Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Ügynökügy: mindent nyilvánosságra hoznak

Hódmezővásárhely - Négyórás, olykor személyeskedő vita lett az ügynökmúltat feltáró tanulmány tárgyalásából a vásárhelyi közgyűlésen. A munkáspárti Havránek Ferenc bocsánatkérést várt Kószó Péter alpolgármestertől a 2007 nyarán történtek miatt, de nem kapott.

Két és fél éve indult el a lavina a vásárhelyi közgyűlésben, amikor Lázár János polgármester nyilvánosságra hozta a munkáspárti Havránek Ferenc apjának nyilas múltját. Az ellenzéki képviselőt akkor sok fideszes támadta, és hozzászólt a vitához Kószó Péter alpolgármester is. A következő állomás majdnem napra pontosan egy éve az volt, hogy Havránek zárt borítékokat osztott szét a közgyűlésen, és azt mondta: a polgármester egyik bizalmasa apjának ügynökmúltját bizonyítják a dokumentumok. A borítékokat zárva kapta vissza. Mint most Lázár János elmondta, akkor a levéltár úgy tájékoztatta őt, hogy az anyag nincs a törvénynek megfelelően anonimizálva, ezért nem kerülhetett napvilágra.

Egy hete Kószó Péter nyilvánosságra hozta, hogy az ő édesapjáról volt szó. Elmesélte: Kószó Pál családja érdekében, kétnapos kihallgatás után vállalta, hogy jelentéseket ír. Most pedig elkészült a városban egykoron tevékenykedő ügynökökről szóló összefoglaló, amely a politikai elhárításról szól, a katonai hírszerzés anyagai ugyanis nem hozzáférhetők – mondta a polgármester. A csütörtöki közgyűlésen erről a tanulmányról vitáztak 4 órán át a képviselők. Lázár azt mondta: közel 100 hálózati személyről van szó, harmaduk valódi neve azonban nem ismert. Sok jelentés disznóvágásokról, kocsmai beszélgetésekről, bolti bevásárlásokról készült, az ügynökök tehát mindenhol jelen voltak. Két közismert név van köztük, Kószó Pál és Dömötör János, a Tornyai-múzeum egykori igazgatója, a város művészeti életének fél évszázadon át meghatározó alakja. Dömötör unokaöccse, Varga András ma is a testületben ül. A fideszes képviselő azt mondta: nagybátyja akkoriban, az 50-es évek végén hat gyereket nevelt, kényszerhelyzetben volt.

Havránek Ferenc azt várta, hogy az őt támadók ismerjék el: tévedtek. Fotó: Karnok Csaba
Havránek Ferenc azt várta, hogy az őt támadók ismerjék el: tévedtek.
Fotó: Karnok Csaba

Havránek Ferenc most arról beszélt: Kószó Péter 2007 nyarán teátrálisan felállt, ujjával rámutatott, és megkérdezte tőle, apja múltjának ismeretében alkalmasnak tartja-e magát a közgyűlési munkára. Kószó közbeszólt: mindez hazugság. „Ujjal mutogattál rám, Péter, de nincs ebből semmi gond. Nem az a legény, aki üt, hanem aki állja" – ismételte Havránek. Lázár az akkori jegyzőkönyvet idézte, amely nem tartalmazott ilyesmit, a munkáspárti képviselő viszont azt mondta: DVD-n őrzi az egész vitát, most újra megnézte, és bizony így történt. Havránek hangsúlyozta, csupán egy bocsánatkérést vár azoktól, akik apja miatt támadták őt – ezt azonban nem kapta meg.

Lázár János sajtótájékoztatón is bemutatta a dokumentumokat, amelyeket hamarosan nyilvánosságra hoznak. Fotó: Karnok Csaba
Lázár János sajtótájékoztatón is bemutatta a dokumentumokat, amelyeket
hamarosan nyilvánosságra hoznak. Fotó: Karnok Csaba

A vita végén Lázár azt mondta: nagy hiba, hogy ezt az ügyet nem tisztázták 1990-ben, mert akik megtették, nálunk jóval előrébb járnak most. A képviselők egyhangúlag megszavazták, hogy a tanulmány teljes terjedelmében elérhető legyen a levéltárban, a könyvtárban, az Emlékpontban és a város honlapján, és a kutatás folytatását is minden jelen lévő képviselő támogatta.

