Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Tűzhalál egy hódmezővásárhelyi tanyán

Valószínűleg öngyilkos lett az a hetvenesztendős vásárhelyi férfi, aki szombaton este égett meg saját, paperei tanyájában. A környéken dolgos kertészként ismert Klafka Sándor kezében gyufát találtak a tűzoltók.
A felszálló füstre és a lángok fényére figyeltek fel a közeli szomszédok szombaton este a vásárhelyi László utca végi körtöltés közelében, a peperei kiskertes övezetben, s riasztották a tűzoltókat. A helyszínre érkező lánglovagok a már teljes terjedelmében égő házacskát eloltották, s ekkor fedezték fel benne az idős férfi holttestét.

– Délután még oda heveredett le az ablak alá, majd beszéltünk néhány szót. Aztán bement a házikóba, s többé nem láttam – ingatta a fejét szomorúan a szomszédos hobbikert tulajdonosa, idős Kovács Mátyás. A szomszéd elmondta: maga sem gondolta volna, hogy a híres kertészcsaládból származó Klafka Sándor élete így ér véget. – Jó, dolgos, segítőkész ember volt. Kis, tanya melletti kertjét segítettem beművelni, azaz odaadtam a kistraktoromat, hogy felszántson vele – mutatta a szomszéd a tanya melletti, most is rendben lévő földecskét. Úgy tudja, Sándor most akart palántázni.

– 1973 óta ismertem, ugyanis akkor vettem meg ezt a kertet. Sanyi világ életében itt élt, talán még itt is született, igaz, valamikor a városban is volt házuk. Édesanyja is híres kertész volt. Szegény mostanára magára maradt. Anyukáját és Ferenc öccsét egymás után vesztette el. Aztán italozni kezdett, de azt is abbahagyta, az egyik lábában ugyanis néhány éve eret kellett cserélni. Azóta csak ásványvizet ivott – mutatta a szomszéd a házikó ablaka alatt álló, félig teli ásványvizes palackot, illetve a narancsízű üdítő flakonját. A szomszédok segítették egymást. Kovácsék például egy ideig az ebédet is hordták Klafka Sándornak, ám egy idő után az nem kellett neki. Dolgossága miatt Kovácsék kertkapukulcsát is megkapta, így, míg Matyi bácsi a kórházban feküdt, addig sem gazosodott el a kert.

A tűz körülményeit a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja. Úgy tudjuk, hogy az áldozat éghető anyaggal öntötte le magát, majd gyufát gyújtott. Legalábbis erre utal, hogy a kezében gyufaszálakat találtak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélő vásárhelyi kocsmacégtáblák

Többek között Frédi és Béni, Vuk nevű vendéglátóhely is van Hódmezővásárhelyen. Jó néhány régebbi… Tovább olvasom