Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Új helyszínen rendezik a vásárhelyi borfesztivált

Hódmezővásárhely - Idén 5 napon át, 4 helyszínen, 35 programmal és számos fellépővel, kiállítóval várjuk a vásárhelyieket és a városba látogatókat - Almási István polgármester.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Idén már augusztus 16-án elkezdődik a Szent István királyunk tiszteletére szervezett ünnepi rendezvénysorozatunk, és 5 napon át, 4 helyszínen, 35 programmal és számos fellépővel, kiállítóval várjuk a vásárhelyieket és a városba látogatókat – mondta sajtótájékoztatón Almási István polgármester, aki még bejelentette: az esemény új helyszínnel bővül, a Dr. Rapcsák András út sétálóutcai szakaszával. Ott tartják a bor- és pálinkafesztivált, és ott kap helyet a borfesztivál színpada. A másik három helyszín hagyományos: Kossuth tér, az Alföldi Galéria udvara és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.

Zászló

A nemzetiszínű zászlót a tartóeszközökkel együtt az igénylőknek a vásárhelyi önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja, és aki még a napokban kéri, annak az augusztus 20-i ünnepig elkészítik és felszerelik a házára. Az igénylőlap elektronikus formában a www.hodmezovasarhely.hu honlapon tölthető ki, személyesen a városháza portáján lehet átvenni. Bővebb információ a 62/530-158-as telefonszámon.

Az Alföldi Galéria udvarán gyerekprogramok lesznek, kézműves játszóházzal, kicsiknek szóló előadásokkal, míg a Kossuth téri nagyszínpadon tartják a koncerteket, fellép a Dumaszínház két jeles tagja, Mogács Dániel és Badár Sándor is. A BFMK-ban vasárnap és hétfőn színdarabot, illetve zenés komédiát láthatnak az érdeklődők, a borfesztivál színpadán pedig főként vásárhelyi zenekarok koncerteznek. Az ötödik helyszín augusztus 20-án a Szent István tér lesz: 9 órától ünnepi szentmisét tartanak a Szent István-templomban, majd 10 órától a téren lesz a városi ünnepség, amelyen újabb 230 határon túl élő honfitársunk tesz állampolgársági esküt.

– Igyekszem minél több programon részt venni – mondta Almási István –, de az biztos, hogy a Group 'N' Swing zenekar koncertjét meghallgatom, ugyanis Attila fiam tagja az együttesnek. Nem ismerem még az új műsorukat, ráadásul az idén Fonogram-díjat kaptak, és a közeljövőben lesz koncertjük a MÜPA-ban.

Olvasóink írták

 • 12. CsengeleMSN 2013. augusztus 14. 21:25
  „Legyenek munkahelyek és akkor nem lesz szegénység és több rendezvény lesz Hódmezővásárhelyen!”
 • 11. Hód 2013. augusztus 11. 17:34
  „10. balihoho 2013.08.10. 11:34

  A beszéd tartalma lényegtelen, a lényeg, hogy ki mondja, és akinek tapsolnia kell, az pedig tapsol, különben....”
 • 10. balihoho 2013. augusztus 10. 11:34
  „Kíváncsi leszek arra, hogy az augusztus huszadikai, ünnepi beszéd hogyan illeszkedik, a Szent István államalapító, európai keresztényi értékvallás törekvésébe, hogy Európa helyett, annak értékrendje helyett, inkább az Ázsiába történő vissza térést szorgalmazza, politikailag, eszmeileg a mostani Fidesz kormányzat, ellenségnek tekintve még az EU-t is?”
 • 9. mivan? 2013. augusztus 09. 12:37
  „Senki nem mondta, hogy tiltsák be. Legyenek programok, IGEN!! De a szegénység akkor is létező probléma, ha aranyból veretik is ki a sétálóutcát. Igen ki lehet menni: ÁCSINGÓZNI.”
 • 8. balihoho 2013. augusztus 09. 11:29
  „Az Augusztus huszadikai, és hasonló rendezvények legnagyobb haszna, ha valaki még nem vette észre, politikai haszon, a város előjárói, és pártjuk számára.”
 • 7. egyvalaki1 2013. augusztus 09. 09:13
  „Igen csatlakoznék az előttem szóló nagyon okos emberekhez. Igen ne legyen semmi ünneplés az ünnepen ne legyen semmi mert az az adófizetők pénzét fogyasztja, sőt tiltsuk be az ünneplést, hogy csak szegediában lehessen ünnepelni. Ott nem probléma mi? Miért fáj, ha van valami Vásárhelyen? Egyből mindenki ezzel a szegénységgel jön. Ugyan már kérem a programok INGYENESEK, ráadásul persze csak ott élnek szegény emberek nem? Hát persze.... Máshol nem kell betiltani a rendezvényeket?”
 • 6. mivan? 2013. augusztus 08. 17:38
  „Mogács és Badár az jónak igérkezik. Nézelődni ki lehet menni, de sajnos pénz az nincs ilyesmire...”
 • 5. airwaves 2013. augusztus 08. 16:19
  „4. tobaccoroad
  Akkor minden OK!

  A cikk jó reklám az Almási gyereknek...”
 • 4. tobaccoroad 2013. augusztus 08. 11:40
  „Azért ne siránkozunk tavaly is voltak olyan standok ahol 10 percet kellett sorba állni egy pohár jófajta nedűért...”
 • 3. Hód 2013. augusztus 08. 11:33
  „2. balihoho
  A fogyasztási adókon keresztül lehet a fekete jövedelmeket megadóztatni, amiből itt van rendesen... Ezért nem csökken az ÁFA, csak senki sem mondja ki.”
 • 2. balihoho 2013. augusztus 08. 08:26
  „A korábbi rendezvényeken is ment a kereskedők sopánkodása. Valahogy nem jut el a tudatukba, hogy a mostani kormány a fogyasztást adóztatja, éppen azért, hogy minél kevesebbet vásároljunk fogyasszunk.”
 • 1. hangman 2013. augusztus 08. 06:54
  „Elnézve a vásárhely és környékén élő emberek hatalmas szegénységét, a rengeteg közmunkást inkább lőrefesztivált kellene rendezniük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

350 ezer forintos fűtésszámla még akad

8 százalékkal kevesebb hőmennyiséget használtak el a fűtési szezonban a vásárhelyiek, mint az előző idényben. Tovább olvasom