Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Tovább gyűrűzik a hangfelvételbotrány

Hódmezővásárhely - Fideszes önkormányzati képviselők felszólították Ágoston Lajost, a Rádió X tulajdonosát: valljon színt, kérjen bocsánatot hangfelvételügyben. Ágoston lapunknak azt mondta, nincs köze Lázár János mondatainak nyilvánosságra kerüléséhez, nem is őrzi a 2008-as anyagokat.
Álljon ki a nyilvánosság elé Ágoston Lajos, mondja el, mi az igazság a manipulált hangfelvétellel, hol, milyen körülmények között tárolja, ki férhetett hozzá – szólította fel szerdán sajtótájékoztatón Benkő Zsolt vásárhelyi önkormányzati képviselő (Fidesz) a helyi Rádió X tulajdonosát. Megírtuk: a hétvégén országos visszhangot kiváltó hirdetést jelentetett meg a Fidesz városi szervezete, amelyben arra biztatta a helyieket, hogy Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) önkormányzati képviselőt, a Rádió X tulajdonosát, Ágoston Lajost és egyik munkatársát, Rostás Tamást keressék Lázár János botrányt kavart mondatainak nyilvánosságra hozatala miatt. A vásárhelyi polgármester egy 2008-as közgyűlésen azt mondta: „akinek nincs semmije, az annyit is ér".

– 2010 decembere óta Nagy László vezeti a Rádió X-et, aki a városi televízióban azt nyilatkozta, nem a rádió, hanem Ágoston Lajos őrzi a felvételt – mondta szerdán Havasi Katalin fideszes települési képviselő. Hozzátette: Ágoston több önkormányzati képviselőt felhívott és – ahogy Havasi fogalmazott – molesztált. – Sztárügyvéddel és nemzetközi sajtóbotránnyal fenyegetőzött abban az esetben, ha nem egyezkedünk vele a színfalak mögött. Mutyizásra nem vagyunk hajlandóak, az igazság a legnagyobb úr – hangsúlyozta a képviselő.

Képviselőtársa, Hegedűs Zoltán azt mondta: Ágostonnak bocsánatot kell kérnie a város lakóitól.

– Nincs miért bocsánatot kérnem – jelentette ki lapunknak Ágoston Lajos. Hozzátette: ha meghívást kapott volna, szívesen kifejtette volna véleményét a szerdai sajtótájékoztatón. Nem ő mondta az elhíresült mondatot, hanem Lázár János. A polgármesterrel egyébként nincs semmi baja, tette hozzá, közömbös számára.

– Álljak ki a nyilvánosság elé? Azt hiszem, az utóbbi napok sajtószerepléseivel megtettem – tette hozzá. Elmondta: egészségi állapota miatt nem hiányzott neki a botrány. Azt viszont nem hagyja szó nélkül, hogy fizetett hirdetésben megjelent a fényképe, lakcíme, telefonszáma. Ügyvédhez fordult, mert tudomása szerint még Európában sem volt példa ilyenre.