Magdolna, az okos nő

Egy Magdolna fedőnevű ügynök történetét mesélte el Lázár János polgármester – azt mondta, az elkészült anyagban ő a kedvence. Magdolna Lázár szerint egy okos nő volt, aki „többcélú tevékenységet folytatott" több emberrel, majd rájött, hogy ezzel pénzt is kereshet, sőt autóhoz is juthat. Később pedig az állambiztonsági szolgálattól kapott autóval egyszerűen disszidált.

Üldözés

Lehet, hogy Dömötör Jánost valóban üldözték, de közben országgyűlési képviselő lett – hívta fel a közgyűlés figyelmét Havránek Ferenc, amikor arról vitáztak, hogy az elmúlt rendszerben kit és miért üldöztek. Hozzátette: lehet, hogy Lázár Jánost is üldözi a Fidesz, ezért lett ő is a parlament tagja. A teremben derültséget kiváltó megjegyzésre Lázár rátett egy lapáttal, amikor nevetve azt mondta: „néha tényleg ezt érzem, de ez más lapra tartozik".

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Én2 2010. február 06. 10:55
  „Jó lenne tudni mennyit fizettek ezért a tanulmányért.”
 • 51. idir 2010. február 06. 03:59
  „Kedves Aranka2.(50)
  .."Meg egy szubjektiv megjegyzes: az orszagra ratelepedo ostoba,humortalan es galad kommunista elnyomo titkosszolgalat meg ma is jobban mergezi lelkunket,mint hinned."
  A megjegyzesed elinditott bennem egy gondolattarsitast. A kormany az orszaggyulesnek van alarendelve,az orszaggyulesi kepviselok meg az Alkotmanynak vannak alarendelve.Ez alol nincs senkinek mentelmi joga.Te gondolom, otthon elsz ,nem a vilag masik felen.Te hallottal-e mar olyan orszaggyulesi kepviselorol,.aki elhatarolta magat attol ,hogy a BM tagadja masok jogat es ezzel tagadja az Alkotmanyt,amely vedene minden egyes ember elevulhetetlen jogat.Termeszetesen ezt szervezetten es egymast fedezve csak a kommunista terrorista jogaszok mertek megtenni.Mert akinek fizetett kotelessege vedeni a jogokat az nem felt tagadni az Alkotmanyt es nem felt jogallam ellenesen ertelmezni a torvenyeket ,de az is igaz,hany jogasz vezeto hatarolta el magat a terrorista jogaszoktol.Az olyan orszaggyulesi jogasz kepviselo,mint pl.Domotor Janos volt miert nem javasolta,hogy hozzanak letre miniszterium ellenorzo miniszteriumot,hogy az allam ne legye kiteve orult es gazember emberi erzelmeket nelkulozo kinzo gyilkosnak jogasz terrorjanak.Ezt akarta Rakosi,de nem engedtek meg neki.Az orszagggyules a felelos 100 %-ban minden,a jogaszok altal elkovetett jogsertes(karokozas+ BTK).A karokozas altali adossagert. Az Alkotmany ertelmeben ez nem evul el csak emelkedik a kesedelmi kamata.Az orszaggyulesi kepviselok felelossege az is,hogy miert nem hoztak letre jogasz rendorseget .ha letrehoztak volna,akkor nem lett vona 49-50-ben jogellenesen tonkreteve egy mezogazdasagagi orszag.Nem kellrett volna zsirjeggyel sorbanallni es nem kellett volna masok tanyait szetverni es 52-ben a lakashianyra hivatkozva nem kellett volna masok torvenyes haztulajdonat karterites nelkul elvenni es kirabolni oket..Akkor talan ma az orszag sokkal jobban allna mint most. Romaniaban az elrabolt tulajdonokat azonnal vissza adtak,amikor renszervaltas tortent es most mar regen tul vannak azon,ami Mo-ra meg csak ezutan jon. Mert a karteritesi igeny nem evul el csak a kesedelmi kamata emelkedik. A polgarok fogjak eldonteni az aprilis 11-i valasztason,hogy szenvedni akarnak -e tovabb,vagy a talpukra allnak vegre.”
 • 50. aggodo 2010. február 05. 23:47
  „Jo,hogy legalabb EZ az ugynoklista mindeki szamara olvashato ezentul.Van meg korabbi lista is,ami engem szemely szerint jobban erdekelne,de bizonyara a hazafias nepfront utoda meg nem adta hozzajarulasat ennek a nyilvanossagra hozatalahoz,mert a hatterbol ok iranyitottak a szocializmusban.Hozzajarulasuk nelkul pl.parttitkarok,felso vezetok kinevezese sem volt lehetseges.
