Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Túri: második félidő a családdal

Hódmezővásárhely - Új vezetője van a vásárhelyi mentőállomásnak, miután a posztot tíz évig betöltő Túri Mihály egészségügyi és családi okok miatt lemondott. Mentőtisztként azonban továbbra is dolgozik.
A most 43 éves Túri Mihály 1998 októberétől irányította a vásárhelyi mentőállomást, de tíz év elteltével, idén januárban felmentését kérte. Ezután egy hónapig még megbízottként ellátta ezt a feladatot.

– Az éves orvosi vizsgálatok során derült fény egy olyan betegségemre, mely hazánkban gyakori – indokolt Túri Mihály. – Ebben a kórban nagy szerepet játszik a stressz, ami a mentőknél, különösen vezető beosztásban mindennapos. A fokozódó feszültség rontott a helyzeten, ezért döntöttem a lemondás mellett – magyarázta, további részleteket azonban nem árult el betegségéről.

Az utóbbi években egyre feszítettebb a mentőszolgálat munkatempója, tette hozzá Túri Mihály, és romló feltételek mellett kell magas színvonalon dolgozni. Mindezt, ahogyan ő fogalmazott, megalázóan alacsony bérért, drákói fegyelem mellett. De nem csak a fentiek szóltak a „visszavonulás" mellett:

Túri Mihály a jövőben mentőtisztként dolgozik. Fotó: Segesvári Csaba
Túri Mihály a jövőben mentőtisztként dolgozik.
Fotó: Segesvári Csaba

– Feleségem, Túriné Gál Anikó tavaly ősztől a szegvári általános iskola igazgatójaként dolgozik, és sem az ő jelenlegi, sem az én korábbi munkakörömet nem lehet napi nyolc órában tisztességesen, lelkiismeretesen ellátni. Ezért a családon belül „szerepcserére" kényszerültünk, és ehhez kapcsolódik, amit korábban már nyilatkoztam: nem kívánok mást az élettől, csak azt, hogy gyermekeimet, a 15 éves Ágnest és az 5 éves Ákost egészségben felnevelhessem. Betegségem lehetséges szövődményei, s az eddigi munkatempóm erre nem jelentene garanciát. Vagyis szeretném a „második félidőt" a családomnak szentelni.

Túri Mihály elárulta: nehéz szívvel hozta meg döntését, amit azért megkönnyített, hogy a csapat tagja marad, a jövőben mentőtisztként dolgozik a vásárhelyi állomáson.

Az utód: Demeter Sándor

Túri Mihályt a 42 éves, 1984 óta állományban lévő Demeter Sándor váltotta – ő nyerte a kiírt belső pályázatot – a mentőállomás élén. Dolgozott Szegeden és Vásárhelyen is, mentőtisztként 1996-ban került vissza abba városba, ahol 10 éves kora óta él.

– Próbálom azt folytatni, amit Misi elkezdett, az eszközpark szinten tartásával, korszerűsítésével, az épület állagának megóvásával, a munkakörülmények folyamatos javításával. Ezekben segítségünkre lehet – mint ahogy eddig is volt – a megyében életre hívott Mentés a Jövőért Alapítvány – mondta el terveiről Demeter.

Olvasóink írták

 • 4. Én2 2009. március 03. 14:41
  „kokuszgolyó- köszönöm az nfót azt hittem el is ment, hát akkor kívánok neki további jó munkát a vásárhelyiekért.”
 • 3. kokuszgolyó 2009. március 03. 10:56
  „Tisztelt Én2 szerencsére nem ment el a mentőktől, csak az állomásvezetői munkaköréről mondottle.
  De én biztosvagyok benne,hogy atovábbiakban is úgyan úgy fogja segíteni az utodjának a munkáját
  mint azt állomásvezetőként tette.Köszönettel azért tartozunk neki amit ezidáigtett a Vásárhelyi mentőállomásért és az ott szolgálatot teljesítő kollégák jobb körülmények közötti munkavégzéséért.
  Szerencsére ő továbbra is a Vásárhelyi és környékbeli betegek rendelkezésére áll és biztos vagyokbenne,
  hogy szakmai tudásának megfelelően a legmegfelelőbb,legmagasabb szintű ellátásban részesítí a rászoruló embertársait az ellátásuk során, és erre a városnak és betegeknek is egyaránt szüksége van.Mi csak egy köszönettel tartozunk neki azért amit ezidáig tett , és fog tenni. KÖSZÖNJÜK MISI!
  Én ehhez kívok neki sok erőt és egészséget a továbbiakban.”
 • 2. Én2 2009. március 02. 17:30
  „Sajnáljuk, hogy elment a mentőktől, köszönjük az eddigi munkáját és kívánunk Önnek jó egészséges és nyugodt hosszú életet.”
 • 1. nemtom 2009. március 01. 19:07
  „nem ismerem az urat de kivánom hogy lassab tempoban boldogan nevelje gyermekeit és a hivatását is gyakorolja egészségben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első per a műsorvezető életében

Hódmezővásárhely - Féléves szünet után Pállfy István képernyőre és címlapra is került: a bulvársajtó arról számolt be, hogy becsületsértésért és rágalmazásért bepereli Friderikuszt. Tovább olvasom