Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Több ezren ünnepeltek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Tornyai János Kulturális Városnegyed átadását több ezren ünnepelték, köszöntötték ma Vásárhelyen.
A program már délelőtt elkezdődött, a kíváncsiak „tárlatvezetésen" vehettek rész, melynek keretében a pincétől a zsinórpadlásig megmutatták nekik, hogyan alakult át, újult meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. Az embereket nagyon érdekelte, 50-60 fős csoportokban járták körbe a termeket, nézték meg az új színpadot, foglaltak helyet a nézőtéren, kipróbálták, milyen rálátás esik a legkorszerűbb technikával felszerelt színpadra. Többen megjegyezték: alig ismerek rá.

Új belváros született Hódmezővásárhelyen - GALÉRIA

A Tornyai János Múzeum egyik kiállítótermében rendezték meg a Csernus Tibor-kiállítás és a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ ünnepélyes megnyitóját. Nagy Imre igazgató a rekonstrukció menetét vázolta, majd Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke méltatta a közelmúltban elhunyt festőművészt, elemezve hatását. A tárlat Kovács Gábornak, a KOGART alapítójának köszönhetően valósulhatott meg, a mecénás személyes hangvételű beszédben idézte meg Csernus Tibor alakját, elcsukló hangon mesélt történeteket, és mondta: örül, hogy a művész utolsó éveiben a barátjának vallhatta magát. Lázár János országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt hangsúlyozta: nehéz időben, nehéz gazdasági helyzetben valósult meg Vásárhelyen több kulturális beruházás. De azt is közölte: építeni könnyű, az igazán nehéz tartalommal megtölteni a létesítményeket, a hétköznapok jelentik majd az igazi vizsgát.

Új belváros született Hódmezővásárhelyen - GALÉRIA

A sétálóutcán felállított színpadon egymást követték a produkciók, a kirakodóvásár is népszerű volt. Majd késő délután eljött a pillanat: a 4,2 milliárd forintos beruházásból megvalósult Tornyai János Kulturális Városnegyed átadása. Almási István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester ünnepi beszédében a hagyományok ápolását, fontosságát hangsúlyozva mondta (a színpad előtti téren, a sétálóutcán több ezren gyűltek eddigre össze): Vásárhely olyan mint egy csónak, hátranéz a kormányos, de előre halad. – Csak a jó hajt előre minket, a rossz hátrahúz. Hiszek Hódmezővásárhelyben, bízom benne, hogy tovább építjük, szépítjük a várost, a belvárost. És köszönöm az összefogást, anélkül nem valósulhatott volna meg a kulturális városnegyed – közölte Almási István.

Több ezren ünnepeltek Vásárhelyen: átadták a Tornyai-negyedet. Fotó: Imre Péter (galéria)

A napot Keresztes Ildikó koncertje és a Bergendy-utcabál zárta. A sétálóutca, a BFMK és a Tornyai múzeum késő estig, éjszakáig tele volt emberekkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi választás Vásárhelyen

Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom