Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Új lapos tetőt kap két tízemeletes panelház Vásárhelyen

Összesen több mint 17 millió forintból cserélik ki két vásárhelyi tízemeletes társasház teljes tetőszerkezetét. A Bajcsy-Zsilinszky utca 53. szám alatt, valamint a Csengettyű köz 2–4.-ben összesen 120 lakást érint a felújítás. Az utóbbi épület tetejét hét éve már javították, de azóta is beáznak a záró szinten lakók.
Urbán Mihályné szerint is teljes tetőcserére szorul Csengettyű közi társasházuk. Fotó: Tésik Attila
– Évente kell festeni vagy tapétázni, de semmi értelme, mert mindig újból átnedvesednek a falak – panaszolta a vásárhelyi Csengettyű köz 2. tizedik emeletén lakó Urbán Mihályné.

Az idős asszonyhoz hasonlóan problémát okoz még szomszédainak, valamint a másik lépcsőház záró szintjén lakóknak is a beázás. Urbán Mihálynétól megtudtuk, hogy már több mint tíz esztendeje folyamatosan áznak egy-egy nagyobb esőzés után.

– Az iparosított technológiával épült lakóházak energiatakarékos felújítására, korszerűsítésére beadott pályázatunkat elfogadták, s az állam 5,6 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz – nyilatkozta lapunknak Szilágyi Tamás, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának munkatársa.

Május végén vagy június elején fognak hozzá a Csengettyű köz 2–4., valamint a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 53. szám alatt lévő tízemeletes társasházak teljes tetőcseréjéhez. A mintegy két hónapig tartó munkának köszönhetően megoldják a lapos tetők hő- és vízszigetelését.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában 2 millió 859 ezer forint az állami támogatás. Ugyanekkora összeget biztosít az önkormányzat. A lakók ennél kicsit magasabb összeggel, 3 millió 346 ezer forinttal „szállnak be". Ez összesen több mint kilencmillió forint. A másik épületnél egy kicsivel kevesebbe kerül majd a felújítás. Itt mind a három fél, vagyis az önkormányzat, az állam és a lakók is egyforma mértékben járulnak hozzá a 8 millió 100 ezer forintba kerülő beruházáshoz.

– Az 1975-ben átadott tízemeletes tetőszerkezetének hibáit 1999-ben egyszer már kijavították. Ennek ellenére továbbra is áznak a felső szinteken lakók. Nagyon örülünk a sikeres pályázatnak, mert e nélkül, valamint az önkormányzat segítsége nélkül nem tudtuk volna előteremteni ezt az összeget – mondta Kovács Sándorné, a Csengettyű köz 2–4. közös képviselője.

A közben lakók most abban reménykednek, hogy a nyári teljes tetőcserének köszönhetően nem lesz több gondjuk, még egy nagyobb zápor után sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefogytak a pocakosok

A pocakos rendőrök kora lejárt. Egyre kevesebb egyenruhás küzd túlsúllyal, s ez nem véletlen, hiszen… Tovább olvasom