Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Tragikus baleset a 47-es úton

Kishomok - Életét vesztette az a férfi, aki autójával a 47-es főúton egy épületnek csapódott. Szeged és Hódmezővásárhely között az érintett útszakaszon félpályás útzár volt - közölte a rendőrség hétfő hajnalban.
A helyszínen meghalt az a 19 éves fiatalember, aki a 47-es számú főúton Hódmezővásárhely közelében ütközött egy használaton kívüli bolt oldalfalának hétfőn hajnalban.

A fiatalember Mazdájával Vásárhely felé tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette uralmát a járműve felett, nekiütközött az útpadkának és a szalagkorlátnak, majd a régi öreg-kishomoki bolt falának csapódott. A vágolyépület fala az ütközés következtében ledőlt, az autó pedig kigyulladt. A lángokat egy menetrend szerinti autóbusz sofőrje oltotta el.

Tragikus baleset a 47-es úton. Fotó: MTI (galéria)

A helyszínre érkező tűzoltók csak megfeszített munkával tudták kiszabadítani a roncsokból a sofőrt, akinek az életét a mentők már nem tudták megmenteni.

A baleset körülményeit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Olvasóink írták

111 hozzászólás
 • 111. Primus 2011. április 29. 21:06
  „ki nyomta a gázpedált?”
 • 110. p71 2011. április 29. 19:30
  „Már a buszmegállónál lesodródott az útról.Mi köze ennek az épülethez?Felhívnám az illetékesek figyelmét,ha Vásárhelyen körbejárják a kerékpárutakat,utcákat nagyon sok villanyoszlopot fognak találni a kerékpárutak közepén,vagy az út közvetlen szélén.Szívesen vennénk ezzel kapcsolatban is egy műsort a rádióban.”
 • 109. Maat 2011. április 28. 15:52
  „Imiboy 100.!

  Úgy tűnik elbeszéltünk egymás mellett. Pont ezt írtam én is az itt "száguldó szervdonoroknak", hogy mindenkire vonatkozik a jobbra tartás.

