Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Töretlenül fejlesztettek az év vállalkozásánál

A Presztízs-díjazottakat hétről hétre mutatjuk be. Ezúttal az év vállalkozása címet kapott vásárhelyi Totál Szerviz és Javító Kft.-n a sor.
Ma már fogalom a szakmában a vásárhelyi Totál Szerviz és Javító Kft., melyet a rendszerváltás hajnalán, 1990-ben alapított a vásárhelyi Berei Béla. A cég ügyvezető igazgatója annak idején fantáziát látott a targoncák szervizmunkáinak elvégzésében, azok alkatrész-utánpótlásának biztosításában, s igaza lett. A Totál Szerviz azóta meghatározóvá vált a dél-alföldi régióban.

Annak idején a családi vállalkozás gyakorlatilag a semmiből kezdte, Berei Béla hat alkalmazottjával úgy vágott bele a cégépítésbe, hogy az első hónapban nem tudta, vajon sikerül-e fizetést adnia alkalmazottainak a hó végén. Sikerült. Az elsődlegesen anyagmozgató eszközök, targoncák közép- és nagyjavításával foglalkozó vállalkozásnál ma már harmincnégyen dolgoznak, s a Totál Szerviz fejlődése azóta is töretlen, melyet jól mutatnak a számok: míg két esztendeje 41 millió 600 ezer forint volt az adózott eredménye, tavaly ez már 44 millió 400 ezer forintra növekedett.

Büszke munkatársaira

Rendkívül hálás vagyok az alapítóknak, hogy ebbe az illusztris társaságba választottak – mondta Berei Béla a díj kézhezvétele után. Hozzátette: a kisebb cégek számára a nagyvállalkozások húzóerőt, zászlóshajót jelentenek. Büszke azokra a munkatársaira akikkel folyamatosan minőséget tudnak biztosítani a megrendelőinknek. És hálás a családjának, akik a nehéz órákban is mellette maradtak, s erőt adtak a folytatáshoz.

A javításon és a targoncaértékesítésen túl a Vásárhelyen, Szegeden és Kecskeméten is működő cég új, úgynevezett fullszervizes tevékenységet is végez.
– Mi vásároljuk meg a javításokhoz szükséges teljes technológiát, s azt partnereink, megrendelőink kívánságnak megfelelő minőségben, nagyságban és tudásbeli követelményeiknek megfelelően adjuk bérbe. Ezzel négy-öt évre kötelezzük el magunkat – mondta az ügyvezető igazgató.

A Totál Szerviz szerint a piacon maradás egyetlen útja szakembereik továbbképzése.

Berei Béla két esztendeje újabb vállalkozásba fogott, amikor megalapítva cége sportkörét, s egy lovasiskola alapításba vágott. A maroslelei út mentén található Berei-tanya istállójában ma kilenc paripa ropogtatja a zabot. A cégvezető olyan lovasiskola létrehozását tűzte ki célul, mely nemcsak versenylovakat, de versenyzőket is kinevel. Ebből a célból dolgoznak náluk idomító lovasok, illetve a leendő versenyzőket felkészítő edző Fodor Gábor. A gazda hetente két-három alkalommal maga is nyeregbe száll, hogy bebarangolja a környéket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó a jégpályánál

Hódmezővásárhely - Valaki kegyetlen tréfát űz a vásárhelyiekkel és a helyi rendőrökkel: tegnap újabb… Tovább olvasom