Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Továbbra sincs nyilvános illemhely a vasútállomáson

Több mint egy éve bezárták a lepusztult állapotban lévő nyilvános illemhelyet a vásárhelyi nagyállomáson. Azóta az utasok csak a presszó vécéjét használhatják, de ehhez fogyasztani is kell valamit. Hónapokkal ezelőtt azt ígérték, tavaszra megépítik az új, ingyenes vizesblokkot, de ez nem történt meg. Az állomásfőnök szerint napokon belül elkezdik a munkát.
A régit bezárták, újat egyelőre nem építettek. Fotó: Tésik Attila
– Több mint egy éve zárva tart a vásárhelyi vasútállomás nyilvános illemhelye. Ennek oka, hogy külső vécé és nincs benne fűtés, ezért a csövek szétfagytak, így használhatatlanná vált. Még januárban elfogadták azokat a terveket, amelyek alapján a tavasszal egy új vécét alakítanak ki a váróterem egy részében – ezt nyilatkozta lapunknak még március elején Kiss Ernő állomásfőnök.

Az állomáson viszont azóta sem történt semmi változás. A bedeszkázott ablakú, összefirkált falú vécé úgy áll, mint az év elején, bontásnak semmi nyoma.

Ahogy melegszik az idő, a lepusztult épület körül egyre elviselhetetlenebb a szúrós szag. Néhányan ugyanis az oldalában végzik el kisdolgukat. A falon, illetve a járdán ennek jól látható nyomai is vannak. A váróteremben pedig nem kezdték el építeni a beígért újat. Az állomás egyetlen használható mellékhelyisége továbbra is a presszóban van, de hogy az utas megkapja a kulcsot, előbb fogyasztania kell.

Az állomásfőnököt tegnap délelőtt megkerestük, hogy megtudakoljuk tőle, mikorra tervezik kialakítani a váróteremben a modern, és ami fontos, teljesen ingyenesen használható vizesblokkot.

– Holnap délelőtt tíz órakor adjuk át a területet a kivitelezőnek. Számításaim szerint napokon belül indulhat is az építkezés. Ezzel párhuzamosan a régit elbontják, a helyét pedig rekultiválják – közölte Kiss Ernő. Azt azonban még ő sem tudta megmondani, hogy az utasok mikor vehetik igénybe a kész vécét. Márciusi nyilatkozata szerint a munka elkezdése után körülbelül egy hónap múlva már át is tudják adni a mellékhelyiséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a választási plakátok ideje

Lejárt a politikai plakátok leszedésének határideje. Vásárhelyen a hirdetmények nagy részétől már… Tovább olvasom