Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Új gazdára vár bölcsőde, óvoda és iskola

Hódmezővásárhely - 7 önkormányzati ingatlan van eladósorban Vásárhelyen, a mélyponton lévő piac miatt azonban nehéz az értékesítés. A korábban pénzzé tett épületek árát főként lakásvásárlásra fordították.
A valamikori hajléktalanszálló a József Attila utcán, a batidai, szikáncsi, kútvölgyi, erzsébeti egykori iskolák és óvodák, valamint a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény Bajcsy-Zsilinszky utcai tanműhelye és a Teleki utcai volt bölcsőde épülete értékesíthető jelenleg Vásárhelyen. Sorsukról a közelmúltban döntött a közgyűlés. A hajléktalanszálló és a külterületi intézmények már korábban kiürültek, a Corvin diákjainak gyakorlati képzése új helyre kerül, a Teleki utcai bölcsőde csöppségei pedig hónapok óta a kibővített és felújított Oldalkosár vagy Hóvirág utcai intézménybe járnak.

Csak a funkciójukat vesztett ingatlanokat jelölheti ki értékesítésre az önkormányzat – hallottuk Makó András aljegyzőtől. A fentebb említett épületek közül egyébként eddig még egyiket sem hirdette meg a város eladásra. Ennek oka pedig az ingatlanpiac jelenlegi helyzete. Kínálat van, kereslet nincs, nem valószínű, hogy mostanában gazdára találnának – magyarázta az aljegyző. Hozzátette: a Teleki utcai épület esetében a közgyűlés arról is döntött, az utcakép megőrzése érdekében az új tulajdonos nem bonthatja le az ingatlant. Ez még inkább nehezítheti az értékesítést.

Utoljára mikor sikerült eladni városi ingatlant? – kérdeztük. Két éve biztosan nem – válaszolta Makó András. 2007-ben a Vöröskereszt utcai iskolaépületet értékesítette az önkormányzat a helyi Generál Média Kft.-nek 600 millió bannerért, azaz internetes hirdetési felületért.

A korábban pénzzé tett ingatlanok árát főként lakások vásárlására fordították Vásárhelyen. Az önkormányzati épületek értékesítése után mintegy 70 új otthonra tett szert a város. A jelenlegi 800 bérlakás mellé – az igények szerint – még ugyanennyire biztosan szükség volna. A közgyűlés egyébként még 2003-ban döntött a bérlakás-eladási moratóriumról, azaz arról, hogy az otthonokat tilos értékesíteni.

Olvasóink írták

 • 7. hajnalka 2011. szeptember 11. 13:03
  „Rengeteg lakást vásárolhattak a 600 millió bannerből!”
 • 6. skid 2011. szeptember 09. 07:40
  „Generál Média-s "eladás" nagy biznisz volt valakinek. De vajon kinek?”
 • 5. papika56 2011. szeptember 08. 13:55
  „Új fizető eszköz van Vásárhelyen ? 1 = banner ? Ft .
  Nem most kell eladni az ingatlant amikor lenn van az ár a béka feneke alatt. Most venni kell ! kockáról--kockára építeni.
  akinek van pénze LJ. pl. az még várnak egy picit, mert ha jön a banki kilakoltatás-- érték 1 /3 ért lehet majd venni házakat, lakásokat. pl: panel ára: 8,5 milla---most vehetsz 3,5 milláért felujítottat. v. 45 millás ház : 15 milláért kelt el . vajon amit ide írtam korábban hozzászólásokat MIÉRT törölték ?????”
 • 4. Én2 2011. szeptember 07. 17:34
  „Itt azért nem sikerül mert a vezeőink ilyenek amilyenek.”
 • 3. booo 2011. szeptember 07. 16:56
  „A korábbi úttörő házzal mi a helyzet? Az nem a városé volt?

  A véleményem az, ha komolyan el akarná adni a város az ingatlanjait, akkor az meghírdetné !
  Csongrádon van olyan korábbi iskola épület, amit szintén bezártak de egy cég összeszerelő üzemet működtet. (Pár fő munkalehetőség´) Mindszenti Dózsa-telepi óvodában szintén. Itt egy hasonló koncepcióban miért nem gondolkodik a város? Nem eladni, hanem bérbe adni! Idecsalogatni a cégeket. Sok városban ez sikerül, nálunk miért nem?”
 • 2. eldorádó 2011. szeptember 07. 14:00
  „Jön még kutyára dér.”
 • 1. pixelplus 2011. szeptember 07. 08:41
  „csupa bicskanyitogató téma:(
  a bezárt teleki utcai bölcsi ügye érthetetlen.....eddig se volt közel a bölcsi, de mostmár aztán lehet keresztül menni a városon hóba fagyba...
  a bannerekért eladott iskola meg szintén nem semmi, én adtam volna érte 1 milliárd bannert meg 10 köszönömöt:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltüntetik a kátyúkat Hódmezővásárhelyen

Október végére megszabadulnak a kátyúktól Vásárhelyen. Tovább olvasom