Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Torlódás a forgalmas vásárhelyi Kaszap utcán

Vásárhely plázájának építése lassítja a forgalmat a Kaszap utca elején. A majdani körforgalomnál csak egy szűk, murvás sáv járható. A járműveket nem irányítja senki, az mehet, aki rámenősebb. A város átmenő forgalma is erre halad, így igen nagy a torlódás. A rendőrkapitány szerint az útlezárás lenne a megoldás.
Az afrikai szárazság miatti hatalmas por, a szűk sáv és a néha türelmetlen autósok is nehezítik az áthaladást a vásárhelyi Kaszap utca elején lévő építkezésnél, ahol éppen egy körforgalmat alakítanak ki, hogy könnyebb legyen bejutni a Family Centerhez.

A reggeli csúcsban csak lépésben haladhatnak itt a járművek. Mivel senki sem irányítja a forgalmat, az mehet át hamarabb a szűk sávon, aki rámenősebb.

Megoldás: útlezárás

Megkérdeztük Dezső József városi rendőrkapitányt, mi a véleménye a Kaszap utcán kialakult forgalmi helyzetről. Elmondta: őket senki sem kereste meg azzal, hogy forgalomirányítást kérjen tőlük, de ezt az építő is megtehetné, ha akarná. A kapitány úgy vélekedett, az lenne a legjobb, ha a körforgalom építése idejére teljesen lezárnák ezt az útszakaszt, s a járműveket a régi útra, vagyis az Ady Endre utcára terelnék.

Tegnap reggel mi is kocsival érkeztünk Szegedről Vásárhelyre. Mivel a laktanya előtti vasúti átjáróban leengedték a sorompót, úgy gondoltuk, hogy nem az Ady Endre utcán, hanem az elkerülő úton, vagyis a Kaszap utcán jutunk be könnyebben és gyorsabban a belvárosba. Nem volt szerencsénk. Igen nagy kocsisor állt előttünk. A szálló portól alig lehetett látni a gépeket, amelyek a város plázájának építésén dolgoznak. A majdani körforgalomhoz rövid idő alatt elértünk, de ott már csak lépésben haladhattunk tovább. Az autók csak egy szűk, murvás sávot használhatnak. Az jutott előbbre, aki gyorsabban reagált, vagyis szemfülesebb volt. Mivel erre megy a várost átszelő tranzitforgalom is, rengeteg kamion – magyar és külföldi egyaránt – araszolt az úton.

Mi egy román rendszámú kamionnal egyszerre értünk a szűkített részhez. A kamionos arra sem adott időt, hogy félreálljunk, már nyomult is előre. Kocsink jobb tükrétől néhány centire gurult el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gagarin és az Április 4. utca Batidán

Amolyan virtuális Emlékpont múzeumban érezheti magát az, aki Batidára, a Vásárhelyhez tartozó,… Tovább olvasom