Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Tűzoltók szállták meg Mártélyt

Tizenhét esztendő után újból tűzoltóversenynek adott otthont szombaton délelőtt a mártélyi sportpálya. Nemcsak a megyéből, hanem külföldről is érkeztek csapatok. Az is kiderült, kevesebb, mint egy perc kell ahhoz, hogy az összeszerelt kismotoros fecskendőből már jöjjön is a vízsugár.
Fotó: Tésik Attila
Mártélyon szombat délelőtt senkinek sem kellett attól tartania, hogy esetleg későn érkezik meg a segítség kigyulladt házának oltásához. Ugyanis a községben több tucatnyi tűzoltó vetette bele magát a versengésbe.

– Tizenhét évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újból tűzoltóversenyt rendezhessünk. A megyei tizenegy csapat mellett öt külföldi is érkezett, a vajdasági Zentáról, illetve környékéről – tudtuk meg a házigazdától, Rózsa Jánostól, a mártélyi Polgárőr, Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület elnökétől.

A sportpályán elsőként a kismotoros fecskendőszerelésben kellett jeleskedniük az indulóknak. A helyieknek előbb egy kis gondot jelentett, hogy beindítsák a motort. Tóth Mihály, a legidősebb mártélyi önkéntes tűzoltó, aki már 35 éve dolgozik ezen a területen, illetve társai ezt megoldották, s ötvennégy másodperc múlva már jött is a vízsugár. Az egy perc alatti eredménnyel se sikerült nyerniük.

A házigazdák csapata 54 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Így lemaradt az első helyről. Fotó: Tésik Attila
A megyei tűzoltószövetség 1990-ben alakult. Elnöke a sándorfalvi polgármester, Darázs Sándor is figyelte, ahogy a különböző településekről érkező tűzoltók küzdenek egymással. Sajnos a szél miatt a vízsugárral való célba lövés meghiúsult, de a többi versenyszámot megtartották.

Egy 1968-as gyártmányú Magirusba pakolták be a felszerelésüket a pusztamérgesiek. A Turcsányi János parancsnok vezette önkéntesek már rutinos versenyzőnek számítanak, mivel többször diadalmaskodtak megyei szinten. Ráadásul az ifjúsági csapatuk országos második is lett.
A délelőtti vetélkedő, illetve küldöttgyűlés után sem indultak haza a tűzoltók. Este a faluházban bált rendeztek a tiszteletükre, ahol hajnalig mulathattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan fordulnak a külterületi koordinátorokhoz Vásárhelyen

A legtöbben segély vagy valamilyen városi támogatás reményében fordulnak Vásárhely külterületi… Tovább olvasom