Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 28. szombat - Gedeon, Johanna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Hódmezővásárhely hírek > Törvénymódosítást javasolnak

Törvénymódosítást javasolnak

Hódmezővásárhely – Ismételten felszólítom Ajtai Évát, a vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökét, mondjon le tisztségéről, mandátumáról – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Cseri Tamás települési képviselő.

Munkatársunktól - 2012.04.27. 21:05
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Ajtai Évát sikkasztás miatt – a gyerekek táboroztatására 2008-ban kapott 2 millió forintból 250 ezerrel tudott elszámolni – tavaly szeptemberben 8 hónap, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vásárhelyi városi bíróság, amit a Szegedi Törvényszék másodfokon jóváhagyott. A kisebbségi önkormányzat elnöke a jogerős ítélet és korábbi ígérete ellenére nem mondott le. 2010. november 4-i lapunkat idézte Cseri: „Most mindent megmozgatunk, hogy kifizessük a tartozást, mert úgy érzem, különben nem lesz becsületem. Ha megbüntetnek érte, azt is vállalom, és az sem baj, ha utána nem lehetek elnök".

A képviselő közölte: ilyen múlttal nem képviselheti valaki azt a kisebbséget, amelyet a szélsőjobb megbélyegez, támad a bűnözés miatt, ráadásul Vásárhelyen az elmúlt években sokat tettek a cigányok felzárkóztatásáért, például az iskolákban megszűnt a szegregáció.

Havasi Katalin települési képviselő, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség vásárhelyi szervezetének elnöke elmondta: a hatályos jogszabályok lehetővé teszik Ajtainak, hogy megőrizze tisztségét. Éppen ezért arra kérik Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét, kezdeményezzen törvénymódosítást, amely kimondja: a szándékosan elkövetett bűncselekményért jogerősen elítélt helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők, vezetők automatikusan veszítsék el mandátumukat.

Az ügyről szerettük volna megkérdezni Ajtai Évát is, de nem értük utol. Információink szerint státuszáról a helyi roma nemzetiségi önkormányzat közgyűlése dönthet.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Dongó 2012.05.03. 07:35

Igen nagyon tisztelt DrHavasi Katalin és Cseri Tamás képviselők!
Na látják, ugye lehet normálisan is képviselni Hódmezővásárhelyt? Elképzelhető, hogy ezek a gondolatok a saját fejükből pattantak ki, vagy a főnökük adott utasítást erre? Most már csak Benkő Zsolt képviselő nyilatkozata hiányzik. Félre ne értsék, az IRÁNY JÓ! Végre tehetnek valamit szeretett városunkért.
További szép napot
Tisztelettel: DongóTöltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...