Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Trafikpályázat: Szeretném látni, milyen bizonyítékok alapján mocskolják a nevemet

Hódmezővásárhely - LMP-sek a trafikpályázatok ügyében kérdezték a vásárhelyi polgármestert.
– Szeretném látni, milyen bizonyítékok alapján mocskolják a nevemet és a szakmai múltamat. Azon gondolkodom, hogy feljelentést teszek rágalmazás miatt – folytatta a vásárhelyi önkormányzati képviselő. A nyílt levelben többek között azt írták: Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő egy interjúban azt állította, a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Fennáll a gyanú, hogy a szekszárdi nem egyedi eset. Arra kíváncsiak, Vásárhelyen is véleményezték-e a Fidesz-frakció tagjai a pályázókat? A nyertesek között vannak-e fideszes kötődésűek? Ha igen, ez előnyt jelentett-e számukra? A nyertesek listáján szereplő Fekete Ferenc (két elárusítóhely üzemeltetésére is kapott jogot) neve csak véletlenül egyezik egy vásárhelyi fideszes önkormányzati képviselőjével, aki egyben a sportbizottság elnöke is?

Fekete Ferenc fideszes képviselő 35 éve árul cigarettát. Fotó: DM/DV
Fekete Ferenc fideszes képviselő 35 éve árul cigarettát.
Fotó: DM/DV

Az LMP megyei szervezetének levelében egy másik nyertes, Lukácsné Julianna Irén – neve helyesen: Lukács Julianna Irén – is szerepel. Véletlenül egyezik a Hódmezővásárhely–Szikáncs Településrészi Önkormányzat képviselőjének nevével? – kérdezték a levélírók. Lukács Julianna Irén mindezt nem kívánta kommentálni.

„Semmilyen egyeztetés, megbeszélés vagy együttműködés nem volt Almási István polgármester és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Vásárhelyi Szervezete között, vagy a Fidesz szervezetén belül a Vásárhelyen kiadott dohánykereskedelmi koncessziók pályázata kapcsán" – reagált közleményben Havasi Katalin, a Fidesz vásárhelyi elnöke. Hozzátette: szeretné hinni, hogy az alaptalan vádaskodás csupán a tények ismeretének hiányából, nem szándékos rosszindulatú politikai zavarkeltésből fakad. Fekete Ferenc a 70-es évek végétől, közel 35 éve foglalkozik kereskedelemmel. A rendszerváltást követően lett a Béke-telepi ABC üzemeltetője, majd 1995-ben külterületen, Erzsébeten nyitott élelmiszerboltot. Családjával közel 25 éve ezekben dolgozik, összesen 12 embernek adnak munkát – a kezdetektől árulnak dohánytermékeket is.

