Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Ügettek, vágtattak a kis lovasok

Hódmezővásárhely - „Mindig lovagolni akarok!" – jelentette ki szombaton Vásárhelyen a Totál Szerviz Kupa legfiatalabb versenyzője, a 3 éves Vörös Henrik. A kisfiú a Nemzeti Vágta kis huszár kategóriájának győztesét, Filuminát ülte meg. A viadalon 80 kis lovas mutatta meg rátermettségét.
Nyolcvan kis lovas indult szombaton a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási centrumában a Totál Szerviz Kupa versenyén. Elsőként a legifjabbak vették birtokba a pályát. 3-4 percig futószáras segédlettel bizonyították lóra termettségüket.

– A karkörzést szeretem! – vágta rá kérdésünkre némi habozás után a legifjabb versenyző, a 3 éves Vörös Henrik. Kiderült: a kisfiú lovak között tölti a mindennapjait, családjáé a Baktói Lovasklub. Henrik nem akármilyen pónival indult a vásárhelyi viadalon. Filuminát, a Nemzeti Vágta kis huszár kategóriájának győztes paciját ülte meg. Édesanyja, Simon Tünde szerint fia imád lovakkal foglalkozni, fésüli a sörényüket, szőrüket. – Mindig lovagolni akarok! – jegyezte meg huncut mosollyal Henrik.

Kicsik és nagyok a nyeregben. Szegedről, Szentesről, Orosházáról is érkeztek versenyzők a kupára. Fotó: Tésik Attila
Kicsik és nagyok a nyeregben. Szegedről, Szentesről, Orosházáról is érkeztek versenyzők a kupára. Fotó: Tésik Attila

Az ovisok versenyének

fair play díját a vásárhelyi Czékmán Luca érdemelte ki. A 7 éves kislány hátasa, Bronzon megriadt a közelben gyakorló társaitól, és ledobta magáról lovasát. Az ijedtségen kívül szerencsére nem esett baja Lucának, aki ezek után visszaült a nyeregbe, és ügyesen végigcsinálta a gyakorlatot.

A versenypályát aztán a tizenévesek foglalták el, ők már akadályok között lovagoltak. A viadalra Szeged környékéről, Szentesről, Orosházáról is érkeztek ifjú lovasok – tudtuk meg a szervezőtől, Berei Bélától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megáldották a székkutasi templomot

Székkutas - Szentmisén áldotta meg tegnap délben Kiss-Rigó László megyés püspök a felújított Szent… Tovább olvasom