Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Trükkös tolvajok használják ki idős emberek hiszékenységét

Hódmezővásárhely - Ismét idős, magányos emberek hiszékenységét használják ki bűnelkövetők Vásárhelyen: az elmúlt időszakban többen is áldozatul estek a trükkös tolvajok meséjének.
Padlószőnyeget, masszírozógépet kínáltak eladásra ismeretlen tettesek az elmúlt időszakban Hódmezővásárhelyen. Olyan is volt, aki arra hivatkozott, hogy az önkormányzat megbízásából szeretné bemutatni a portékáját. Miután beengedték őket a házba, elterelték az idős ember figyelmét és a megtakarított pénzével együtt sietősen távoztak.

A rendőrség ezúton is felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy idegeneket, árusokat ne engedjenek be a lakásukba. Az önkormányzat munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel igazolják magukat, azonban ők nem visznek házhoz készpénzt. Ezúton is kérik a lakosságot, hogy amennyiben nem biztosak abban, hogy ki akar bejutni az otthonába, kérjék meg az illetőt, hogy igazolja magát. Amennyiben ennek nem tesz eleget, vagy ezután sem biztosak abban, hogy kivel áll szemben, értesítsék a rendőrséget. Kérik továbbá, hogy aki a bűncselekményekről, vagy annak elkövetőiről információval rendelkezik, hívja a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságot a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon.

Olvasóink írták

 • 3. Cheguevara 2011. július 23. 00:25
  „Jó minőségű videót rögzítő kamerákat (rejtve) kellene elhelyezni Hódmezővásárhelyen a villanyoszlopokon, és legyen titok, hogy melyik villanyoszlopon van melyiken nincs. Amelyik háznál rablás történt ahhoz a házhoz a legközelebbi kamera felvételét megnézni, hogy kik jártak arra. (Úgy kellene megoldani, hogy sötétben is felismerhetők legyenek a rablóknak a videó felvételeken.)”
 • 2. UtólagKapitány 2011. július 22. 09:29
  „Elég magas itt Hódmezővásárhelyen a bűnözési ráta... Vajon miért?”
 • 1. booo 2011. július 21. 21:52
  „Ez normális esetben így működne, de sajnos mindig van egy két ember aki bedől ezeknek a bűnözőknek!
  Hiányolom a kamerákat amiket megígértek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2-3000 forintot költenek fagyira és lángosra

2-3000 ezer forintot költenek a belépőjegyen felül lángosra, palacsintára, fagyira és üdítőre a vásárhelyi strand vendégei. Tovább olvasom