„A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség (...) nevében is a leghatározottabban visszautasítom az aljas és nemtelen próbálkozást arra, hogy egy egész életében, egész családjával a kereskedelemben dolgozó embert, aki mindenben a törvényeknek megfelelően pályázott dohánytermékek kereskedelmére, csak azért hurcoljanak meg a sajtóban, mert az elmúlt években képviselőként aktívan segíti a közösség életét" – jegyezte meg Havasi. Lukács Julianna Irén kapcsán azt írta: a szikáncsi külterületi településrész részönkormányzatának – munkáját társadalmi megbízatásban végző, nem a Fidesz színeiben megválasztott – Vásárhely közgyűlése által kinevezett tagja. Közel 10 éve vegyeskereskedést üzemeltet Szikáncson. Arról pedig, hogy dohánykereskedelmi jogra pályázott és nyert, az LMP megyei szervezetétől hall először – jelentette ki a Fidesz vásárhelyi elnöke.
„Tekintettel arra, hogy a városban kiadott 24 dohánykereskedelmi koncesszióból sikerült 1 pályázó és annak két boltja esetében fideszes összefüggésre mutatni, ráadásul egy 35 éve kereskedelemmel és azon belül dohánytermékek értékesítésével foglalkozó család kapcsán, visszautasítom az aljas szándékú politikai botránykeltő közleményt" – írta Havasi Katalin.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. faszamár2013 2013. július 01. 20:24
  „KoromFEKETE haggyál mán a hülyeségeddel!”
 • 49. Lupus 2013. május 24. 13:30
  „Spongyát rá! Én még kibővíteném a választékot a trafikokban. Lehessen kapni ott: gyógyszert, gumi óvszereket több színben és ízvilággal, guminőt, és gumiférfit, Darts táblákat ellenzéki politikusok arcképeivel, marihuánát, és egyéb pszichedelikus drogokat, öngyilkossági szetteket, körülmetélő felszerelést - hogy igazán megérje...”
 • 48. Qllancs 2013. május 19. 11:54
  „Teljesen véletlenül ..pl. a Alusztar Kft ..is ott székel...aki az arculatot megtervezte! közbeszerzés nélkül, 169 oldalas kézikönyv ! mi hogyan nézzen ki !
  Véletlen --UGYE ??????
  a vásárhelyi vállalkozók...milliókat..kaszálnak !!!”
 • 47. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 17. 16:53
  „Egyébként nem mondtam egy szóval se, hogy "gyökerek" vagy XD”
 • 46. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 17. 16:37
  „43. MLI 2013.05.16. 17:02
  Megkérdeztem, tud-e motorozni, mi ezzel a gond? Miért nemtud? XD”
 • 45. tobaccoroad 2013. május 17. 12:36
  „Jó példát mutat a városi sportbizottság elnöke Fekete úr cigarettás pulttal fényképezteti magát,éljen a Egészséges Vásárhely program!”
 • 44. bambulla 2013. május 16. 23:37
  „Lézer Mutyi10% Janesz”
 • 43. MLI 2013. május 16. 17:02
  „A 29 es és 28 as kommentelőnek csak annyit, hogy: Azta mekkora gyökerek vagyok ez most ,hogy jön a témához bár ti biztos specialisták vagyok és jól informáltak abban a témában is.”
 • 42. mamagesa001 2013. május 16. 10:02
  „Túl kicsi ez a város ahhoz,hogy ne tudnánk ki az a Fekete úr, és milyen a szakmai múltja!! Csak annak van joga háborogni, aki az" élni és élni hagyni" elvén teszi a dolgát,hát ez nem ön Fekete úr!”
 • 41. Zalán 2013. május 16. 08:38
  „Mivan?az a baj tudod,hogy félnek az emberek!!én nem mosolygok én háborodom.nem mernek az emberek tiltakozni pláne nem Hmvhelyen pedig kéne!!!”
 • 40. mivan? 2013. május 16. 08:18
  „iGAZságkereső: Amit leírtál az rendben van. Mi lett az előző kormánnyal??? Éppen az ilyen dolgok miatt zavarták el őket!!! De nagyon. Most mi van??? UGYANAZ a szitu. És ti mit csináltok kínotokban? Visszafelé csaholtok, és elnézően mosolyogtok. Ez az igazság. Koppintsatok már Viktor orrára, hogy eddig és ne tovább!!!!!!!!!!!!!”
