Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Továbbra sincs fogorvosi ügyelet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A pályázat második köre is eredménytelen volt. Közben a csökkenő lakosságszám miatt a jövőben kilenc helyett csak nyolc fogorvosi körzet működik – így döntött a közgyűlés.
Korábban kilenc fogorvosi körzet működött Vásárhelyen, melyet a legutóbbi közgyűlés döntése értelmében, július 1-jétől nyolcra csökkentettek. A nyolcadik körzetet ellátó dr. Körtvélyessy Katalin közalkalmazotti jogviszonyát az Erzsébet-kórház tavaly augusztusban megszüntette – felmentési ideje május 18-án járt le – az átszervezés és csoportos létszámleépítés keretében. Az így megszüntetett munkakör, egy korábbi közgyűlési határozat értelmében öt évig nem állítható vissza.
Viszont a képvis előknek azzal is szembe kellett nézniük, hogy a város lakossága fogy, így célszerűnek tűnt a körzetek számának csökkentése, és határaik átrajzolásával a korábbi nyolcadikban élők fogászati ellátását felosztották a többi között. A megmaradt nyolcban arányosan oszlik el a 41 ezer 936 ellátott.

Fogászati rendelés – hétvégenként a vásárhelyieknek továbbra is Szegedre kell jönniük, ha megfájdul a foguk. Fotó: Tésik Attila
Fogászati rendelés – hétvégenként a vásárhelyieknek továbbra is Szegedre kell jönniük, ha megfájdul a foguk. Fotó: Tésik Attila

Továbbra sem oldódott meg viszont a hétvégi fogorvosi ügyelet kérdése Vásárhelyen – akiket ilyenkor fájdalom kínoz, továbbra is szegedi orvoshoz kénytelenek fordulni. A sürgősségi ellátásra kiírt pályázat második körére (az első áprilisban volt), a május 23-i határidőre két pályamunka érkezett be.

De az önkormányzat – azzal az indokkal, hogy azok nem voltak megfelelőek – egyiket sem fogadta el, egyik jelentkezővel sem kötött szerződést. A hétvégi fogorvosi ügyelet kérdését a következő közgyűlés is napirendre tűzi.

Vásárhelyi körzetek

Az újonnan kijelölt vásárhelyi fogorvosi körzetek a következők: 1-es: dr. Battancs Lajos (5281 fő), 2-es: dr. Ördögh Judit (5306 fő), 3-as: dr. Bán Erzsébet (5190 fő), 4-es: dr. Forgó Ágnes (5186 fő), 5-ös: dr. Tóth Edit (5211 fő), 6-os: dr. Tímár Ildikó (5198 fő), 7-es: dr. Solymossy Endre (5204 fő), 8-as: dr. Kassai Katalin (5360 fő).

Olvasóink írták

  • 1. Egy Kertvárosi. 2008. június 16. 11:09
    „Ha ez a kőzgyüllés ilyen válogatós és túl nagy követelményeket támaszt amit lehetetlen mególdani akkor azt kívánom minden egyes tagjának hogy fáfdúljanak meg a fogaik hétvégére de úgy hogy mire átérnek Szegedre a fogklinikára már csak érzéstelenítés nélkül lehessen kihúzni a rossz fogaikat!!!!Mert én nem tudom elképzelni hogy egy megyejogú város önkórmányzata nem tud anyagi segítséget nyújtani!Talán a polgármester úr ha egy kicsit kevesebbet összpontosítana a Fidesz-re akkor talán át tudná érezni a helyzet jelentőségét!Most látszik az hogy a sok kidobott pénz hiányzik!Az emlékpontra elherdált milliókból biztosan telett vólna segítségre!De most megint megy a herdálás én nem tudom hogy mi a fenének kelett építeni egy másik spórtcsarnokot is?Úgy hogy maradjunk annyiba a pólgármester úr csak népszerűségből és kampányfogásból híreszteli hogy itt Vásárhrlyen szuper jó az egészségügyi ellátás.Hol ott egy ilyen alapvető problémával sem tud megbírkózni mint a fogorvosi ügyelet létrehozása!!!!De azt biztosnak tartom hogy egy pártsemleges pólgármester egy független már biztosan talált vólna mególdást a fogórvosi ügyelet mególdására!De sajnos még pártfüggő a polgármesterünk addig biztos hogy a Fidesz lessz neki az elsőb rendű mint a Vásárhelyi pólgárok tényleges segítsége!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem készül el időben a mindszenti strand

Mindszent - Az érdekellentétek, a fakopáncs és a költöző madarak után most a hétvégi eső állította… Tovább olvasom