– Nem őriztem meg a felvételt, amit bánok. Tavalyi archívumom van, így nem is lehet közöm ahhoz, hogy nyilvánosságra hozták. Semmilyen kapcsolatom nincs a szélsőjobboldali portállal. Az ominózus közgyűlés pedig lement a helyi televízióban is. Bárki felvehette – mondta Ágoston Lajos. Kérdésünkre, fenyegetett-e önkormányzati képviselőket, kijelentette: nem. Csak Havasi Katalint hívta fel, arra kérte, hogy üljenek le, beszéljenek. A képviselő viszont közölte, nincs mit hozzáfűznie a történtekhez – hallottuk a rádió tulajdonosától.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. killust 2011. április 12. 11:05
  „lézer a természet csúf játéka a genetika tévedése és a felelőtlen szex eredménye.....LOL”
 • 65. ellenálló 2011. április 11. 09:38
  „64. booo!
  Itt az első rész már fent van, nem kizárt, hogy a cikksorozat
  későbbi részeit is közlik:
  http://www.hodmezovasarhely.jobbik.hu/content/k%C3%B6nnyek-%C3%A9s-lyukas-zokni”
 • 64. ellenálló 2011. április 11. 09:33
  „64. booo!
  Igen, na meg a Magyar Jelent. :-)”
 • 63. booo 2011. április 11. 05:02
  „44. ellenálló
  Mert ezt az újságot szokták felvásárolni ha "kellemetlen" cikk jelenik meg?”
 • 62. allgalaxis 2011. április 09. 14:32
  „Rohadt sok jó erős lámpavas van vásárhelyen! Lézer ne jöjjön ki az utcára egyedül! -Jótanács.”
 • 61. Írástudatlan 2011. április 07. 21:16
  „Mindég az kiabál akinek a háza ég avagy nem zörög a paraszt illetve a harasz ha a szél nem fújja.
  Aki ennyire védekezik az biztosan bűnös.Ha ártatlan lenne akkor nem foglalkozna az egésszel de így csak maga alatt vágja a fát ez a szerencsétlen parasztgyerek.”
 • 60. UtólagKapitány 2011. április 07. 20:47
  „Az a polgármester, aki a városát tönkreteszi, lejáratja és ocsmány vigyorral röhög a munkás rétegen miközben több milliókat cseszik el autókra az, nem hogy annyit még egy lyukas garast sem ér. Az a fajta ember, akit gyermek korában sok megrázkódtatás érte, ronda volt, összenőtt szemöldökkel, vastag kereset szemüveggel, kövéren kellett minden reggel a tükörbe néznie, az osztálytársai leköpködték, kiröhögték. És most megmutatja, hogy ki a "jani"... Szánalmas egy alak ez az "ember".”
 • 59. ellenálló 2011. április 07. 10:44
  „De ki lehetett az a példátlan hamisító és manipuláló, aki Lázár János szájába adta ezeket a mondatokat? Hiszen szegény polgármesterünk csak transzba esve elismételte a hipnotizőr szavait. Vesszen a bűnös, csaló jógi! Tehát, hogy mindenki értse: itt kérem szépen poszthipnotikus szuggesztióról van szó. Ez a rejtély kulcsa.”
 • 58. killust 2011. április 07. 10:09
  „Hódmezővásárhely lakosai postaládájukban egy Fidesz - Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezete által megírt, aláírt levelet találtak. A levélben a sebeket kapott helyi szervezet mély fájdalommal közli, hogy sajnos nem tud tájékoztatást adni annak a ,,számtalan" polgárnak, aki az utóbbi napokban szomorúan felkereste őket és a ,,hamisított" felvételről érdeklődött, és arról a tényről, hogy ugyan vajon kik és miért szeretnék lejáratni a végtelenül emberséges és tölgyfaerős tisztességgel megáldott polgármesterünket.

  Sajnálatukat fejezik ki, és a biztonság kedvéért megnevezik az ,,érintetteket", akikhez felvilágosítás céljából fordulhatnak a vásárhelyiek, mert hiszen ,,vélhetően" ők ,,készítették" a felvételt, és akiknek a nevükön kívül a lakcímüket, telefonszámukat, de még a fényképüket is beillesztették. (S oly jó lenne tovább futtatni ezt a gondolatot, hogy mennyire tiportak bele ez által az ,,érintettek" adatvédelmi személyi jogaikba, hiszen meggyőződésem, hogy beleegyezésük nélkül hozták nyilvánosságra személyes adataikat.)