  Egy ballábas fékpöccintés hatásos szokott lenni, hogy kiszálljon a seggemből az illető. Mert nem tűnik fel neki, hogy az egymás seggében lévő kamionok közé sajnos nem tudok behúzódni, tehát muszáj lesz megvárnia, amig befejezem az előzést szabályosan, 130-cal. Én ebből nem szoktam problémát csinálni. Nem 90-nel előzök, hanem a megengedett sebességgel. Kb. 10 másodpercet veszít..”
 • 108. Nooorbi 2011. április 27. 19:13
  „h375317! Nem azt írtam hogy ott van a szintkülönbség hanem hogy az Annónál!
  Elhiszem azt is hogy a vasárhelyi út(47es) nem a legrosszabb állapotú de hidd el nemsokat bírt ki az átadása óta!
  Amúgy hozzá teszem hogy nem csak Csongrád megyében autózom!”
 • 107. gabcs0201 2011. április 27. 18:23
  „Most azokhoz szólnék, akik negatívan nyilvánultak meg. Érdekelne, miből gondolják azt, hogy ők méltók arra, hogy másokat elítéljenek? Valahogy ezt nem tudom felfogni. Elolvastam már pár kommentárt és bosszant, hogy a találgatások között előfordulnak megbotránkoztató, néhol már undorító megnyilvánulások. Ismertem a fiatalembert, elég közeli barátom volt. Megkérném az összes olyan tökéletes sofőrt,embert vagy bárkit aki ide nem illő tiszteletlen dolgokat akar írni vagy már írt, az gondolkozzon inkább el, hogy milyen jogon teszi ezt meg. A barátom emléke miatt, a család és a barátok nevében megkérlek titeket, hogy az ilyeneket hanyagoljátok. Lehet saját véleményetek nem arról van szó. De aki nem tudja a teljes kerek történetet az tartsa magában a gondolatait és tartsa tiszteletben a gyászoló családot,barátokat és legfőképp a barátom emlékét!”
 • 106. tol 2011. április 27. 08:25
  „egyáltalán nem mindegy egy felelősen gondolkodó embernek, hogyan történt a tragédia! Azért ír ide az, aki ír. És tudod miért? Hogy a többiek okuljanak a szomorú hírből. Te nem ismered a fórumozást, és meghökkensz, hogy mennyi embernek van véleménye - nem csámcsogás, és nem nevetés!! - egy tragédiáról, mert ez megrázó és tanulságos. Átlag két hetente történik ilyen és ehhez hasonló borzalom mégpedig azért, mert idejekorán engednek autóba a feladathoz éretlen embereket. Ember a maga módján igyekszik segíteni. A többit - ha nem borultál ki teljesen, az előző hozzászólásaimban már olvashattad...”
 • 105. xray25 2011. április 27. 07:55
  „Most nektek nem teljesen mindegy hogy miért történt a tragédia? Ezekkel a találgatásokkal senki nem lesz okosabb.. Ráadásul a családnak mennyire jó lehet ezeket olvasgatni.. Aki vesztette már el hozzátartozóját bármilyen közlekedési balesetben az bizonyára tudja..És utólag mindenki rettentő okos.. Ne törjetek pálcát senki fölött, mert soha nem lehet tudni, ki mikor kerül és milyen helyzetbe..És akkor milyen jó lesz majd azokat a kedves feltételezéseket itt olvasgatni, ha pl. vmelyikőtök hozzátartozójáról közölnek le ilyen fotókat és irnak ilyen szivhez szóló kommenteket...”
 • 104. h375317 2011. április 27. 07:37
  „102. Nooorbi 2011.04.26. 20:01
  akkor te még nem voltál Csongrád megyén kivül a 47-esen...Pl. Békés megyében! Na ott tényleg nagyon sz-r az út! Ez a négysávos, hidd el nekem a jó utak közzé tartozik! Én minden nap járok azon az úton, még sosem dobta meg a kocsit....ahol pedig ez a baleset történt semmiféle szintkülönbség nincsen!”
 • 103. deszkás 2011. április 26. 20:22
  „MAAT! És ha mindkét sáv telitett? Egy "okoskodó". Na ugye. Nem csodálom "kaszál" a traffipax.Két út 30 gyorshajtó.”
 • 102. Nooorbi 2011. április 26. 20:01
  „Arra senki sem gondolt hogy lehet hogy rosszul lett a srác?Nem kell ahhoz gyorsan menni hogy egy táblát kidöntsön egy gépkocsi a helyéről!Én is vásárhelyi vagyok, igaz szegeden lakom de heti szinten járok a 47esen, és akár hiszitek akár nem eléggé gáz az út!
  Tiszta úthiba,kátyúk mindenhol!Nem mindig arra kell gondolni hogy mert gyorsan ment és azért!Vagy ivott!
  90nél(ami a megengedett) rámész egy bukkanóra akkorát dob a kocsin hogy alig lehet az úton tartani!
  Példának a legjobb ahogy vásárhelyre mész Szegedről az Anno után van egy szintkülönbség!Úgy megdobja a kocsit hogy az félelmetes!
  Itt szeretnék üzenni a Családnak és a Barátainak hogy fogadják részvétemet!”
 • 101. Imiboy 2011. április 26. 15:53
  „100. Maat 2011.04.26. 15:20
  Az, hogy jobbra tartási kötelezettség van én sem vitatom, és nem is vitattam. A baj az, hogy ( írtad te is mindig betartod a sebességhatárokat ) közlekedek adott útszakaszon a megengedett legnagyobb sebességgel ( M5- 130 ), szabályosan előzők egy kamionsort, és a ... belejön a hátsómba, dudál, anyáz, villog. Azután felír ide, hogy mindenki takarodjon előle mert rá nem vonatkoznak a szabályok, szegedtől kecskemétig mehet a belsőben 160- nal. Neki akkor sem kell kimenni mikor befejezte az egyébként totál szabálytalan ámokfutását.”
 • 100. Maat 2011. április 26. 15:20
  „Imiboy 74. hsz!

