Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Új tulajdonos nyitja meg az Anno vendéglőt

Mostani tulajdonosa el akarja adni a tavaly őszi tűz óta zárva tartó Anno vendéglőt. A Vásárhely határában lévő, 47-es út menti éttermet külföldiek szeretnék megvásárolni, s minél hamarabb újra megnyitni.
Az őszi tűz óta nem fogad vendégeket a 47-es főút mellett lévő Anno vendéglő. Fotó: Segesvári Csaba
Néhol már méteres gaz övezi a 47-es főút mentén álló Anno éttermet. A vásárhelyi, pontosabban öreg-kishomoki vendéglő egykoron igen népszerű volt nemcsak a helyiek, hanem az utazók körében is. Az Anno azonban lassan egy éve nem fogad egyetlen éhes-szomjas vándort sem.
Arra voltunk kíváncsiak, vajon mi lesz a vendéglő további sorsa. Tavaly ősszel ugyanis tűz ütött ki az épületben, s egy része megsemmisült. A lángokat sikerült gyorsan megfékezni, kívülről szinte nyoma sincs a belső tűznek.

A vendéglő jelenleg Kövesék tulajdona. A családot pomázi lakásukban értük el telefonon, s elmondták, miért zártak be, illetve mik a távlati terveik az Annóval.
– A tavalyi őszi tűz óta nem üzemel az étterem. Az épületet el szeretnénk adni, mert megöregedtünk, s nem bírjuk a vendéglátással járó munkát – avatott be a részletekbe Köves Attiláné. Már több alkalommal is tárgyaltak komolynak látszó érdeklődőkkel. Mivel az esetleges vásárlók külföldiek, így egy kicsit lassabban ütik nyélbe az üzletet. A jelenlegi tulajdonos szerint az új gazda is étteremként szeretné tovább üzemeltetni az Annót.

Köves Attiláné azt nem tudta megmondani, mikor nyit újra a vendéglő. Annyit azonban elárult, hogy az új tulajdonos is azt szeretné, ha minél hamarabb vendégek népesítenék be az egykoron közkedvelt helyet.
Az Anno a 47-es főút azon részén található, mely egyelőre még kétsávos. Megtudtuk, hogy az út szélesítése nem érinti az éttermet, így nem kell elbontani. Egyedül az előtte lévő parkoló egy részét sajátították ki, mert az beleesik a leendő út nyomvonalába.


Csomagoló és iskola

A vásárhelyi Anno étteremnek otthont adó épület egykoron nem vendéglőnek készült. Az 1920-as években a környéken lakók gyümölcstermesztéssel foglalkoztak. Mivel szépen termettek a fák és a tőkék, a tulajdonosok összefogtak, s közösen megépítettek egy gyümölcscsomagoló üzemet. Miután az évek múltán egyre kevesebben foglalkoztak gyümölccsel, az épületben szép lassan leállt a munka. A csomagoló sokáig nem maradt üresen, mert tanyai iskolává alakították át. Mivel a hatvanas-hetvenes években sorra zárták be az alföldi tanyai iskolákat, a kishomoki sem kerülhette el a sorsát. Így vált a korábbi csomagolóüzemből, majd iskolából étterem.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunai Edit égi vizei

Három őselem: a tűz, a víz és a levegő változékonyságát, átalakulásának formáit ábrázolja első… Tovább olvasom