Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Új hely a rendelőnek Vásárhelyen

Két új épületben kapna helyet a jövőben a vásárhelyi rendelőintézet: a strandon egészségcentrumot hoznának létre, míg a kórház területén alakítanák ki a szakorvosi rendelőket. A terveket – amelyek megvalósításához még forrást kell találni – Kallai Árpád kórházigazgató ismertette a tegnapi közgyűlésen.

Kallai Árpád kórházigazgató a közgyűlésen mutatta be a látványterveket. Fotó: Tésik Attila
Megszülettek a tervek a katasztrofális állapotú vásárhelyi rendelőintézet jövőjével kapcsolatban – tegnap a közgyűlésen Kallai Árpád kórházigazgató mutatta be az elképzeléseket. A megoldás a tervek szerint az, hogy a kórház területén, a Zrínyi utca felől felhúznak egy új épületet, ide költözhetnek a szakorvosi rendelők, a strand régi, Tóalj utcai bejáratának közelében pedig egészségcentrumot alakítanak ki, ahol a gyermekgyógyászat, a fogászat, a tüdőszűrő és egyéb szűrések kaphatnak helyet.

Grezsa István, az egészségügyi bizottság elnöke elmondta: körülbelül egymilliárdos beruházásról van szó, amelynek köszönhetően alapvetően megváltozna az egészségügyi ellátás Vásárhelyen. Hogy miből valósulhatnak meg az építkezések, egyelőre nem tudni: a költözéshez forrást kell keresni.

A gazdaságossági számításokat hiányolta a tervekből Lázár János polgármester. Kérte, hogy az októberi közgyűlésre készüljön el az anyag, amely tartalmazza, milyen módon tudják majd eltartani magukat az új telephelyek, s munkájukat hogyan lehet összehangolni a környező települések rendelőintézeteivel. Ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy az alapellátás jövőjét gondolják újra át, hiszen a mostani elképzelés szerint az ebben érintett orvosoknak meg kellene vásárolniuk a rendelőket az új épületben – ez pedig hatalmas teher.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy régi iskolát alakítanak át a hajléktalanoknak

Már elbontották Vásárhelyen a Csomorkányi úti volt iskola nagy részét, s a több mint 700… Tovább olvasom