Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Új postaládák Vásárhelyre

Vásárhelyen sokan kifogásolták, hogy több helyről leszerelték a postaládákat. Lázár János ezért levélben arra kérte a Magyar Posta Zrt.-t, tegyék vissza őket. A cég hamarosan vissza is teszi a levélládákat, összesen 14 helyen, köztük külterületen is.
Több vásárhelyi lakossági fórumon elhangzott: a helyiek nem értik, miért kellett több helyszínen is leszerelni a postaládákat. Korábban lapunkban is beszámoltunk arról, hogy két városrész, Kertváros és Kincsestelep levelesládák nélkül maradt. Elsősorban azért vették le őket, mert elhasználódtak, így cserére szorulnak.

Ezenkívül a Magyar Posta Zrt. az igényekhez igazítaná a ládák számát. Ugyanis többségük kihasználtsága szinte a nullával egyenlő. Ez nem csupán Vásárhelyre, hanem az egész országra igaz. Csak a kiemelt turisztikai jelentőségű pontokon érdemes sűrűn üríteni őket, mert máshol akár hetekig is csak néhány levél kerül bele.

A posták előtt, így a Kossuth térinél is megmaradnak a piros ládák Fotó: Tésik Attila
A posták előtt, így a Kossuth térinél is megmaradnak a piros ládák
Fotó: Tésik Attila

A lakosok kérésére Lázár János polgármester levelet írt a postának, hogy helyezzék vissza a fent említett két városrészben a leszerelt ládákat. Nemrégiben megérkezett a válasz: hamarosan ismét kikerülnek a lakosok által hiányolt piros ládák. Igaz, egy részüket nem oda teszik, ahol korábban voltak. Összesen tizennégy helyszínen dobhatják be újból küldeményeiket a helyiek, illetve a városban megfordulók.

A Szabadság tér 55. szám előtti láda a 76. elé kerül. A Lázár utcán lévőt a Szántó Kovács János és Pálffy utca kereszteződésében szerelik fel újra. A népkerti vasútállomásnál lévő átkerül az Ipoly utca 4. szám elé, de a Szent László utcában is áthelyezik a ládát. A Zrínyi utcából pedig a Vasvári utca 6. szám elé teszik a postaládát.

A postahivatalok előtt is lesznek ládák. Így a főpostánál a Hódi Pál utca és a Kossuth tér sarkán, a Klauzál utca 89.-nél, a Jókai utca 58.-nál és a Tesco előtt. Emellett felszerelnek még levelesládát a Királyszék utca 60.-nál, a Nádor utca 4.-nél, a Jókai utca 181.-nél, valamint a Makói út és a Kölcsey utca sarkán.

Szikáncsra is jut

Nem csupán belterületen, hanem külterületen is szerel vissza a posta ládákat – tudtuk meg Ékes Józseftől, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportvezetőjétől. A szikáncsi posta elé ismét visszakerül a piros levélgyűjtő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Vásárhelyen: 3 éves kislányt kellett újraéleszteni

Hódmezővásárhely - Összesen hárman sérültek meg hétfőn reggel abban a balesetben, ami Vásárhely… Tovább olvasom