Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ügynökként dolgozik a volt székkutasi polgármester

Ősz óta biztosítási ügynökként dolgozik Vígh Viktor. Székkutas előző polgármestere figyeli az álláshirdetéseket, mert most is több lábon szeretne állni. Tanári diplomájával nem tud elhelyezkedni, mert korábbi iskolájában, az árpádhalmiban megszűnt a felső tagozat. Megpályázta a nagyszénási iskola igazgatói posztját, de nem nyerte el. Az egyik vásárhelyi autószalon munkalehetősége is érdekli.
Vígh Viktor tavaly októberben vesztette el állását, ugyanis a székkutasiaktól nem kapott annyi szavazatot, hogy újból főállású polgármester lehessen. Fél esztendővel az önkormányzati választások után arra voltunk kíváncsiak, vajon most mit csinál, miből él az egykori faluvezető.

– Őszintén szólva bizakodtam abban, hogy újból nyerek. Sajnos, édesanyám súlyos betegsége és egyéb okok miatt nem folytattam olyan kemény kampányt, mint ellenfeleim. Az eredményt megtudva a 24 esztendős fiam a következőképp reagált: „Végre visszakaptam az apámat!" – elevenítette fel Vígh Viktor a tavaly őszi eseményeket.

Az 1957. május 27-én, Orosházán született férfi az érettségi után három évet a kijevi Polgári Repülési Műszaki Egyetemen tanult, de nem fejezte be, hazajött. Itthon többek között dolgozott a Hódgépnél, a Metripondnál, a mezőhegyesi cukorgyárban, valamint a kutasi Új Élet Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben, mint kőműves segédmunkás. Miután matematika–fizika szakos tanári diplomát szerzett a szegedi Juhász Gyula főiskolán, a kutasi iskolába került 1981-ben. Itt 1996-ig tanított, majd átkerült Árpádhalomra, innen pedig a polgármesteri székbe.

Nyolc évig volt hivatalban

Vígh Viktor 1998-ig tanított matematikát, fizikát és informatikát az árpádhalmi általános iskolában, majd októberben megválasztották Székkutas polgármesterévé. Ezt a tisztséget két cikluson keresztül, 2006 őszéig töltötte be. Tavaly is indult a faluvezetői posztért, de Varga Sándor mögött a második helyen végzett. Ekkor Székkutasnak négy polgármesterjelöltje is volt, míg Varga 439, Vígh 364 voksot szerzett.

– A választás elvesztése után heti három órában újból taníthattam Árpádhalmon, emellett pedig elhelyezkedtem egy biztosítótársaságnál mint ügynök. A tanításnak sajnos vége, mert az intézményben szeptembertől csak alsó évfolyam lesz – folytatta.

Ügynökként biztosításokkal, hitelekkel, befektetésekkel keresi fel azokat, akikkel előtte telefonon időpontot egyeztet. Székkutason eddig kevés családnál járt, de sehol sem jelentett problémát, hogy korábban ő volt a polgármester.

Úgy látja, csak az ügynöki állásból nem lehet megélni, ezért folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket. Legutóbb a nagyszénási általános iskola igazgatói posztjára jelentkezett, de nem őt választották. Még tanárként részt vett egy szegedi tankönyvkiadó matekkönyvének írásában, s ez a cég most termékmenedzseri munkakört kínál. Megpróbálja ezt is, valamint egy vásárhelyi autószalon értékesítési állását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt Vásárhely turisztikai vonzereje

Nincs új a nap alatt a vendéglátásban: a turisták elsősorban a rendezvények miatt jönnek.… Tovább olvasom