  Egyebeknt,a korabbi disszidensekbol allo kulfoldon letelepult magyar kozossegeket is teliszortak mindenfele ugynokkel,hangulatjelentes,szervezkedes jelentese stb.celbol.Az a bizonyos Magdolna nevu,amin Lazar Janos olyan jot derult is biztosan ilyen kikuldott ugynok volt.Kocsit azert adtak ala,hogy konyebben tudjon kint mozogni es informaciokat gyujteni a magyar kozossegekrol,mert minden lehetseges volt..Ki tudja,hany van ma is meg kint meg beloluk,akiket a rendszervaltozaskor "kint felejtettek"..Csak azt nem tudom,hogy most kiknek gyujtik az informaciokat?”
 • 49. aranka2 2010. február 05. 23:12
  „Áldásbékesség, olvasási szokásaim felemlegetése természetesen nem érv volt, (ez ugyanis a kristálytiszta argumentum ad majestatem lenne, ami egyszerű logikai hiba), csupán azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem újságolvasóként, hanem az "ügynökügyek" irodalmának valamelyes ismerőjeként szóltam a kérdéshez. Úgy tudom, többen írták, sajnálatos, hogy nem szerepel az egyes fejezeteknél a szerző. Remélem, nem óvatosságból.
  Magyarország egyedül áll a volt kommunista országok között azzal, hogy az egykori üldözötteknek még ma is több a félnivalója. Persze nálunk a bíróságok kb. úgy működnek, mintha a Szerencsejáték Zrt. működtetné őket.
  Nincs is kedvem folytatni, bocsáss meg érte.
  Az egyesszám-többesszám hibák nem különösen érdemiek, a szerkesztő nem dolgozott kellő körültekintéssel. Nekem az állambiztonsági "munka" jó bemutatása, a sok-sok adat, a publikált dossziék, az egész hányingert keltő szörnyűség bemutatás tetszett, ebben megingathatatlan vagyok (ez meg érzelmi érv, ez sem jobb, lassan felkészülök a jelentésből, akkor talán érvelni is jobban tudok majd.
  Még egy szubjektív megjegyzés: az országra rátelepedő ostoba, humortalan és galád kommunista, elnyomó titkosszolgálat még ma is jobban mérgezi lelkünket, mint hinnéd.”
 • 48. Beth 2010. február 05. 21:56
  „Azért az illemet betarthatták volna.”
 • 47. áldásbékesség 2010. február 05. 17:23
  „P.s.: Szerintem a lapszámozás is hibás, a beszámoló elején kettő 3. oldal van. Remélem nem a számítógépemen van tévedés.”
 • 46. áldásbékesség 2010. február 05. 17:06
  „Aranka2:bizony nem egyformán olvasunk.Maximálisan tiszteletben tartom a szabad véleménynyilvánítás jogát, de perdöntő érvnek nem tudom elfogadni a véleményt nyilvánító olvasási szokásait. A Beszámolót átnézve többször volt déjá´vu érzésem. Pl. a 10-11.oldalnál, amely a nemzetközi gyakorlatról szólna, nos ez a rész szóról szóra olvasható Magyari Pétertől (Index, 2007. október 4.) Összegyűltek Pesten az ügynöklisták őrzői címmel.
  A Beszámoló 5. oldalán a 2. bekezdésben ez olvasható: ,,kutatásunk célját..." Ezzel szemben a 6. oldal 4. bekezdésében ez: ,,kutatói szándékom szerint". Azután a 41. oldalon: ,,kutatói munkám" , majd az 50. oldalon: ,,nem volt módunk". Az, hogy a Beszámoló készítője, vagy készítői (?)anoním(ek?)azt sejteti, hogy tart (anak) bizonyos jogi következményektől.
  Emberi oldalról megértem, hogy a kampány idejére le kellett tenni valamit az asztalra, de szakmai oldalról nézve nagy hiba volt. És éppen ezért egyáltalán nem tartom olyan példának amiből tanulni lehet, inkább rossznak, amiből le kellene vonni a tanulságot.”
 • 45. aranka2 2010. február 05. 13:32
  „Áldásbékesség, nem egyformán olvasunk.
  Igaz, felületesen, de átolvastam a művet. Kiemelkedő, nagyszerű, kiváló munka!
  Szoktam olvasgatni az ÁBTL évkönyveit, a Betekintőt (abtl online folyóirata), Tabajdi, Rainer M., Ungváry, Gyarmati, Kenedi, meg még többek munkáit, ennek alapján nyugodtan mondhatom, ennek a vásárhelyi csapatnak nemhogy nincs szégyenkezni valója, hanem éppen ellenkezőleg, tőlük lehet tanulni. Részleteiben még nem tudnám elemezni, különösen nem recenzálni, de biztos vagyok abban, hogy alapos olvasás után sem változik majd meg a véleményem.
  (Ja, csak egy hiba, a Bevezetés első mondta kicsit túl s.nyalósra sikerült, de egye fene, Lázárt ezért a munkáért valóban komoly elismerés illeti.)”
 • 44. DMagóg 2010. február 05. 12:43
  „A jogállamiság lábbal tiprása Lázár Fidesz Jánostól sem idegen. A gyilkosok, rablók, tolvaj politikusok adatait a mentelmi és személyiségi jog védi.

