Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Új épülettel gyarapodott az egyetem Vásárhelyen

Egy tanácsadó és képzési centrummal gyarapodott a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági kara: a tanüzemnél tegnap avatták az új épületet. A beruházás 140 millió forintba került, a központot Takács Albertről, az első helyi születésű miniszterről nevezték el.
Az avatóünnepség vendégei megtekintették az új számítógépes tantermet is. Fotó: Tésik Attila
Több mint 120 millió forinttal támogatta az Európai Unió a vásárhelyi tanácsadóközpont építését, az elkészült intézményt tegnap adták át. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karának tanüzeménél, a 47-es út mellett avatták az új létesítményt, amely határ menti képzési és innovációs centrumként is működik majd. Az intézmény felvette Takács Albert nevét – a vásárhelyi származású szociáldemokrata politikus a második világháború idején iparügyi miniszter volt.
A beruházás összesen közel 140 millió forintba került. A központ fő célja, hogy a dél-alföldi régió gazdálkodóit, mezőgazdasági szakembereit ellássa uniós információkkal, ismeretekkel.

Az avatáskor szokásos nemzetiszínű szalagot Szabó Gábor, az egyetem rektora és Mucsi Imre, a főiskolai kar főigazgatója vágta el. A rektor elmondta: ezzel az épülettel nemcsak az SZTE, de a város is gazdagodott. Szólt a büszkeségéről és aggodalmáról is, utóbbinak oka az, vajon a központot ki tudják-e optimálisan használni a mostani gazdasági környezetben. Mucsi Imre kiemelte, az új épület kiállta az első próbát, hiszen az elmúlt héten már konferenciát és kiállítást rendeztek itt.

Almási István, a város alpolgármestere az önkormányzat és a főiskola együttműködéséről, Frank József, a megyei közgyűlés elnöke pedig arról szólt: különösen kedves számára ez a beruházás, hiszen szülővárosa gyarapodott. Az ünnepségen részt vett Liviu Sambotin, a temesvári agrártudományi egyetem agrármenedzsment fakultásának dékánja is – a vásárhelyi kar a bánáti intézménnyel közösen nyújtotta be és nyerte meg az uniós pályázatot. A dékán utalt a két intézmény immár évtizedes közös munkájára és az együttműködés jövőbeni lehetőségeire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport- és luxusautók kiállítása Vásárhelyen

Közönséges halandók szinte sosem láthatják azokat a luxus sportkocsikat, amelyeket a hét végén… Tovább olvasom