  Nem oktattam ki senkit, csak leírtam, hogy mi a szabály, aminek az ellenkezőjét akkora "arccal" jelentették ki egyesek. Ha tetszik, ha nem jobbra tartási kötelezettség van.”
 • 99. kispacni 2011. április 26. 14:46
  „95 margit királynő

  Tapasztalt vezető is okoz balesetet. Nem is keveset. De a gyakorlat azt mutatja, hogy az ilyen a sebesség nagyon jelentős túllépése miatt az utjába kerülő mindent lebontó balesetet kezdő hímnenű sofőrők okoznak. Emlékezz vissza, a kb. négy héttel ezelőtti kettétört Audi A6-os balesetre. Az is 21 éves kezdő ifjú titán műve volt.”
 • 98. kispacni 2011. április 26. 14:14
  „jotty,

  Ha olvasnál is látnád, hogy többen elfogadjuk, hogy lehet, hogy magát a kicsuszást okozhatta külső körülmény is. De a halálát kizárólag a eszement gyorshajtás okozta. Ha 90-110-wes tempónál csuszik ki nem bontja le a szalgkorlátot, és a házat. Nagy valószinüséggel egy sérüléssel megússza.”
 • 97. booo 2011. április 26. 14:13
  „Gondolom ment mint a meszes.”
 • 96. jotty 2011. április 26. 13:45
  „Nyugodj békében !!!Őszinte részvétem és kitartás a családnak és a hozzátartozóknak . Nem értem miért kell ezen csámcsogni és lehordani az elhunytat. Mindegy ki mennyi idős és mennyi éve van jogosítványa, mert nem mindig a tapasztalatlanságon múlik.Sőt! Néha azok, akik már régóta vezetnek és azt gondolják, hogy nekik fene nagy rutinjuk van, sokkal hamarabb okozhatnak balesetet. Sajnos ez a Magyar mentalitás. Semmi részvét, hanem csak mondjuk a sok okosságot ( biztos narkózott, vagy részeg volt, vagy telefonált stb..... ) az senkinek nem jut eszébe, hogy esetlegesen valami baj lehetett . Lehet, hogy munkából ment hazafelé és már fáradt volt, lehet, hogy rosszul lett, lehet, hogy műszaki hiba, lehet, hogy............Annyi a lehet, de SAJNOS ez örökre titok marad.”
 • 95. queenmargareth 2011. április 26. 13:29
  „az, hogy tizen vagy huszonéves tapasztalatlan:lehet, de senki nem születik 50 év vezetési rutinnal.
  Ja, és a jogosítvány követelmény, elvárás mindenhol, ezért én 35 évesen teszem le, úgyhogy, ha szidjátok a tapasztalatlan tizen huszonévest, akkor gondoljatok bele, hogy 35 évesen is lehet valaki rutintalan.
  mellesleg osztozva több ember hozzászólásával, ez a mocskolódás, ami itt ilyen esetben is folyik, megmutatja a magyar embert...”
 • 94. eldorádó 2011. április 26. 13:23
  „92. kispacni 2011.04.26. 13:11

  pontoson ott van egy buszmegálló! A jelzőtábláját el is vitte. Őrült tempó lehetett :-(”
 • 93. valaki40 2011. április 26. 13:14
  „Sajnálatos dolog!
  Részvét a családnak!”
 • 92. kispacni 2011. április 26. 13:11
  „76.

  Természetesen őszinte részvét a családnak.
  De
  Sok minden lehetett okozója a kisodródásnak, pl. akár műszaki hiba is, de ha nem rongyol olyan sebességgel, akkor nagy valószínűséggel akár túl is élheti. Az a tény, hogy lebontotta a szalagkorlátot, és utána még buldozerként egy egészségesnek tűnő épületet, hát finoman szólva is elgondolkoztató. És tetszik nem tetszik, jogos az a felvetés, hogy hála Istennek, hogy most nincs ártatlan áldozat, nem rongyolt bele az út szálén ugyanezzel az őrült sebességgel egy buszmegállóba. (Ha jól emlékszem egy vagy kettő van is az autóút szakaszon.
  Sajnáljuk, hogy elvesztetted a hozzátartózódat, de felelőtlenség volt még adni neki jogosítványt, meg egy nagy teljesítményű autót.”
111 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hevesi pert nyert

Mindszent - Hevesi Tamás, Mindszent korábbi jegyzője jogerősen pert nyert az önkormányzat ellen.… Tovább olvasom