  Nem vitatom, joguk van tudni az embereknek, bár még bíróság nem mondta ki bűnösségüket, de ez Lázár Jánost nem zavarja. A név, a születési év és hely, a beosztás, talán még a díjazás közzé tétele is rendben van. De, az anyja neve, a teljes személyi szám és a lakcím nyilvánossá tétele már jogsértő! Ez, a jelen helyzetben éppolyan aljas, elítélendő módszer! Ebben nem különböznek az általuk elítéltek módszerétől, ugyanarra a szintre süllyedtek. A szemezgetés, a teljesség hiány is arra utal, hogy akit kartunk Ezek a módszerek, talán még félelmetesebbek a jövőt illetően. Majd Ők eldöntik, megmondják mi a helyes, a többinek meg éppúgy, kuss van, mint annak idején.”
 • 43. becsei.sandor 2010. február 05. 11:38
  „nemecsekerno. Szöveg értétéstől független szövegértés= szövegnemértés! Nem tiltakoztam soha a mára már
  digitalizált 3/3 adatbázis nyilvánosságra hozatala ellen, sőt szükségesnek gondolom.Látom mi szépen elbeszé-
  lünk egymás mellett,ez annális könnyebb mert Te önnmagadat tartod minden igazságok tudójának, és egyedü-
  li letéteményesének.Én magamról sajnos nem mondhatom ugyanezt, ezért részemről a vitának itt vége.”
 • 42. áldásbékesség 2010. február 05. 11:02
  „Szemlélődőnek:
  Példaértékű mű született, annyi szent. Ha politikusok alkották - kiváló példa arra, hogy mi telik ki tőlük. Ha történészek, akkor meg arra, hogy igen nagy baj van a szakmai színvonalukkal.
  Az én generációm a késő kádári korszakban együtt kellett éljen ezzel a besúgó hálózattal. Ott voltak minden munkahelyen, kötelezően írták a hangulatjelentéseket minden áremeléskor, reagálásokat nemzetközi konfliktusok bekövetkezésekor. És ezt mindenki tudta róluk. A nyomorultak sokat görcsöltek, hogy teljesítsék a feladatot. Emlékszem, hogy abban a közösségben ahol akkor dolgoztam sokan dohányoztunk, erre volt egy külön helyiségünk. Ott azután a gomolygó füstben eléggé oldottan ment a beszélgetés, míg be nem jött a besúgó, aki nem dohányzott, sőt kifejezetten rosszul volt a dohányfüsttől. Megsajnáltuk a szerencsétlent, gyorsan megmondtuk neki, hogy mit írjon bele a jelentésbe, és hagyjon bennünket magunkra. Valaki még letépte a falról a lehallgató készüléket is, és a kezébe nyomta azzal, hogy ezt meg vigye be a főnökének, és dugja fel neki ...oda.
  Az akkori fiatalok is hamar szembesültek a helyzettel. Például ha téli vizsgaidőszakban az egyetemisták hazajöttek és elmentek karácsonykor a templomba - januárban már raportra kellett menniük emiatt. Elég hamar rájöttek, hogy maga a pap jelentette fel őket.
  Azt is tudtuk, hogyan folyt az ügynökök beszervezése, és ha valaki több napig vendégeskedett a hírhedt vásárhelyi ,,T lakások" valamelyikében, annak a további élete kényszerpályára került.
  Egyszóval akik benne éltünk, túléltük. A mai fiatalok teljesen más korban szocializálódtak, ma már egészen mások a gondjaik és problémáik, ezekre nem ad magyarázatot a fél évszázaddal ezelőtti ügynökmúlt előrángatása. És nem is értik meg, mert hiányzik a fontos láncszemek feltárása a régmúlt és a jelenkor között. Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról című versében írja: ,,hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban". És zsarnokság nemcsak a múltban volt, hanem most is létezik.”
 • 41. unknown 2010. február 05. 10:13
  „Kiegészítve a 40. sorszám alatti hozzászólásomat én azért is tartom hibának e szerencsétlenek nevei, felismerhetőségük közzétételét, mert azokról semmit nem tudhatunk továbbra sem, akik ezeket az embereket nyomás alá helyezték, beszámolás írásra kötelezték. Vagyis továbbra is ismeretlen marad előttünk a politikai hatalmi érdekeket kiszolgáló belügyi személyek kiléte.”
 • 40. nemecsekerno_007 2010. február 05. 10:00
  „35. becsei.sandor 2010.02.04.

