Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Turisztikai szövetség a sikeres piaci szereplésért

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen úgynevezett turisztikai desztinációs (úti cél) menedzsmentet akarnak létrehozni, ami az érintett vállalkozókat összefogva igyekezne hatékonyabban értékesíteni a kistérség látnivalóit. Az ötletet a közgyűlés jónak találta, de a tervezett évi 40 millió forintnál olcsóbb megoldást kért.
A Best Western Hotel Ginkgo Sas kezdeményezte – regionális konferenciát is tartottak tavasszal a témában –, hogy Vásárhely és térsége turisztikai szereplőit összefogva kellene megjelenni a piacon, értékesíteni a látnivalókat. A közgyűlésen az előterjesztést, az úgynevezett turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) megalakításáról Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője ismertette.

Az elképzelés szerint a TDM feladata: a térségben fellelhető látnivalók termékké alakítása, és azt az eddigieknél jóval hatékonyabban értékesíteni az idegenforgalmi piacon, vagyis eladni az élményt. Minden, a turistákkal érintkező vállalkozást (például: szállásadók, vendéglősök) bevonnának, közös adatbázisban szerepelnének, és együttes marketingmegjelenésre is lehetőség nyílna. Az eddigi egy-két napos Vásárhelyen tartózkodást „kiváltva" háromnapos, egyhetes programcsomagokat állítanának össze, amelyekben a múzeumoktól a tanyasi turizmuson át a környékbeli települések (Székkutas, Mártély, Mindszent) nevezetességéig minden érdekesség helyet kapna. Ez a kisebb, pár fő befogadására képes panziókat, vendégházakat és szolgáltatásaikat is helyzetbe hozná. A közös pályázatok is eredményesebben szerepelhetnek. Az önkormányzat „válláról" jelentős terheket venne le a TDM, a turizmushoz kötődő feladatokat a Tourinform-iroda irányításával átvehetné.

Programot is kell a turistának. Népművészeti kirakodóvásár Vásárhelyen. Archív fotó: Tésik Attila
Programot is kell a turistának. Népművészeti kirakodóvásár Vásárhelyen.
Archív fotó: Tésik Attila

A költségekről Ambrus közölte: az alapításhoz 8 millió forintos támogatás kell, havonta 3 millióba kerülne a TDM a városnak, plusz a vásárokon, szakkiállításokon a részvétel 2 millióba, vagyis éves szinten – a 200 ezer forintos havi terembérleti díjjal – közel 40 millió forint a végösszeg.
A javaslatnak a héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Schleiffer Ervin Ginkgo-tulajdonos volt a motorja, ezért Kószó Péter alpolgármester azt indítványozta: ideiglenesen vegyék le a napirendről, Molnár Lászlóné (Jobbik) más indokkal nem támogatta. Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt (Fidesz) kiállt mellette, a közgyűlés azonban elhalasztotta az egyesület alapításáról a döntést, olcsóbb megvalósítási tervezetet kérve az előterjesztőtől.

Olvasóink írták

 • 13. zoltanszabo 2011. június 07. 13:29
  „T. 12.
  Rossz az aki : rosszra gondol !”
 • 12. airwaves 2011. június 07. 11:47
  „7. zoltanszabo!
  Hogy lehet olyan érzésed? Egy olyan emberről, aki kockáról kockára építkezik?
  Nem is értem!”
 • 11. skid 2011. június 07. 07:26
  „Nevetséges”
 • 10. Norman_Bates 2011. június 07. 07:14
  „Az esetleges turistákat biztos mocskosul leköthetik az idióta bábjátékok, népművészeti bizbaszok, a silány emlékpontal együtt, az, hogy nincs egy normális szórakozóhely vásárhelyen az mellékes”
 • 9. holo2 2011. június 06. 16:09
  „vásárhely nulla”
 • 8. Én2 2011. június 05. 12:48
  „Vásárhelyen nincs mit nézni!!”
 • 7. zoltanszabo 2011. június 05. 10:40
  „Vajon Lézer Jani miért támogatja annyira ezta Ginkgó Sas szállodát ? van egy olyan érzésem nagy részesedése van ebben a buliban ! Mivel magán erőből is épült--lehet,hogy neki is van bennen pár téglája !!!”
 • 6. zoltanszabo 2011. június 05. 10:31
  „Ez egy újjabb állás csókosoknak. Évi 40 millió Ft-erre ??
  Mit lehet ott Hmvhelyen látni ? mit lehet ott csinálni mint turista ? Azt a fenntartási költséget / 40 milliát /év. / hány tíz év alatt hozza vissza ? ! Milyen programok vannak ? Látnivalók ???
  pl: Emlékpont ?? Lézer J. háza ? fürdö ??? A megyében min. 5-6 fűrdő üzemel. + a strandok ! A munkanélküli emberek százai mennek majd oda ????”
 • 5. UtólagKapitány 2011. június 05. 09:38
  „Miért van az, hogy vásárhelyi cikkek 99%-ban arról szólnak, hogy 999 milliárd forint kell meg még szükség lenne 999 milliárd űrpénzre. De semmi nem történik, minden csak üres ígérgetés. Hasznos dolog zéró. Gratula lézer, te aztán jó szakember vagy, tudod, hogy kell sok pénzt csinálni, közben meg semmit csinálni.”
 • 4. booo 2011. június 04. 20:59
  „zsuzsa1 - Azt ne feledd hogy díszpolgár volt és a város saját halottjaként temette.”
 • 3. zsuzsa1 2011. június 04. 19:53
  „Én sem értem mi köze a város pénzének a magántulajdonhoz? És nyugodjon békében Schleiffer Úr, de nem tudom miért közpénzből temették? Úgy hiszem volt neki annyi, hogy futotta volna! Akinek tényleg nincs, az meg menjen segélyért, amit kőkeményen vissza kell fizetni. Itt megint az van, hogy még halálában is azokat nyomjuk, akiknek van mit a tejbe aprítani! Arról nem is beszélve, hogy hogyan szerezte! Gondolom a porcelángyáriak tudnának mesélni!!!”
 • 2. Én2 2011. június 04. 15:52
  „Szerintem jól látod, majd egyszer el kell ezzel is számolni, bízunk benne!!”
 • 1. booo 2011. június 04. 14:05
  „Most megint nem értek valamit, lehet hogy csak nekem nehéz a felfogásom!
  A Ginkgo magántulajdon. Akkor hogy épülhet a Ginkgora az Önkormányzat úgy hogy ő finanszíroz minden költséget?

  Ez olyan mint ha az ÉN asztalos, lakatos vagy esetleg pék üzememet futtatná, pályáztatná az önkormányzat a saját költségén azaz közpénzen!
  Nyilván ezt egyszer valaki nyíltan elmagyarázza egyszer, hogy az egyszerű ember is megérthesse!
  De lehet hogy csak én látom rosszul!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Schleiffer Ervintől

Schleiffer Ervin intézmény volt, aki központi szerepet játszott a város életében, gazdaságában, minden szegletében. Tovább olvasom