Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Több mint ezren futottak Vásárhelyen

A férfiaknál a hódmezővásárhelyi Hetényi Péter, a nőknél a szegedi Imréné Kiss Ágnes nyerte a félmaraton futóversenyt Hódmezővásárhelyen. Az I. Hód-Futófesztiválon a meghirdetett 15 kategóriában több mint ezren álltak rajthoz a nap folyamán. A leghosszabb, 21 kilométeres távot 227-en teljesítették.
Több mint ezren húztak futócipőt vasárnap Hódmezővásárhelyen, ahol a Hód-Mentor SE és a Hódiák SE közös szervezésében került sor az I. Hód-Futófesztiválra. A Kossuth tér futópályává alakítása már a reggeli órákban megkezdődött, hogy a 9 óra 30 perces rajthoz minden adott legyen. A napot az időjárás sem rontotta el, remek tavaszi időben tölthettek el kellemes órákat a résztvevők. 15 kategóriában 1070-en rajtoltak el vasárnap.

A legkisebbeknek 300 métert kellett teljesíteniük. Nekik segítségükre volt a nap kabalafigurája, Robin Hód is, aki szintén körbe „kocogta" a Kossuth teret. A nagyok viszont három táv közül választhattak: 3,5, 7 kilométer, illetve a 21 kilométeres szám is kecsegtető volt a futóknak, hiszen a félmaratont 161 férfi és 66 női versenyző teljesítette.

Az ezer feletti létszámhoz a sok óvodás és iskolás is hozzájárult. Fotók: Frank Yvette (galéria)

A fesztivál megnyitóján Almási István polgármester elmondta, bízik abban, hogy az elsőt követi még jó néhány, mert szükség van az ilyen együttlétekre és a mozgásra. – Vásárhely célként tűzte ki, amikor megvalósította a mindennapos testnevelést, hogy az Egészséges Vásárhely programhoz kapcsolódóan az egészségnevelésre törekedjen, és minél több embert vonjon be abba – folytatta a város első embere, aki úgy érzi, az első futófesztiválon ezt a törekvést sikerült megvalósítani, mivel előzetesen is közel ezren jelezték részvételi szándékukat. A polgármester reméli, a közös sportolás segít, hogy valóban egészséges városban éljünk és egészségesebbek legyünk.

Minden rajt előtt az Anita Fitness csoport segített a bemelegíteni a futóknak, akik nemcsak a környék és az ország településeiről, hanem még a határon túlról is érkeztek.

Eredmények
Félmaraton, férfiak: 1. Hetényi Péter (Hódmezővásárhely), 2. Halas Edvard (Szabadka), 3. Tövis Viktor (Hódmezővásárhely); nők: 1. Imréné Kiss Ágnes (Szeged), 2. Safrany Jamanta (Szabadka), 3. Dósai-Molnár Szilvia (Szentes). 7 km, férfiak: 1. Vörös Márk (Hódmezővásárhely), 2. Boronkay Péter (Kecskemét), 3. Malagurszki Adrián (Szabadka); nők: 1. Nagy Laura Dóra (Hódmezővásárhely), 2. Sulyok Anita (Hódmezővásárhely), 3. Szvák Erika (Szentes). 3,5 km, férfiak: 1. Abt Dániel (Szeged), 2. Dégi Tamás (Szeged), 3. Tápai Balázs (Hódmezővásárhely); nők: 1. Kiszely Boglárka (Hódmezővásárhely), 2. Hajnács Lili (Szeged), 3. Gugolya Bianka (Hódmezővásárhely). Csapatban: 1. Vásárhely I-es (Hetényi Péter, Veres Lakos Csaba, Visnyei Tamás), 2. Vásárhely II-es (Juhász Gábor, Csonka Antal, Dezső Sándor), 3. Csongrád (Kovács Fruzsina, Nyéki Péter, Kovács Márton).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitartó az utolsó videotékás

Egyetlen videokölcsönző maradt Vásárhelyen, ahol a 90-es években 15-16 téka is működött - a tulaj 10 évet már nem lát a szakmában. Tovább olvasom