Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Tornyai-siker Budapesten

Budapest, Hódmezővásárhely - A múlt hétvégén rendezett Múzeumok Majálisán először vett részt a vásárhelyi Tornyai János Múzeum, és rögtön nagy sikert aratott a Nemzeti Múzeum kertjében tartott eseményen.
Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválnak több tízezer látogatója volt, akiket minden intézmény olyan programokkal várt, amelyekben tevékenyen részt kellett venni – mondta Elek András sajtóreferens.

Tornyai-siker Budapesten. Fotó: Tornyai-múzeum (galéria)
Szombaton a Tornyai János Múzeum mutatkozott be, a legnagyobb sikert a neolit kori házmodell építése aratta, a gerendák, a falak összeillesztése, rögzítése. Népszerű volt a különböző régészeti leletek, tárgyak képeinek puzzle-szerű kirakása, ezt a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki élvezettel végezte. Vasárnap az Emlékponton és a népi kiállítóhelyeken volt a sor. A speciális zsákbamacska a látogatók kedvencévé vált: tapintással kellett kitalálni, milyen tárgyat, eszközt rejtettek a zsákba, mire használhatták azokat egykor a házaknál. Akadtak mulatságos pillanatok, a cserépdarabokból az edények összerakása is feladta a leckét.

Tornyai-siker Budapesten. Fotó: Tornyai-múzeum (galéria)
– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, névről ismerték az intézményeinket – közölte Elek András. – A kiadványainkat böngészve azonban sokan meglepődve jegyezték meg: nem gondolták volna, hogy egy vidéki múzeumnak ilyen gazdag a kiállítási anyaga, és a régészettől a képzőművészetig rendelkezik kiállítóhellyel. Többen megígérték, ellátogatnak Vásárhelyre, és megtekintik tárlatainkat, vagyis turisztikai szempontból is hasznos lehet a Múzeumok Majálisán való részvételünk
– közölte a sajtóreferens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazos portáért 5000, sörözésért 30 ezer

Összegyűjtötték Székkutason is a tiltott, közösségellenes magatartásokat, amelyek helyszíni bírságként akár 50 ezer forinttal szankcionálhatók. Tovább olvasom