Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Több ezer eurót nyertek

Négy vásárhelyi oktatási intézmény, valamint egy alapítvány sikeresen pályázott az Európai Unió Socrates programjára, így több ezer eurós támogatást nyertek felnőttoktatásuk fejlesztésére.
Az Európai Unió Socrates programján belül a tanulási kapcsolatok projektre közel nyolcvan intézmény, szervezet pályázott Magyarországról. Ebből mintegy ötvenen nyertek, köztük hat Csongrád megyei.

Vásárhelyen a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakközépiskola, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, az IM Informatikai Magániskola Kft., a Hódmezővásárhelyi Néptáncért Alapítvány, valamint az SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Kara kaphatja meg a 7-8000 eurós támogatást. Az öt vásárhelyi pályázón kívül az SZTE Egészségügyi Főiskolai Kara is sikeresen szerepelt.

Ez a pályázattípus elsősorban olyan intézményeket támogat, amelyek még kevés tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi együttműködés és a projektszerű munka terén. Az együttműködés célja a felnőttek tanulási képességének fejlesztése. Egy-egy projektben legalább három, különböző országbeli partner vesz részt. Feltétel, hogy a trió legalább egyike EU-tagállam legyen.

A Németh László-iskolában környezetvédelmi oktatóközpont működik, amelynek keretén belül különféle programokat, kiállításokat, természetvédelmi esteket szerveznek, s nem csupán a diákoknak, hanem az érdeklődő felnőtteknek is. A nyertes pályázatnak köszönhetően szeptembertől egy spanyol és egy török iskolával működnek együtt. Közösen rendeznek – mindig másik országban – találkozókat, amelynek fő célja a környezetvédelmi tapasztalatcsere.

A vásárhelyi főiskola négy projektet is kidolgozott, amelyek közül az egyik a természet és vidéki környezet fejlesztéséről szól. Ebben spanyol, cseh és román partnerekkel dolgoznak együtt. Magyar és angol nyelvű tanulmányt készítenek a Körös–Maros Nemzeti Park vásárhelyi bányatavainak rekultivációjáról és természetmegőrző szerepéről, valamint oktató szemléltető táblákat helyeznek ki a téglagyári tanösvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberben elkészül az új állatvásártér

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövő hónapban átadják a vásárhelyi Szántó Kovács János utca… Tovább olvasom