  "Arról akartam írni, hogy a következmények nélküli nyilvánosság nem ér egy ütet taplót!"

  Hát ez az. Szövegértéstôl függetlenül. :( Az a baj, hogy nem látjuk a fától az erdôt, és a hatalom ezt ügyesen manipulálja.

  Egyébként a következmények nélküli titkolózás ér valamit? Amit nem látunk, az nem fáj. Gratulálok. Nem akarod érteni? Szövegértéstôl függetlenül. :( Megpróbálom illusztrálni egy mondattal a probléma lényegét, amit Cserni bíró mondott a 2006-os rendôri túlkapások tárgyalásán. Az egyik "hajléktalannak" nevezett sértett (aki amúgy nem az) azt mondta, hogy ôt nem érdekli, nem akar feljelentést tenni. Cserni bíró így fakadt ki erre:
  - Ha most nem állnak ki a jogaikért, akkor 15-20 év múlva is ugyanígy fogják verni magukat!
  És ez itt a lényeg. Nagy kár, hogy a többség nem akarja érteni, hála a 40+20 év agymosásnak és a kényelmes magyar embernek.”
 • 39. unknown 2010. február 05. 08:39
  „Nem tartom helyesnek, hogy az akkori időkben megfélemlítéssel beszervezettek, helyesebben erre kényszerítettek neveit ilyen formán nyilvánosságra hozzák. Etikátlan, erkölcstelen így átlépni ezen emberek sorsán.”
 • 38. becsei.sandor 2010. február 05. 07:59
  „Kedves szemlelodo! Kiválló a csőlátásod . Ezzel a mentalitással ha végignézed a kereszténység 2000 éves történetét,és ahozzá kötődő pártok történetét akkor soha nem szavazhatsz magát kereszténynek valló
  pártra. Ha megnézed a m,agukat jobboldalinak valló pártok 1920 utáni történetét soha nem szavazhatsz
  jobboldali pártra. A pártválasztás ennél azért bonyolultabb kell hogy legyen.”
 • 37. szemlelodo 2010. február 05. 07:07
  „Példaértékű mű született Hódmezővásárhelyen.
  Hasonló múltfeltárásra szükség lenne minden valamit is magára adó városban, el kellene végezni hasonló jellegű munkát a politikai tisztánlátás és a múlt megkésett lezárása érdekében.
  Erre főleg a baloldali értékrend felé orientáló fiataloknak lenne nagyon nagy szüksége, talán megértenék, hogy mit is jelent amikor az MSZP deklarálja, hogy a volt MSZMP utódpártja.

