Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Tó létesülhet a Kossuth iskola helyén

– Sikeres Vásárhely első, két hete indított, E-konzultációja, vagyis a lakosság interneten, e-mail-en juttathatta el véléményét arról, a bontás alatt álló egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén mi legyen – mondta csütörtöki sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, Vásárhely alpolgármestere.
Elmondta, eddig 1292 vélemény futott be, és egy ember több lehetőségre is szavazhatott, így alakulhatott ki az az eredmény, hogy a tóra 829 (64%), a szabadtéri színpadra 564 (44%), a pihenőparkra 442 (31%) voks érkezett.

Szavazni február 22-én, vasárnap éjfélig lehet, a résztvevők között a sorsolást 24-én 10 órakor ejtik meg. A szorgalmas szavazók ugyanis megnyerhetik a négy családi (4 fős) 10 alkalomra szóló, több mint 34 ezer forint értékű strandbérlet egyikét. A már felsorolt dobogós ötleteken kívül érkeztek érdekes javaslatok, például, mivel az extrém sportok népszerűek, legyen a Kossuth helyén, görkorcsolya vagy BMX-pálya, utóbbi lehetne fedett is, nyári színház, bowling, fedett jég- és lovas-, illetve Nascar, vagyis autóverseny pálya. Sokan abbéli reményüket fejezték ki, hangos koncerteknek nem ad majd otthont a terület.

– A kedvencem, hogy tó helyett legyen tengerünk, sós vízzel, pálmafákkal – közölte mosolyogva Hegedűs Zoltán, aki azt is elmondta: a legvalószínűbbnek a tóötlet ígérkezik, ami ötvözhető a pihenőparkkal és a szabadtéri színpaddal. Szeretnék a belvárosban lévő területet mihamarabb rehabilitálni, a tervek 2–5 éven belül valósulhatnak meg, a költségvetés nagyságáról még nem tudott nyilatkozni.

Az egykori Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola elhagyatott épületét január 5-én kezdték bontani, a határidő április vége. A suli sportcsarnoka még érintetlenül áll, a többi része már romokban hever. Megtudtuk: a tó visszatérés lehetne a gyökerekhez, hiszen a tanintézmény anno mocsaras, lápos területre épült, hatalmas betonalapokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés: a munkálatok vezetője megszegte a foglalkozási szabályokat

Halálos áramütés ért munkavégzés közben egy férfit Mindszenten 2014 szeptemberében. A rendőrség… Tovább olvasom