Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Tűz a panelben - be kellett törni ajtót, ablakot

Hódmezővásárhely - Kedden kora reggel kigyulladt a Kaszap utca 15. számú tízemeletes egyik második emeleti lakása. A tüzet gyorsan észrevették, a lakók élete nem forgott veszélyben. A tűzkár körülbelül 300 ezer forint.
Kedd reggel 6 körül azzal csöngetett be az egyik második emeleti lakásban élő Szabó Sándorné a Kaszap utca 15. számú tízemeletes ház közös képviselőjéhez, Szappanos Lászlónéhoz, hogy a fia füstszagot érez, nézze már meg, mi lehet az. Szappanosné azonnal arra gyanakodott: a lépcsőházban füstölhet valami, ugyanis tavaly nyáron már felgyújtotta valaki a kapucsengőjüket.

– A lépcsőházban nem találtam tüzet. Ezért kiléptem az utcára, hogy feltakarítsak a ház előtt. Amikor felnéztem az épületre, azonnal megláttam a lángokat az egyik emeleti lakás konyhaablakában – mesélte. Felszaladt a másodikra, ahol a 11-es lakás ajtókerete mellett sűrű füst dőlt ki a lépcsőházba.

Fotó: Karnok Csaba
A második emeleti lakás ablakát is be kellett törniük a tűzoltóknak, hogy megfékezzék a lángokat. Fotó: Karnok Csaba

– Hiába csöngettem, senki sem nyitott ajtót, ezért a szomszédoknak szóltam, akik riasztották a tűzoltókat. Percek alatt megérkeztek. Addigra hatalmas lett a füst a lépcsőházban. Olyan ideges lettem, hogy azt hittem, elájulok, ugyanis eszembe jutott a velem együtt élő 92 esztendős Irénke. Nem tudtam, mi van vele, veszélyben van-e. Arra kértem a tűzoltókat, segítsenek. Adtak egy maszkot, és felkísértek az ötödiken levő lakásomba. Itt nem volt füst.

Kiszellőztettek

A közös képviselő Szabó Ferenc lakótársát kérte meg arra, nyissa ki a tetőre vezető zárt ajtót, hogy szabaddá tegye az oda vezető utat. Néhány lakónak a füst miatt rövid időre el kellett hagynia a lakását, de a tetőre nem kellett senkinek sem felmenekülnie. A nagy füstöt ugyanis a huzat gyorsan kiszippantotta a lépcsőházból.

A lánglovagok munkájukat nehezítette, hogy a lakás ajtaját hevederzár védte az illetéktelen behatolóktól. Ezt betörve, illetve létrát használva a konyhaablakon keresztül jutottak be a lakás konyhájába, s fojtották el végül a felcsapódó lángokat. A tűz az elsődleges megállapítás szerint a gáztűzhely melletti sarokban keletkezett, s onnan terjedt tovább, annyi biztos, nem a gáz égett. Az oltást követően került elő a lakás tulajdonosa, aki nem kívánt nyilatkozni, illetve megtiltotta, hogy otthonában fényképet készíthessünk. Információnk szerint a tűzben a konyha sérült meg, a lakás más helyiségeire nem terjedtek tovább a lángok.

A tűz keletkezési okát a tűzoltók és a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják. A helyszíni szemle egyértelműen kizárta, hogy a tüzet gyújtogatás okozta.

(Nyitóoldali kép: www.promenad.hu.)

Olvasóink írták

 • 9. varadipal 2010. február 15. 10:42
  „Nálunk 24-25 fok van a panelkonyhában ha nem főzünk vagy sütünk. Minek a szieszta fűtőtest?
  Inkább valami szar tódozott-fódozott villanyvezeték, vagy lengő konnektor lehetett a tűzhely mellett, mert az kevés van a konyhában. Amikor épült, még nem volt ennyi áramot igénylő konyhagép, viszont már akkor is voltak barkácsoló mekkmesterek, akik felelőtlenül szerelgettek.”
 • 8. Jegyszedo 2010. február 10. 17:11
  „Norman_Bates én nem vádolok senkit, nem voltam ott, nem láttam semmit, de máshol bizony ilyen megoldással találkoztam már! Ha férreérthető volt az irásom elnézést kérek! Ha a cikkíró leirja hogy a tűzhely mellől jött a tűz, elég ködös! Majd kiderítik a szakemberek!
  Én is laktam panelban, úgy vettük át a lakást hogy a gáztűzhely sütő része tele volt pakolva samott téglákkal. Na vajon miért?”
 • 7. Holló 2010. február 10. 15:06
  „papus3

  Nem kell engedélyeztetni az ajtókat a tűzoltósággal!”
 • 6. Norman_Bates 2010. február 10. 07:36
  „Jegyszedo !

  "oltást követően került elő a lakás tulajdonosa, aki nem kívánt nyilatkozni, illetve megtiltotta, hogy otthonában fényképet készíthessünk"
  +
  Az a tény, hogy második emeleti lakásról van szó, ebből következik, itt is sziesztáztak az általánydíjas gázzal!”
 • 5. Jegyszedo 2010. február 09. 22:28
  „"A tűz az elsődleges megállapítás szerint a gáztűzhely melletti sarokban keletkezett...." akkor már csak az a kérdés hogy mi volt ott? Ugyanis az okozta a tüzet! Variációból van bőven, de láttam már az általánydijas gázra kötött sziesztakályhát is. Reméljük kiderül!”
 • 4. papus3 2010. február 09. 21:15
  „"Be kellett törni az ajtót,mert hevederzárral..."Hogy is vagyunk a16 ponton záródó biztonsági vasajtóval?Berobbantjuk?Hogy engedélyeztették a Tűzoltósággal???”
 • 3. SP 2010. február 09. 13:43
  „DM: "tűz pontos helyét Szappanos Lászlóné közös képviselő az utcáról vette észre"

  Ez azért valami, a közös képviselő észre vette, hol a baj!!!!! Vannak még ilyen közös képviselők?

  Gratulálok Neki a lelkiismeretességéért!!!

  Bezzeg itt az Umbulda 3000 Bt kezelésű házban a rá bízott eszközraktárt is szétlopták, sok tízezer HUF kár keletkezett.
  Pl. 27 fokos TŰZOLTÓ létrát is, pedig csak neki volt kulcsa. A futó növényekkel kevert valamit, amikor lába kelt a létrának? Nem is tudom.
  Még egyszer gratula Szappanos néninek. Csak így tovább! Több ilyen Szappanos néni kellene!”
 • 2. Morpheus_RexXx 2010. február 09. 12:55
  „Reméljük...

  Ennyi van a nevezett oldalon...
  http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=67584
  De az oldal is hagy kívánnivalókat maga után... ;)”
 • 1. hetedik 2010. február 09. 12:31
  „Úgy néz ki a fotós nem kelt elég korán, Csiki Zoli a Promenádtól gyorsabb volt.

  Hátha volt biztosításuk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan újul meg a vásárhelyi piac

Az elmúlt egy évben is jelentős fejlesztések folytak a vásárhelyi piacon, hamarosan pedig komoly pályázati pénz is érkezhet. Tovább olvasom