Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Több mint 4 millió a Népek játszóterére

Hódmezővásárhely - övőre átadhatja harmadik játszóterét a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület. Az Európa parkba álmodott Népek játszóterére már több mint 4 millió forint összegyűlt, a tervezett teljes költségvetés előreláthatóan 8-10 millió lesz.

A népkerti és a Damjanich utcai játszótér után jövőre újabbat avathat a Tiszta Szívvel Egyesület, amely a szükséges anyagiakat – a megszokott módon – adományokból, jótékonysági koncertekből és a karácsonyi vásár bevételeiből teremti elő. A Népek játszóterét az Európa parkban, az árvízvédelmi fal tövében alakítják ki, s biztos, hogy megvalósul, hiszen az egyesület számláján már több mint 4 millió forint gyűlt össze.

– Az Imago Mundi zenekar jótékonysági koncertje nagyon jól sikerült – árulta el Lázárné Megyeri Zita alapító tag, a kuratórium elnöke –, mintegy 300 ezer forintos bevételre tettünk szert. A következő ilyen esemény december 14-én lesz, ekkor este 7 órától a belvárosi katolikus templomba, orgonahangversenyre várjuk az érdeklődőket. A december 6-án nyíló Kossuth téri karácsonyi vásáron üdvözlőlapot, terítőt, az egyesület logójával díszített bögrét és pólót, valamint általunk készíttetett mese CD-t és gyerekágyneműt árulunk. Bevételünk nem csak a felsoroltakból áll össze: egy helyi vállalattól 3,5 millió forintot kaptunk, és ígérvényünk van további 2 millióra. Az idén először számíthattunk az szja 1 százalékokra, 580 ezer forintot ajánlottak fel alapítványunknak, amit ezúton is köszönünk mindenkinek.

A várhatóan 8-10 millió forintos költségvetésű projekt meghívásos pályázatára már érkeztek ötletek, pályamunkák, és két, játékokat forgalmazó céget is megkeresett a Tiszta Szívvel. Hogy mely eszközöket szerzik be, arról a közeljövőben döntenek, majd következhet az „alku", a szerződéskötés, tavasszal pedig indulhatnak a munkák. Az átadás ezúttal is május utolsó vasárnapján, vagyis gyereknapon lesz.

Rajzpályázat

Harmadik alkalommal írt ki az ünnepek előtt rajzpályázatot a Tiszta Szívvel Egyesület, az idei téma: Szívből szeretni. A pályamunkákat december 10-éig a Németh László Gimnázium és Általános Iskola Árpád utcai telephelyére, Burzon Mária igazgatóhelyetteshez kell eljuttatni.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 29. 11:47
    „Nem kell félni az Európa-parkban nem lessz kerékpár út! De cserében előtte fognak majd eldübörögni a tehergépkocsik,személygépkocsik,traktorok,motorok,stb! Amik igen jót tesznek majd az ott játszó gyermekek egészségének! No meg az állandó baleset veszély! Valyon lessz e kijelőlt gyalogos átkelő hely? Vagy majd megint marad az éltveszélyes átkelés lehetősége!Megint jól meg lettek szervezve a dólgok!”
  • 1. vadlab 2008. november 27. 16:47
    „A Népkeri és a Damjanich utcai játszóterek igen szimpatikusak és jól elgondolt játszóterek. Mondjuk a Damjanich utcait rendesen hazavágta a játszótéren átvezetett kerékpárút. Kb 2.5 métert vett el az amúgy is keskeny játszótérből. A füves focipályán áthaladó kerékpárút meg szerintem a közröhely kategória. Nem vagyok morgolódó tipus, de amikor elterveznek valamit nem tudják összevetni a terveket egy másik kialakitásra váró projekttel? Remélem az Európa - Parkban nem lesz kerékpárút meg egyéb, de már most le kellene a kutyasétáltatókat állitani mert igen sokan ott futtatják és szaratják a négylábújukat. Egy aláaknázott homokozóban meg nagy élmény homokozni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolbászt lopnak parfüm helyett Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Sajt, kolbász, szalámi, apróbb haszonállatok. Gyorsan fogyaszthatók, s nincs… Tovább olvasom