 • 39. Zalán 2013. május 16. 08:18
  „Itt sok mindent fellehetne hozni!!!kellet nekünk Aréna,nem használjuk!!kellet nekünk Emlékpont hetente egyszer betéved egy látogató de 18 ember dolgozik ott minek?kellet nekünk sétáló utca 300ezer volt négyzetmétere de most kell a Fidesz jó barát koma Trafik is!!először cigi,jégkrém majd bővitik a trafikot alkohollal!!”
 • 38. skid 2013. május 16. 07:45
  „De kár volt Feketének ebben a kérdésben nyilatkozni és felháborodni.
  Jobban járt volna, ha csendben marad.”
 • 37. Pengemester 2013. május 16. 07:26
  „"A nyertesek listáján szereplő Fekete Ferenc (két elárusítóhely üzemeltetésére is kapott jogot) neve csak véletlenül egyezik egy vásárhelyi fideszes önkormányzati képviselőjével, aki egyben a sportbizottság elnöke is?"
  Ezek szerint van, amit még nem tudunk, mert itt egy kérdés hangzott el, mocskolódásnak nyoma sincs. Hogyha úgy szerepelne, hogy azért nyert, mert nem a szekfűs politikai egyesüléssel szimpatizál, már rázósabb a kérdés.
  A dolog bukéját (országosan) az új pályázat adja, vagyis annak a körülményei: http://privatbankar.hu/kkv/itt-a-palyazat-amit-tenyleg-trafikosoknak-irtak-ki-257784 Viszont elnézve a Szent László utca - Mester utca sarkát, legalább sejthető, hogy hová épül a majdani üzlet. (Hogyha tévednék, elnézést kérek, de még ebben is meglátom a jót: valakinek, aki nem a szomszéd Terka néni, fel kell építenie, és ezen kívül is van egy rakás dolog, amire figyelni kell, szóval komoly pénzek lesznek kicsengetve azért, hogy trafik létesüljön egy olyan városban, ahol népegészségügyi program keretében támogatják a dohányzásról való leszokást.)
  Nekem egyébként a jégkrémes dolog csípi a szemem. Gondold el: apa leruccan a boltba 2 pakli dohányért, viszi magával a kisfiát is. Kedveskedni akar a gyereknek, így meglepi egy krémkönnyű vaníliával. Eddig oké. Viszont az a 10-12 éves gyerek az üzletbe nem mehet be, azt viszont nehezen viseli, hogy ne ő válasszon magának jégkrémet. De nem azért, mert neveletlen, hanem mert egyszerűen ilyen a gyermeki lélek.
  A sorsjegy téma sem egyszerű, mert ennyi erővel újraoszthatják a lottózó terminálokat is, igaz ott 5000 lakos a limit azt hiszem... szerintem még lesznek történések.”
 • 36. macs 2013. május 15. 18:31
  „34. Bécus,
  igazad van, "aki mer, az nyer", csak amikor egy üzleti pályázatot kell elkészíteni, akkor azt a kiírásnak megfelelőn kell megcsinálni. Amennyiben csak cigit árulhatok 3-4%-os árréssel, ebből kell fedeznem az összes költséget, akkor csak ezt vehetem be az üzleti tervbe. Ja, hogy utólag az árrést felemelik, a termékek körét kibővítik, alapvetően megváltoznak a feltételek, na innentől érdekes a dolog. :-)
  26. igazságkereső,
  nem tudom emlékszel-e a Zalabaromfi esetére, amikor a pulykatenyésztők kerültek a csőd szélére? Igaz pár év múlva sikerült újból beindítani az üzemet, de sajnos éppen most olvasom, bezár ez a feldolgozó is. Tehát az ágazattal van probléma, méghozzá nem is kicsi.
  Ami a devizahitelt illeti, nos anno én elég sok ismerősömnek elmondtam, vigyázzanak, mert az árfolyam komoly kockázat, számoljanak! Felvették, mert sokkal olcsóbb volt a hitel, mint a forint hitel.
  Nem kéne mindig másokat hibáztatni! :-)”
 • 35. SP 2013. május 15. 18:25
  „Ferde szeműeknél nem lehet packázni:

