Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Új kenyér mellé új buszpályaudvar Vásárhelyen

Most már látható, milyen lesz az új vásárhelyi buszpályaudvar. A Bocskai utcában lévő régi épület nagy részét elbontották, építik az új központot. Az elöregedett peron bontása miatt a forgalmi épület útban van, ezért az ott dolgozók a jövő héttől egy konténerbe költöznek. Az elkészült beruházást augusztus 20-án adják át.
Az új főépület néhány fala már áll. Fotó: Tésik Attila
Húsvét után kezdték el a vásárhelyi buszpályaudvar bontását, átalakítását, bővítését. A Bocskai utcában lévő, közel huszonhét esztendős épületet kinőtte az utasforgalom, s ráfért már a modernizálás is.

– Az öreg épület bontása befejeződött. Csak a tartóoszlopok maradtak meg, és a födém. A napokban elkészült az új központ betonalapja, s jelenleg az alsó szint falait rakják a munkások – foglalta össze röviden a beruházás mostani állását Kelemen László, a Tisza Volán Zrt. vásárhelyi kirendeltségének igazgatója.

Az új épület építésével párhuzamosan bontják a régi peron vasbeton szerkezeteit. Az előzetes számítások szerint a pályaudvar elején lévő forgalmi bódé addig a helyén maradt volna, míg el nem készül az új. A peron átalakítása során azonban kiderült, útban van a kis ház.

– Ezért a kivitelező úgy döntött, hogy már most szétszedik a bódét. Ma hozzák azt a konténert, amelyben a jövő héttől információt kérhetnek az utasok. Így a jegypénztár és a vécé mellett a forgalmi szolgálat is ideiglenes helyen működik majd – folytatta az igazgató.

A forgalmisták épületét azért kell idő előtt elbontani, mert az új, szélesebb peronhoz egy fedett, kilencvenhat kerékpár befogadására alkalmas tároló is tartozik, mely a bódé helyén épül fel. Az új buszpályaudvart augusztus 20-án adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzásért 70 ezres büntetés

Rövid nyomozás után kiderült, ki végzett húsvét után nem sokkal egy Miklós utcai kukában talált… Tovább olvasom