Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Új elnök a mindszenti horgászoknál - Rendbe tenné a partot és a vizet

Mindszent - Visszatelepítené az őshonos halakat, őshonos fákat ültetne, és rendbe szedetné a mindszenti horgászegyesület tagjai által használt horgászhelyeket az egyesület napokban megválasztott új elnöke, Rácz Árpád.
Nem kis terveket dédelget Rácz Árpád, a Mindszenti Horgászegyesület nemrégiben megválasztott új elnöke: rendbe szeretné tenni a 300–400 tagjuk által használt horgászhelyeket.

– Az érintett földtulajdonosok hozzájárulásával először is legalább egy nyomon személyautóval is járhatóvá akarjuk tenni a Pintér-hídtól a töltésig vezető utat, hogy eső vagy olvadás után ne merüljenek tengelyig a járművek – mondta az új elnök.

Rácz Árpád összefogná a Kurca-parti egyesületeket. A szerző felvétele
Rácz Árpád összefogná a Kurca-parti egyesületeket.
A szerző felvétele

– Jelenleg nagyon meredek a part. Rengeteg olyan idősebb horgásztársunk van, aki emiatt egyáltalán nem tud lemenni a vízhez, és a gyerekek számára is veszélyes. Terveink szerint lépcsősor vezetne a vízig. Egy helyre terelnénk a jelenleg összevissza kikötött csónakokat, és a part első szakaszára vécéket telepítenénk. Szeretnénk visszatelepíteni az őshonos halakat. Compó évek óta csak elvétve akadt horogra, ahogy jó néhány kárászfélével is alig-alig találkoztunk, pedig ezek egykor nagy számban éltek itt. A kopár parti részekre pedig visszatelepítenénk az őshonos fákat – tette hozzá.

A horgászegyesület a Ludasi-főcsatornától a Tisza-torkolatig tartó Kurca-szakaszt használja, így Rácz Árpád a legszívesebben összefogná a Kurca mentén működő összes horgászegyesületet a folyó megmentéséért.

Olvasóink írták

 • 10. kpityu 2011. február 21. 08:38
  „Kubito! Nem a külső számít,hanem hogy tenni akar valamit!Eddig is volt benne hal és ezután is lesz,ha rajtunk múlik.Ursula!Igen jól tudod,szegvár beleereszti majd a szenyvizet,de szinte iható minőségre tisztítva.És ezekhez a munkálatokhoz nem csak pénz kell hanem akarat és persze támogatók és szerintem összefogva meg lehet valósítani a kitűzött terveket!”
 • 9. almaszósz 2011. február 17. 19:16
  „8. Ursula - Mert most Mindszent vize hova ömlik és hogy? Ezt tudod? Elnézem Vásárhelyen a szennyvíztisztító mögötti csatornában mikor horgásznak nyáron az emberek! Termetes kárászokat kifognak. Rengeteg a hal abban a csatornában és sokan meg is eszik. Egy megfelelően tisztított és semlegesített víz miért jelent veszélyt a halakra?”
 • 8. Ursula 2011. február 15. 20:57
  „Tudomásom szerint a szegvári tisztított szennyvíz a Kurcába lesz eresztve, ami megnehezíti a haltelepítéseket, ill. a horgászok "sorsát". Árpád, nézz utána, ilyen hogy lehetséges!”
 • 7. ziza1 2011. február 14. 19:42
  „Jó munkát és sok sikert kívánok Árpádnak. Hiszem, hogy nem érdekből, de igaz szívből szeretne ennek a városnak jót tenni.Lássuk már meg a pozitív dolgokat is, hiszen olyan kevésben van részünk ma Mindszenten.”
 • 6. almaszósz 2011. február 13. 18:19
  „Nem értem miért kell ilyen pesszimistán állni a dologhoz!
  Én Árpádot rég óta ismerem, tudom róla hogy amit a fejébe vesz azt el is fogja intézni. Természetesen szabadidejét fogja áldozni arra, hogy az Egyesület -nem egy személyben Ő- megvalósítsa ezeket a rég megfogalmazott elképzeléseket!
  Én magam részéről kívánok Árpinak sok sikert kitartást és ne foglalkozzon az olykor negatív, üres szavakkal!
  Össze kell fogni, ki kell járni az ügyet na meg segíteni egymást! Ez a siker záloga!”
 • 5. Napcsi 2011. február 12. 01:09
  „Egy ellenfele Gál István volt, ketten indultak az elnökségért. Mindez szép és jó, amit szeretne, de honnét lesz rá pénz? Ezekre a különleges fajtájú halak telepítésére, és a fa ültetésre? Az előző években, volt többszáz millió forintból Kurca kotrás és hasonló elképzelések, amiket Rácz Úr szeretne.”
 • 4. jacki 2011. február 11. 18:59
  „Sok erőt és kitartást kívánok az elnök úrnak tervei megvalósításához, Bízom benne,hogy elképzelései támogatókra találnak. Sok sikert Árpád és ne foglalkozz a kétkedőkkel.”
 • 3. Falcao 2011. február 11. 18:22
  „Ki fogja majd ezt a sok melót megcsinálni?A horgászok?”
 • 2. Kubito60 2011. február 11. 14:01
  „Nem tudom volt-e ellenfele a megválasztott elnök úrnak!?Mert,ha ilyen kortes beszéddel meg lehetett győzni a mindszenti horgászokat akkor én végtelenül el vagyok keseredve!
  Az őshonos halak telepítése,part rendezés!Én már annak is tudnék örülni.ha a ciklus végén egy-két béka maradna a Kurcába!Főleg ilyen fénykép arccal!”
 • 1. Holló 2011. február 11. 09:08
  „Sok sikert hozzá és kitartást. Remélem ez a lendület az akadályok és érdektelenségek sűrűjébe nem fog hanyatlani.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatnák a hód-programot

Az utolsó hódot 150 évvel ezelőtt lőtték ki Közép-Európában, Magyarországon. Hódmezővásárhely feltételezett névadójából 2006-ban telepített vissza két családot. Tovább olvasom