Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Új vezetéket húznak a Maczelka-tanyához, megoldódik az áramhiány

Székkutas - Most cserélik a székkutasi úgynevezett Maczelka-tanya 18 sorházát elektromos árammal ellátó elavult vezetéket, s kap közvilágítást is a bevezető út.
Évek óta nem kap elegendő áramot a közeli transzformátorról a székkutasi Mágocsi útról nyíló, úgynevezett Maczelka-tanya, ahol két sorházban 18 lakás található, amelyekben zömében nyugdíjasok élnek.

Az egykori tsz-telepen lakók – ahogy arról korábban már beszámoltunk – rendszeresen azt tapasztalták, hogy az elavult hálózatból nem kapnak elegendő áramot, hiába emelték meg az őket ellátó transzformátor teljesítményét. Azaz esténként csak pislákolnak az égők, illetve elmegy az áram, ha bekapcsolnak egy-egy mosógépet, kávéfőzőt vagy mikrohullámú sütőt, illetve a feszültség jelentős csökkenése miatt összemegy a kép a tévék képernyőjén. A mosógépek dobját pedig nem tudja megforgatni a motor. Ráadásul a vizet is minden lakásba elektromos szivattyú juttatná el.

A lehetetlen helyzeten Lázár János, a térség országgyűlési képviselője segítségével sikerült változtatni: a székkutasi önkormányzat még tavaly szerződést írt alá az áramszolgáltatóval, amely vállalta, hogy elkészíti az új elektromos hálózat lakásokig tartó szakaszát, illetve felszerel a meglévő egy mellé még két közvilágítási lámpát. A földmunkák nemrégiben kezdődtek a telepen. Mint Rostás Tibortól, a székkutasi önkormányzat településüzemeltetési ügyintézőjétől megtudtuk: várhatóan ezen a héten befejeződnek a munkák, új vezetéket fektetnek le, az ingatlanok új villanyórákat is kapnak. Két új közvilágítási lámpát is kihelyeznek a mintegy 400 méter hosszú, a telephez vivő bekötőútra. A fejlesztésekhez a helyi önkormányzat 300 ezer forinttal járult hozzá, a közvilágítás fenntartása pedig évente várhatóan 100 ezer forint lesz.

Olvasóink írták

  • 1. booo 2012. április 27. 20:29
    „Látom, a demokrácia és a szólás szabadsága itt kezdődik és itt is ér véget! Miért tüntették el az összes hozzászólást (hozzászólásom) és nem jelentetik meg a hozzászólásokat ?? Valaki érdekét sérti?
    Már véleményt nyilvánítani sem lehet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszilány lett a vásárhelyi Vangel Andi

Egy szál tangában pózol a Playboy áprilisi számában a 21 éves Vangel Andrea. A vásárhelyi lány lehet a magazin következő playmate-je. (galéria) Tovább olvasom