  A történelmi ismeretek birtokában talán megvilágosodnának,hogy ha békében és lelki nyugalomban, tisztességben akarnak élni akkor soha nem adják nevüket ilyen gaztettekhez.
  Bízom abban hogy, amikor itt állunk egy új rendszerváltás lehetősége előtt, akkor most egyetlen település sem szalassza el, talán az utolsó lehetőségét és követi HÓDMEZŐVÁSÁRHELY PÉLDÁJÁT.”
 • 36. Dongó 2010. február 05. 06:48
  „Érdekes, miért nem akkor hozták mindezeket nyilvánosságra, amikor Havráneket kellet szapulni. A kis kutyák úgy csaholtak, hogy zengett a város. Ja, majd elfeledtem, itt a szavazás.
  Ezekkel a listákkal csak húsz évet késtek. Jancsika meg az ő megszokott gúnyos vigyorral az arcán mondja a tutit. Szegény üldözött gyermek.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 35. uborka 2010. február 04. 22:38
  „TISZTELT SZÖGI ANDREA.SZEGEDEN ÉLEK, BAJÁRA KELLETT A REDŐRSÉGRE ÁTMENEM EGY PITI KIS ÜGYBŐL KIFOLYÓLAG.AKIHALLGATÓ KÖZÖLTE A VALÓTLAN TÉNYÁLLÁST AMIRE ÉN EGY MONDATTAL LEZÁRTAM AZ ÜGYET.AZT HITTEM VÉGE. KIDERÜLT,HOGY ÉN ÉLETELLENESEN TELEFONON MEGFENYEGETTEM EGY NŐT. MODVA CSIÁLT DOLOG EGY ÉVE LEHALLGATJÁK A TELEFONOM ÉS MIDENEM A JEGYZŐKÖNYVEK A RENDŐRSÉGEN VOLTAK,AKKOR,DE RÁ EGY HÉTRE BAJÁRÓL AZ ÜGYÉSSÉGTŐL KAPTAM BEHIVÓT. NEM MENTEM EL MERT ERRE A DOLOGRA ROSSZUL LETTEM.AZÓTA IS NYOMOM AZ ÁGYAT.60 ÉVES VAGYOK.NEMTUDOM KIK ÁLLNA K AZ UTAMBAN. HA VALAMI TÖRTÉNNE AKKOR CSIKÓS ÚR MINT 3.4-ES ÜGYNÖK TEHETTE.HA ELTÜNNÉK VAGY BALESET ÉRNE EBBEN A NAGY DEMOKRÁCIÁBAN NEMLENNÉK FELISMERHETŐ?????LIPTÁK JÓZSEF VAGYOK........”
 • 34. becsei.sandor 2010. február 04. 22:28
  „29 re nemecsekernőnek . Sajnos már több ezer nagydoktorit írtak a szöveg nemértésedről! Arról akartam írni, hogy a következmények nélküli nyilvánosság nem ér egy ütet taplót!Még ez is bonyolult szöveg? Ajobboldal arról
  akar meggyőzni engem ,hogy az Ő besúgója, az Ő komcsija ( fasisztája) jó, és vagy áldozat. Aki nem jobboldali
  ( ma) az szemét komcsi( vagy fasiszta) Nekem ez a felosztás elfogadhatatlan!”
 • 33. áldásbékesség 2010. február 04. 21:57
  „Azokról, akik ezzel a baromsággal múlatják az időt már délután megírtam a véleményemet. Gondoltam úgy illendő, hogy mielőtt a magáról a műről véleményt mondok el is kellene olvasni. Szerencsémre (?!) a Promenádra már feltették, és gyorsolvasó lévén átfutottam az egészet. A Beszámoló (59 oldal) közhelyekből, és már ismert lózungokból áll, de legalább őszintén bevallja, hogy a leglényegesebb dolgokhoz nem fértek hozzá. A 3 kötetnyi melléklet (I. kötet 157, II. kötet 160, III. kötet 143 oldal) szerkesztetlen, pontatlan fejezetcímekkel ellátott fotó és fénymásolat. Nem is értem, hogy a búbánatban merik ezt a fércművet közzé tenni? És ha már ezzel akarnak foglalkozni vásárhelyi nézőpontból - miért nem fordultak dr. Salgó Lászlóhoz? Ő felügyelte a megyében a III/III-as csoportot a nyolcvanas években, és mint volt megyei rendőrkapitány bizonyára tudott volna hiteles információkkal segíteni. Közismert a vásárhelyi származása és kötődése is, ráadásul nem buta ember.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beomlott a mindszenti partfal

Mindszent - Az méter hosszan, öbölszerűen beomlott a mindszenti komp közelében, az úszóháznál a… Tovább olvasom