Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Tűzijáték Vásárhelyen, Szentesen, Makón

Makó, Hódmezővásárhely, Szentes - Makón augusztus 20-án este kilenckor, Hódmezővásárhelyen fél tízkor, Szentesen tízkor kezdődik a tűzijáték. Mind a három városban negyedórán át tart a látványosság.
A korábbi években már megszokott helyszínen, Makó főterén, a Korona tetejéről lövik fel a tűzijáték-petárdákat augusztus 20-án este 9 órától. Bálint Mártától, a közművelődési kht. igazgatójától tudjuk: a szerdai műsor 16 percig és 40 másodpercig tart majd, és a költsége ugyanannyi, mint immár három éve: 750 ezer forint. A show alatt új tűzijátékelemekkel, meglepetéssel is szolgálnak majd a szervezők, majd az utolsó rakéták fellövését követően görögtüzet gyújtanak a József Attila gimnázium homlokzatán, ezt a Himnusz követi.

Hódmezővásárhelyen augusztus 20-án este fél tíztől lövik fel a színes rakétákat a Kossuth térről. A Honfoglalás című film zenéjével kísérve az érdeklődők tizenöt percen keresztül csodálhatják a tűzijátékot – melynek költségét külön nem sikerült megtudnunk. A vásárhelyi önkormányzat a teljes államalapítási ünnepségsorozatra összesen 28 millió forintot költött.

Szentesen augusztus 20-án este tíz órakor kezdődik a 15 percre tervezett tűzijáték, melyért a város forgalmi adóval együtt 420 ezer forintot fizet.

Olvasóink írták

 • 5. Fegor 2008. augusztus 22. 13:33
  „csak az a baj, hogy nem tudjuk, a vásárhelyi mennyibe került. de ez ott kint a sarokház előtt nem jutott eszembe.”
 • 4. Írástudatlan. 2008. augusztus 22. 13:03
  „Csavok! én is egy racionális paraszt gyerek vagyok.Igaz azt sem tudom hogy mit jelent.De én is szeretem a tüzijátékot és azért egy évben egyszer nem hiszem hogy olyan hatalmas összegeket emésztene fel. Mondom egy évben egyszer! Próbáljuk nézni a dolog pozitív óldalát is.De az kétségtelen hogy sokba kerül de azért csak ellehet gyönyőrködni benne.Legalább is nekem és a nejemnek nagyon tetszett.Egy kis jó indulattal azért elmondhatjuk hogy ez most nem vólt pénzpazarlás.Azért csak Augusztus 20.-a vólt.És a tüzi játék az dukál hozzá.”
 • 3. Fegor 2008. augusztus 21. 11:55
  „különösen azok, amik 200-250millióba kerülnek. szerencsére csavok különbözőek vagyunk, nem mindenki ilyen racionális, mint te vagy. és szerencsére mindkettőből vannak sokan. a sok nem racionális gondolkozású, különösen azok szerint, akik szeretik az ilyesmit biztosan sokan mondják, hogy a tűzijáték jó dolog. én is nagyon szeretem.”
 • 2. Csavok 2008. augusztus 21. 11:21
  „Valószínűleg én egy maradi, racionális gondolkodású parasztgyerek vagyok. Ez persze egy igazi magas labda, ugye ?
  De a lényeg: Nem fér a fejembe miért kell évente több tízmillió forintot az égbe ellövöldözni ? Ezek a tűzijátékok mind egyformák( csak a rakétafajták sorrendje változik) és haszontalanul emésztik a pénzt !
  Nem lenne ennek jobb helye valahol ?”
 • 1. Írástudatlan. 2008. augusztus 20. 11:06
  „Hát szó mi szó! A mi városunk pógármestere is tele van tüzijátékkal! Csak ő benne még nappal is lehet gyönyőrködni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyén az első körforgalmi szobor

Hódmezővásárhely - Kedden avatják fel Vásárhely első körforgalmi szobrát. Máté István Mercuriusa a… Tovább olvasom