  Csak ismétlem magam...a tolvaj kiált rendőrért...szégyen”
 • 57. killust 2011. április 07. 10:00
  „akinek nincs becsülete, az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem tisztességes az
  életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani, annak annyi az élete.”
 • 56. FEFE 2011. április 07. 09:27
  „Lázár=Fidesz.”
 • 55. queenmargareth 2011. április 07. 08:54
  „45. bánki 2011.04.06. 22:52 ezek után már biztos vagyok benne, hogy kezeltetned kell magad:)”
 • 54. UtólagKapitány 2011. április 07. 08:47
  „Így kell szépen elüldözni abból a városból szépen lassan mindenkit. Lézer célja, hogy legyen ott neki egy tök üres város, bepattan az Audijába és nyomatja egész nap a városba, versenyezik magával. Minek Need for Speed, ha élőbe nyomhatja majd. Felvesz pár statisztát és az lesz a forgalom, hogy azért legyen kihívás is... Szánalmas amit művelnek, hogy másokat mocskolnak orrba szájba, csak hogy azért is megmutassák, hogy nekik van igazuk, még ha nincsen is. EGYOLVASÓ véleményével egyet kell értsek. Nem kell olyat mondani, amit később fel lehet használni, ezt a gombócot le kell nyelni, minden nap elnézést kérni ezért és nem ujjal mutogatni, hogy ez vágta össze meg az vágta össze. Kimondta... Ez van! Fel kell vállalni a felelősséget és nem elüldözni onnan az embereket!”
 • 53. Larsson 2011. április 07. 08:35
  „Most következik az üldözzek el a rádiót és a tulajokat a városból, a megyéből, sőt ha lehet még az országból is. Nem magunkba nézünk és bocsánatot kérünk, hanem megpróbáljuk kiherélni az ellenséget. Gusztustalan, ismerek még pár narancs "politikust" aki uezt műveli... :((((((((((”
 • 52. Egyolvasó 2011. április 07. 08:20
  „Mi a probléma, úgy kell beszélni, hogy azt később ne lehessen felhasználni támadásra.”
 • 51. zsuzsmo 2011. április 07. 08:18
  „Úgy látom, a cirkuszt már megkaptuk, asszem csak a kenyeret kell odadobni a NÉPNEK...
  Az már más kérdés, hogy ez a színvonal az oviba való, jó lenne, ha már a dolgával foglalkozna a képviselő testület, nem pedig megmutatni, hogy micsoda büntire képesek- nem ez lenne a dolguk, hanem a FONTOSABB kérdésekkel foglalkozni. Aki ilyen pályára lép, az eleve tudhatja, hogy előbb utóbb megpróbálják besarazni. Nekem sokkal szimpatikusabb egy olyan politikus, aki nem foglalkozik érdemben többet egy ilyen üggyel, mint amennyit az érdemel. Túllihegéskor megfordul az ember fejében az- az enyémben igen-, hogy ha ilyen mértékben tagad és bocsánat-kérést követel, akkor lehet vaj a fül mögött. Kár, hogy kevés ilyen politikus van ma Magyarországon. :(”
 • 50. balihoho 2011. április 07. 07:34
  „Megy a régi bevált, és a fideszeseknek népszerűséget jelentő játék: ki tud nagyobb adag sarat dobni az ellenfélre? Persze hogy a Fidesz! Nekik több a pénzük erre!”
 • 49. bogyó20 2011. április 07. 07:22
  „Nem értem mit kell ezen ennyit rágódni. Ha egyszer ilyet mondott akkor vállalja a következményeit. Vagy ne tegyen ilyen kijelentéseket.”
 • 48. egyszegedi 2011. április 07. 05:35
  „Van még hely Kecskeméten a katonai kórházban? Vagy bérelni nem lehet?”
 • 47. qrumpli 2011. április 07. 05:16
  „Jaj isztenem rám nézett a tatas!
  Sértegetni merik a fideszes főhajjakendet,
  Nade ilyen csinálni!
  Sok ember meg éhezik az ilyenek miatt!
  Ez nem mocsokság eselleg?”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolák, óvodák várnak felújításra Vásárhelyen

Átfogó felújítást terveznek az önkormányzati óvodákban és iskolákban Vásárhelyen. Tovább olvasom