos menetjeggyel vehetők igénybe. A bérletek, az előre megváltott helyi menetjegyek és az egyéb kedvezmények nem érvényesek. Bővebb tájékoztatás a hódmezővásárhelyi autóbusz-állomáson kérhető (tel.: 535-050).

Olvasóink írták

 • 13. verhóczki márk 2008. szeptember 11. 21:51
  „Belgának igaza van.100 % osan egyet értek vele .A mondás így szól: ha a paraszt nem szarik,a városi nem eszik!!!”
 • 12. macskasijanos 2008. május 01. 12:40
  „Nagyonszeretem a haziallatokat! Es örülök ha ilyen latvanyos rendezvenyeket csinalnak. Csakmeg az kellene hogy e csodas kormany a Gazdakat is tartama valamire.”
 • 11. AAADEL 2008. április 27. 19:09
  „Hó végén nagyon nem jól jött a belépőjegy, de mivel a gyerek nagy állatbarát, így kimentünk természetesen. Az árakat meg semnéztük mivel nem ettünk és nem ittunk kint. A többi szép volt. csak nézelődni mentünk ki, Lamborghini traktor is volt.”
 • 10. Belga 2008. április 27. 18:59
  „Látom cinkcink te vagy a legnagyobb állat, kár hogy téged nem láttunk kint a vásáron, biztosan elkeltél volna, de csak minőségi dijat osztottak, pocsék áruk fóruma nem volt. xD Nem kötelező kimenni, főleg neked nem. Annyira nem tetszik, akkor mért mentél ki, nem a belépőkkel van baj, hanem a mérhetetlen árakkal, pl. kávé, üdítő. Jó lenne, ha észrevennéd, hogy te nem ennél, ha a mezőgazdaság nem termelne, gondolkozz !!!”
 • 9. cinkcink 2008. április 26. 18:18
  „A mezőgazdaság monnyon le! A beléptidíj és a hülye hozzászólók is. Kötelező kimenni? Nem, marhákkal a városban is lehet találkozni”
 • 8. nicknick 2008. április 26. 09:13
  „sokan a helyszínen fognak szembesülni a belépti díjjal...jövőre nem lesz velük már gond...”
 • 7. tisch 2008. április 25. 11:26
  „"...nem is kötelező a karámok között kódorogni..." - tökéletesen igaz, nem megyek a közelébe se, remélem a városban azért lehet majd közlekedni...”
 • 6. Énnemháborgok 2008. április 25. 09:00
  „Nem értem az össznépi felháborodást. Annak idején a Szegedi Ipari Vásáron is kértek belépődíjat, a BNV kiállításain, vagy a szegedi Hangár kiállításain is fizetni kell (függetlenül attól, hogy csak szakmai, vagy közönség kiállításró, vásárról van szó). Az ilyen méretű rendezvények előkészítése, lebonyolítása horibilis összegbe kerül, gyanítom a szervezők csak a befektetett összeg töredékét szedik be belépődíj gyanánt. Persz ez nem ingyenes koncert az Andrássy utcán, vagy a Kossuth téren .... de nem is kötelező a karámok között kódorogni, ha valakit nem érdekel az egész.”
 • 5. pixelplus 2008. április 25. 08:06
  „Én is fölháborítónak tartom, hogy belépőt szednek és nem is keveset. Azért ilyen sikeres a dolog, mert nem volt belépő, sztárokat hívtak fellépni meg ilyesmi. Rengeteg ember kiment...., de most azért fizessen valaki hogy kódoroghasson a karámok között, ez baromság.”
 • 4. nicknick 2008. április 25. 07:45
  „eddig a parkolási díj volt a kvázi belépő. Idén még sok látogató lesz, mivel a 800Ft-os belépőröl sokan nem tudnak...Jövőre már nem lesz zsúfoltság!”
 • 3. fa úr 2008. április 24. 23:20
  „Mire föl szednek 800 Ft-ot?
  A nagyközönség a szakmai dolgokra nem kíváncsi.
  a kirakodóvásárra meg szintén miért fizessünk.
  Hozzák be a rendezés költségét a kiállítókon.”
 • 2. d 2008. április 24. 20:53
  „Gyerekeknek is erdekes?”
 • 1. Mandula 2008. április 24. 19:13
  „Kedves Látogatók!

  Csak ajánlani tudom, hogy látogassanak el erre a kiállításra. Én minden évben ezt teszem, ami minden alkalommal ámulatba ejt!

  Én már csak azért is megyek vissza oda minden évben, mert édesapám is szokott kiállítani állatokat. :)

  Üdv, Mandula”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrnap Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kerékpáros ügyességi és aszfaltrajzverseny, kutyás és technikai bemutató várta a… Tovább olvasom