Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Új beléptető rendszert vezettek be a vásárhelyi strandon

Néhány napja vonalkódos karszalagot kap a jegye mellé minden vendég a vásárhelyi strandon. Aki máshol jön be, és lebukik, rögtön feljelentésre is számíthat. Az igazgató 25 százalékos bevételnövekedésre számít a szigorítástól – ami azt jelenti, hogy eddig minden negyedik vendég a kerítésen át jött be.
– Eddig még sosem voltam olyan fürdőben, ahol vonalkóddal lehetett csak belépni; bár ez a metódus egyelőre kicsit körülményesnek tűnik, úgy látom, ez a jövő – mondta lapunknak Mészáros Tamás, miután sikerrel átjutott a strand elektromos beléptető rendszerén. A tegnapi ragyogó napsütésben a tornaóra keretében lubickoló iskolásokon kívül már mindenki kezén ott virított a szalag – a bérleteseknek sárga szilikon karperec jutott, e nélkül néhány napja már ők sem lehetnének a fürdő területén.

Molnár Attila, a Hód-Strand Sport és Fürdőszolgáltató Kft. igazgatója elmondta: a hárommillió forintos beruházás eredményeképp bevezetett új, digitális beléptető és nyomkövető rendszer huszonöt százalékos bevételnövekedést is hozhat. Ez egyébként nem jelent mást, mint hogy eddig minden negyedik vendég belépő megváltása nélkül jutott a fürdő területére – azaz belógott.

– Persze, nem tudhatjuk, hogy idén a korábbi évekhez képest hogyan alakul a vendégforgalom, hiszen sok családnak valószínűleg idén nem futja majd a fürdésre-úszásra, de a szigorúbb beléptető rendszer számításaink szerint egy nyári hónapon belül ki kell, hogy termelje a bekerülési költséget. Sajnos, sejtéseink szerint rendkívül sokan jogosulatlanul jutottak be a medencékhez, ami most csaknem kizárható lesz, hiszen akinek nincs a kezén a szalag, azt azonnal kiszúrják a munkatársaink – fogalmazott az igazgató.

Jetski és egészségbüfé

A szigorítások mellett több szolgáltatással is bővül a strand kínálata: néhány héten belül egészségbüfé nyílik a bejáratnál. Itt természetes alapanyagból készült ennivalókat árulnak, emellett egészségtesztet lehet kitölteni, és a testsúlyindexét is meghatározzák bárkinek. Az egyik, használaton kívüli medencében mini jetskit bérelhetnek a 8–12 évesek, akik minimotorokon is közlekedhetnek a strandon belül. Idén már nem kötelező az úszósapka, hiszen a fürdő fenntartóinak nagyobb gondot okozott az eldobált fejfedők összegyűjtése, mint a medence szűrőjéből kitakarítani a hajszálakat.

Aki a belépőszalag, vagy a szilikonos bérlet hamisítására adná a fejét, az sem ússza meg, hiszen a biztonságiak szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják a szalagokat. Mindegyiken vonalkód található, ami a számítógépes nyomkövető rendszer segítségével a fürdő egész területén bármikor ellenőrizhetővé teszi, hogy az adott kódhoz tartozik-e befizetés. A lebukott hamisítókkal kíméletlen lesz a strand vezetése: azonnal feljelentést tesznek ellenük.

– A rendszert még teszteljük, egy kiskaput egyelőre meghagytunk a hagyományosan belépni vágyóknak, de hamarosan ezt is felszámoljuk. A legtöbben egyébként a sportolókkal együtt, vagy magukat kísérő szülőnek mondva lógtak be, de most már ez a lehetőség is ki lesz zárva, hiszen aki csak vendég, az is kapni fog egy egyedi azonosítót, de csak arra alkalmas szalaggal lehet a szaunába is bejutni, ezt elektromosan vezérelt kapuk szabályozzák – tette hozzá az igazgató.

A tornaórákon rendszeresen úszó vásárhelyi Patkós Kolos és Rácz Gergely is hallott már belógókról, bár elmondták: ők ilyesmit még sosem tettek. Szerintük régebben, a fürdő felújítása előtt még ennél is többen másztak át a kerítésen, de ma már ez szinte sehol sem lehetséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen: Ez csak tablettás reform

A tablettás bort gyártó vállalkozóhoz hasonlította a kormányt Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen, a… Tovább olvasom