  ""Korrupcióért halálbüntetést kapott egy volt rendőrfőnök-helyettes Kínában ""

  http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/15/16/Korrupcioert_halalbuntetest_kapott_egy_volt_rend_rf_nok_helyettes_Kinaban.aspx?source=hirkereso”
 • 34. Bécus 2013. május 15. 18:06
  „Kedves előttem hozzászólók!

  Mindenki tudja, hogy bunda volt, van és lesz is ebben a világban. Kirobbant egy hír, miszerint a szekszárdi polgármester megvitatta a helyi kormánypárti képviselőkkel, hogy ki nyerjen trafikot! Nem vagyok érintett semmilyen formában az ügyben, hiszen se nem dohányzok, se nem voltam trafik pályázó, viszont nekem is van véleményem a témáról, hiszen valljuk be, már a csapból is ez folyik!
  Az elején nem figyeltem fel erre a témára, miután egyre több és több helyen csak arról hallottam és olvastam, hogy trafikpályázat így trafikpályázat úgy... Valljuk be! Mindenki előtt ott volt a lehetőség, hogy megtegye az első lépést, vegye a fáradságot és utána nézzen, elolvassa, kitöltse a pályázatot, majd megadja magának a lehetőséget, hogy esetleg nyerhessen! Tény és való, hogy mikor meghirdették a pályázatot szó sem esett az árrés emeléséről és most miután kihirdették a nyerteseket közel 10%-ot ugrott. Viszont van egy régi mondás, miszerint: "Aki mer, az nyer"! Ez valóban így is van! Aki akkor nem tehette meg (anyagilag), hogy beadja a pályázatot, akkor az most így árrés emelkedésével se tudja beadni!
  Előttem említette valaki, hogy a "kicsiktől" elvették a lehetőséget... A "nagyok" kaptak lehetőséget? Tesco, Spar... stb hipermarketek? Nem! Ugyanis külön bejárat kell a trafikhoz, amit egy hipermarket nem tud megtenni!
  Látom itt többen is vannak akik a cikkben említett személyt/személyeket ismerik! A kommenteket olvasgatva egy gondolatot szeretnék hozzáfűzni: ne menyjenek át személyeskedésbe a dolgok! Mindenkinek van takargatnivalója! "Más szemében a szálkát, magáéban a gerendát sem látja meg..."

  Köszönettel: Bécus”
 • 33. DMagóg 2013. május 15. 17:33
  „26.igazságkereső2013.05.15. 16:20!

  Igazad van, mint mindig! Csak azok már belebuktak abba, amire hivatkozol. Ezek meg még pofátlanabbul -más és törvényessé nyilvánított módszerekkel- teszik ugyanazt! Keresd az igazságot, csak nehogy csalódás érjen ha rálelsz!”
 • 32. Juccus 2013. május 15. 17:21
  „@26:
  Egyem a kicsi szívedet NER legfenségesebb lovagja!
  Említettem én egy szóval is az előző kormányzatot? Egyébként meg annyira kis cuncik ezek a NER-huszárok, akik gyurcsányoznak-bajnaiznak, mert érdemi védekezést nem tudnak felmutatni. És egyébként is: ha az előző kormányzat visszaéléseket követett el, akkor ez feljogosítja erre a mostanit is? Óvodában szoktak ezzel érvelni, de ott is csak a középső csoportig.
  Ha meg már felteszed a kérdést, hogy gyurcsány-bajnai miért engedte a devizahitelt, akkor legalább tedd fel azt a kérdést is, hogy 2000-ben miért engedték bevezetni, miért engedték elterjedni? Segíts már légyszi, kik is voltak akkor kormányon? Hm? Nos? Vagy akkor rendben volt?

  Fenséges NERnek lovagja.”
 • 31. Qllancs 2013. május 15. 17:16
  „jozkó.

  Az ukrán-szerb határon megugrott a cigicsempészet. a határ mentén senki sem pályázott.ott mindenki abból él ! Na meg a román határon is. Csónakon, drótkötélpályán, sőt még sárkányrepülőn is hozzák át.
  Valami okostojás --megvizsgálta a kukákat, milyen cigimaradványok vannak kidobva ! Észak-Kelet Magyon . kb. 70 % külföldi üres doboz volt. Mérték pl. Hmvásárhelyen is ! itt kb. 40 % a volt. De a helyi Continentál álltal gyártott cigi pl. minimális volt. Sőt felmérést csináltak ..hol--melyik cigi fogy jobban. Na ez a cég terméke ..nem nagyon népszerű.
  Vajon miért ??
  Nem cigizek, sőt sohasem tettem, se a családomban senki. Így nem vagyok érdekelt.”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskorú menekültek Vásárhelyen

Az utóbbi hetekben egyre több, főleg színes bőrű külföldit figyeltek meg a vásárhelyiek, főként a Teleki és a Béla cigány utca környékén, de megfordultak a belvárosban és a buszpályaudvaron is. Tovább olvasom