Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Toleranciatábor Csóton, a Bakony peremén

A vásárhelyi Kozmutza Flóra Iskolából öt, Csongrád megyéből összesen ötven gyerek vett részt a Veszprém megyei Csóton tartott Hangyaboly táborban. Itt összesen száz egészséges és fogyatékos diák tanulta elfogadni az épek és a sérültek közti különbséget.
Mindenkinek nagy élményt jelentett a táborozás DV-fotó
Több éve szerveznek táborokat a szociálisan hátrányos körülmények között élő ép és sérült gyermekek számára a Hangyaboly program keretében. Nemrégiben mintegy száz diák, köztük ötven Csongrád megyei vett részt a Bakony peremén lévő Csóton rendezett programban.

– A toleránsabb, előítéletektől mentes együttélés a kitűzött célunk – mondta lapunknak Leleszné Borsi Gabriella táborvezető. Hozzátette: a programra nyert pályázati pénz felhasználásának egyik feltétele volt, hogy a táborozás integrált legyen. Ezért olyan sérült és egészséges gyermekeket nyaraltattak együtt, akik sosem üdültek még. Mindent megtettek annak érdekében, hogy a kicsik kölcsönösen nyitottak legyenek egymás iránt, függetlenül egészségi állapotuktól. A csóti táborozáson résztvevő 100 vásárhelyi, szegedi, csanádpalotai, bárándi, debreceni, előszállási és soproni gyermekből tizenöten valamilyen értelmi vagy testi fogyatékossággal élnek.

– A résztvevők már az első nap elfogadták egymást. A fogyatékosokra amúgy is jellemző, hogy képesek nagyon gyorsan megszerettetni magukat. Az ép gyerekek kíváncsiak is rájuk, így már a legelső este összebarátkoztak – tette hozzá a táborvezető.

A Csongrád megyéből a táborozásra elvitt ötven gyermeket szociális alapon válogatták ki. Közülük öten a vásárhelyi Kozmutza Flóra Iskola diákjai – tudtuk meg Asztalosné Albert Évától, a Máltai Szeretetszolgálat vásárhelyi csoportja ifjúsági megbízottjától, a Hangyaboly tábor helyettes vezetőjétől. Elmondta: a csongrádi gyerekek között – akiket különbusz szállított Csótra – voltak különböző, súlyos és kevésbé súlyos fogyatékossággal születettek. Ők is azt tapasztalták, hogy a táborozó gyermekek kivétel nélkül elfogadták egymás másságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal ütközött a pezsgős teherautó

Egy magyar teherautó és egy bosnyák kamion ütközött össze, valószínűleg az első vezetője hibájából… Tovább olvasom