Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Több a munkahelyi baleset

477 munkabalesetet jelentettek a megyei munkavédelmi felügyelőségre az elmúlt évben. Szegeden 287, Hódmezővásárhelyen 42, Szentesen 41, Csongrádon 10, Makón 32 baleset történt, a többi kisebb településekhez köthető.
– Ez a szám nemcsak a megyében, hanem országosan is növekedett, ezért a Csongrád Megyei Kormányhivatal megerősíti a munkavédelemmel kapcsolatos tájékoztató tevékenységét – mondta Juhász Tünde.

A kormánymegbízott a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.-nél rendezett munkavédelmi nyílt napot megelőző szerdai sajtótájékoztatón hozzátette, a munkavédelmi követelmények betartása a munkáltatók és a munkavállalók közös érdeke, s ezért egy szemléletváltásra van szükség. Hangsúlyozta, a hatóságnak nem célja a bírságolás, elsősorban tájékoztató és megelőző szerepet töltenek be.

Tavaly az országban közel 20 ezer munkahelyi baleset történt, ami 2500-zal több, mint 2013-ban. A halálos balesetek száma is nőtt, két éve 53, 2014-ben 69 történt. A megyében négyen vesztették életüket tavaly. – Az elmúlt években történtek súlyos balesetek nálunk, amelyekről kiderült, hogy figyelmetlenség miatt következtek be. Emiatt arra törekszünk, hogy a dolgozóktól független biztonsági rendszereket vezessünk be – mondta a sajtótájékoztatón Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puklikra figyelmeztetnek Vásárhelyen

Szokatlan módját választotta valaki a figyelemkeltésnek Vásárhelyen. Tovább olvasom