Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Új képzési terv a Bethlenben

Hódmezővásárhely - Ezentúl azonos óraszámban vehetnek részt a református és a katolikus hittanoktatásban a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai. A 288. tanévét kezdő patinás középiskola jövő ősztől megújítja képzési rendszerét.
A Bethlen Gábor Református Gimnázium tantestülete nemrég elfogadta az intézmény következő tanévtől érvényes képzési tervét. Eszerint – tájékoztatta lapunkat Kádár Péter igazgató – jövő szeptembertől a nyolcosztályos gimnáziumi tagozat diákjai az ötödik–hatodik évfolyamtól kezdve angolul és latinul tanulnak, hetedik osztálytól pedig az angol mellett németet, franciát vagy olaszt választhatnak. A cél az, hogy a tanulók a 10. végén angolból, a 12. végén a második nyelvből is középfokú vizsgát és érettségit tegyenek. A hagyományos négyosztályos gimnáziumi képzés is megmarad, itt a következő tanévtől természettudományi, humán és általános tantervű osztályokat indítanak.
Az intézmény pályázik a referenciaintézmény minősítésre, amely a kompetenciaalapú oktatás kiteljesítését, az azzal kapcsolatos tapasztalatok más középiskoláknak való átadását jelenti.

– Megállapodást kötött az iskolát fenntartó Ótemplomi Református Egyházközség a Szeged–Csanádi Egyházmegyével a hitoktatás minőségének fejlesztéséről. Ennek értelmében a gimnáziumban a reformátussal azonos óraszámban és azonos számú csoportban folyik a katolikus hitoktatás, hiszen tanulóink fele ez utóbbi felekezethez tartozik. A katolikus hitoktatókat Kiss-Rigó László megyés püspök támogatásával már ki is nevezte az egyházmegye, amely állja is ennek költségeit. Református iskolalelkészként pedig már megkezdte nálunk munkáját Tóth Imre székkutasi lelkipásztor – mondta Kádár Péter.

Olvasóink írták

 • 6. noname23 2010. október 12. 16:38
  „Ez az egész cirkusz nem jo semmire. Majd nem az összes legjobb tanárt kipaterolták a sulibol. ez tipikus példája annak, hogy mi történik, ha az egyház kerül hatalomra.Am meg az ujitásokrol annyit, hogy eddig sem volt ez másképp. a legtöbb ujitásban egy csomó olyan dolgot vezettek be, amire nincs igény(pl.:iskolarádio), na meg hogy az egyen ruhát bevezessék, arol most azonnal letehetnek. Majd megnézheti a drágalátos igazgato ur, hogy amilyen rossz hire van most az iskolának, hányan fognak tavasszal jelentkezni.”
 • 5. pisti505 2010. szeptember 21. 11:09
  „öregvegyésznek:nem hiszem, hogy éppen most kellene aggódni a Bethlenért, amikor mindenki azon igyekszik, hogy rend legyen odabenn. Nemcsak a papírokban, hanem a fejekben is. A csanádi püspökre tett utalás pedig ízléstelen.”
 • 4. aranka2 2010. szeptember 19. 17:21
  „ANgyal1064, Nostradamus, a seprő!”
 • 3. Nostradamus 2010. szeptember 18. 07:32
  „Nem akarok kötözködni, de én is azt néztem: mi ebben az új?”
 • 2. angyal1064 2010. szeptember 17. 12:28
  „A 8 osztályos gimnáziumban eddig is így volt a nyelvtanulás rendje,semmi újdonság nincs az előzőekhez képest a cikkben.”
 • 1. öregvegyész 2010. szeptember 17. 10:40
  „Úgy tudom, a katolikus hitoktatás eddig is jól meg volt oldva a Bethlenben.A cikk ködösít , Kádár igazgató úr tisztogat, erről van szó. De lehet,hogy a csanádi püspök már feloldozta. Az eredmény majd a jövőben derül ki.ÉN aggódom a gimnázium régi jó híréért,hagyományaiért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztálytalálkozó – 40 év múltán

A vásárhelyi 602. számú Ipari Szakmunkásképző Iskolájának 1970-ben végzett úgynevezett szabó–fás osztálya 40 év után találkozott újra először. Tovább olvasom