Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Új burkolatot kap a Könyves utca

Az önkormányzat lakossági kérésre felújítja a vásárhelyi Könyves utcát. A hétmillió forintos beruházás keretében szeptemberben nem csupán leaszfaltozzák, hanem ki is szélesítik az utat, valamint megoldják a csapadékvíz elvezetését is – jelentette be tegnap délelőtt a helyszínen Csorba Mihály alpolgármester.
Az útrehabilitációs program keretében folyamatosan újítják fel Vásárhely utcáit, illetve útjait. Szeptemberben a belvárosi Könyves utca kerül sorra.
– Egy fórumon azt kérték tőlem az utca lakói, hogy a széttöredezett, keskeny útjuk helyett ők is jó minőségű aszfalton közlekedhessenek. Hamarosan teljesül a kívánságuk, s szeptemberben elkezdődhet a felújítás – mondta tegnap délelőtt Csorba Mihály alpolgármester, a terület képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

A helyzet a Deák Ferenc utca csatlakozásánál a legrosszabb. Nagyobb esők után hatalmas tócsákban áll a víz, mert nincs rendes árok. Nem csupán leaszfaltozzák és megépítik a csapadékvíz-elvezető árkot, hanem ki is szélesítik az utat egészen a József Attila utcai kereszteződésig.

Jelenleg néhol annyira elkopott a régi aszfalt, hogy mindössze 2-3 méter széles az út. Ezt a munkák során mindenhol 5,5 méteresre szélesítik.
– A háromszáz méter hosszú szakaszon a munka szeptemberben kezdődik. A tervek szerint két hét alatt be is fejezi a kivitelező – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, az önkormányzat műszaki irodájának vezetőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz hatósági áras a taxi Vásárhelyen

Bár tárgyalások kezdődtek az önkormányzat és a vásárhelyi taxisok közt arról, hogy hatósági áras… Tovább olvasom