Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Új programok a megye városaiban

Az idei nyáron a megye városaiban új programokat szerveztek a hagyományteremtés szándékával. Vásárhelyen a hét végén debütál az első borfesztivál, a többi településen már véget értek ezek az új rendezvények. A legtöbb helyen azonban vannak még ötletek a tarsolyban, Csongrádon például csíramálé-fesztiválon gondolkodnak.
A megszokottnál színesebb programokból válogathatnak az idei nyáron a megye városaiban kikapcsolódni vágyók. A hét végén rendeznek például először borfesztivált Vásárhelyen. A háromnapos eszem-iszom természetesen szervesen összefügg az államalapítás ünnepével. Lőkös Györgyi kulturális referens elmondta: céljuk az, hogy a vásárhelyiek ne csak azért menjenek ki a Kossuth térre, mert valamilyen koncertre, előadásra kíváncsiak, hanem azért is, hogy leüljenek, ízes borokat kortyoljanak és finom ételeket falatozzanak.

Az evéssel függött össze a Gasztrománia nevű program, amelyet civil kezdeményezésre, önkormányzati támogatással valósítottak meg Csongrádon. Az egész hétvégén át tartó rendezvénynek elsősorban a főzős része aratott nagy sikert, így jövőre minden bizonnyal lesz következő felvonás – mondta el lapunknak Bedő Tamás polgármester, aki hozzátette: az önkormányzat minden új kezdeményezésre nyitott, a jó ötleteket megpróbálják támogatni. Felvetődött már egy csíramálé-fesztivál szervezése is, szeretnék népszerűsíteni ezt a hagyományos csongrádi édességet.

Bálint Márta, a közművelődési kht. vezetője szerint az idei nyár nagyon más volt Makón, mint a többi. Hatalmas sikert aratott a Makói Muzsika négy előadása – a Hagymaház szabadtéri nézőtere minden alkalommal megtelt. Az már biztos, hogy a zenés programot jövőre is megszervezik, sőt, egy újabb meglepetést tartogatnak a következő évben a Maros-parti városban, erről azonban részleteket egyelőre nem árult el Bálint Márta.

Középkori lovagi fesztivállal bővült idén a Kurca-parti Cocktail Party rendezvénysorozata Szentesen. A programoknak pedig augusztus 20-a után sincs vége, hiszen a város szeptember 10-én veszi át az Európai Parlament becsületzászlaját, ekkor pedig egész hétvégés kikapcsolódást szerveznek a szentesieknek – tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meleg víz helyett langyos folyik

Nem meleg, csupán langyos víz folyik a csapokból a vásárhelyi Oldalkosár utca egyik ötemeletes… Tovább olvasom