Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Új játszótér épül Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - 5000 euró, azaz 1,5 millió forint adományt kapott Vásárhely testvérvárosától, Haarlemmeermertől az Észak utcai óvoda.
5000 euró, azaz 1,5 millió forint adományt kapott Vásárhely testvérvárosától, Haarlemmeermertől az Észak utcai óvoda – jelentette be tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Almási István, a város polgármestere. Elmondta: a két település kapcsolata még 1989-ben kezdődött. Sok támogatást, segítséget kapott tőlük a város, többek között annak idején a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban építőbrigád segített felújítani a vizesblokkokat. Beindították Vásárhely leszakadással fenyegetett városrészében az Észak utcában található óvodában az úgynevezett OPSTAP-programot, amely többek között segíti a beilleszkedést, illetve a szülőt és a gyereket közös játékra ösztönzi.

5 millió forint adományt kapott a vásárhelyi Észak utcai óvoda. Fotó: DM/DV (galéria)

– Közel 10 éve működik már az intézményben a program, amelyet a hollandok a bevándorlók beilleszkedésére dolgoztak ki, az óvoda viszont saját arculatához alakította, és az Anya, játssz velem! nevet kapta. A cél, hogy a szülő naponta legalább 20 percet játsszon a gyermekével. Tematikát, könyveket, eszközöket biztosítanak a hollandok. Referenciaintézményként országosan is szeretnénk megismertetni a programot – magyarázta Patkósné Dezső Katalin, a Szent István Általános Iskola és Óvoda óvodai ügyekért felelős igazgatóhelyettese. Hozzátette: a program önkéntes alapon működik, és az anyukák mellett már egy apuka is jelentkezett.

A hollandok újabb adományából az Északi utcai intézmény udvarára fejlesztőjátékokat szereznek be. Az új játszóteret várhatóan tavasszal veheti birtokba az oviba járó 37 gyerek.

Olvasóink írták

  • 3. mivan? 2012. december 17. 10:26
    „A csúnya nyugat pénze!!! Nem tud ez a város egy k....va játszóteret megépíteni, akkor mit akarunk???”
  • 2. alfa258 2012. december 17. 06:36
    „Legalább játszani tudnak, ha ennivalóra nem is jut!”
  • 1. xenopus 2012. december 16. 21:11
    „Nemes gesztus!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állva tapsolt a közönség a Csík Zenekarnak

Fergeteges sikere volt a 23 éves Csík Zenekarnak Vásárhelyen. Tovább olvasom