Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tűzifaosztás Vásárhelyen

Összesen 500 mázsa fát kapnak a vásárhelyi rászorulók az önkormányzattól. Az érintettek a fejenként 4-4 mázsányi tűzrevalót december 8-áig vihetik el a Kiserdő sori telepről.
– A város és az erdészet együttműködésének köszönhetően idén is megszerveztük a faosztást – jelentette be tegnap délelőtt az önkormányzat Kiserdő sori telephelyén Kószó Péter alpolgármester.

Összesen 500 mázsa nyárfát halmoztak fel a telepen. Előzetesen felmérték, kik a leginkább rászorulók. Rárósi Imre és Hegedűs Zoltán települési képviselők elmondták, hogy azoknak jár fejenként ez a 4-4 mázsa tűzrevaló, akik elmúltak 64 évesek, illetve lakásfenntartási támogatásban részesülnek.

A városrészek közül elsősorban Tarjánban, Tabánban, Kincsestelepen, valamint külterületen élnek idős, magányos emberek, így túlnyomórészt innen került ki a 111 fő, kinek jár az ingyen fa.

A mai árakat nézve egy mázsa tűzifa 2,5-3 ezer forintba kerül, így fejenként 10 ezer forintnyi összegű tűzrevalót kapnak az érintettek. Az önkormányzat a szállításról, illetve az aprításról nem tud gondoskodni, ezt mindenkinek magának kell megoldania.

Az akció tegnap indult, s december 8-áig tart. A Kiserdő sori telephelyről naponta 7 és 12 óra között vihető el a lemért faanyag.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó ingyen dolgozik a településért

Nem veszi fel képviselői tiszteletdíját a mindszenti Szabó József. Úgy döntött: karitatív célokra… Tovább olvasom