Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Új oktatóközpont nyílt Vásárhelyen

Újszerű képzési formát honosít meg Vásárhelyen a tegnap délelőtt felavatott oktatóközpont, ahol szociális területen dolgozók gyarapíthatják ismereteiket.
A két tantermes intézmény huszonhatmillió forintba került. Fotó: Tésik Attila
A szociális területen dolgozók képzési helyének ad otthont Vásárhelyen a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola épületében kialakított oktatóközpont. A pályázaton nyert mintegy 26 millió forintból létrehozott két tantermes létesítményt tegnap délelőtt adta át Lázár János polgármester. Ez a kezdeményezés szorosan kapcsolódik másik két programhoz: szintén uniós pályázati forrásból készül a fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok nappali ellátását biztosító intézmény, illetve a hajléktalanok nappali melegedőjét is támogatásból bővíthették. Lázár elmondta: a hátrányos helyzetben lévők integrálását próbálják elősegíteni ezzel az ellátási modellkísérlettel, melyhez hozzátartozik a munkatársak képzése is.

Mindenképpen modellértékű programmá válhat a vásárhelyi képzési lehetőség – jelentette ki az avatási ceremónián Katona Edit, az Egészségügyi Minisztérium strukturális alapok programirodájának intézkedési vezetője. Vörösné Nádor Angéla, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának munkatársa érdeklődésünkre elmondta: húsz munkatárs már tanult az új oktatóközpontban, egy konfliktuskezelő tréningen vettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 15-éig tart az akció a vásárhelyi Kása erdőben

Fával telepakolt, kutya húzta kiskocsival vitte a minap Kis-Molnár József a vásárhelyi Kása erdőből… Tovább olvasom